pontosnews.gr
Δευτέρα, 4/07/2022
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μοσχαράκι λεμονάτο με σκορδάτα ζυμαρικά

24/04/2020 - 11:45πμ
Μοσχαράκι λεμονάτο με σκορδάτα ζυμαρικά
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
  1. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρέας, το πλένουμε και το βάζουμε να στραγγίξει. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να κάψει (κρατάμε λίγο στην άκρη για τα ζυμαρικά) και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι και σοτάρουμε.
  3. Βάζουμε τη δάφνη, το μπαχάρι, τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει χρώμα. Καλύπτουμε με νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε να βράσει (αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό).
  4. Προς το τέλος βάζουμε αλάτι. Θέλουμε να μείνει με ζουμί για φτιάξουμε τη σάλτσα του. Από το ζουμί που έμεινε κρατάμε 1 φλ. για τα ζυμαρικά.
  5. Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό, προσθέτουμε τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μίγμα μέσα στην κατσαρόλα.
  6. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και ξαναβάζουμε μέσα το κρέας. Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω, να πάρει μια μικρή βράση.
  7. Στο διάστημα αυτό βράζουμε τα ζυμαρικά της αρεσκείας μας σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους, και τα στραγγίζουμε.
  8. Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο που κρατήσαμε μαζί με μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη.
  9. Σοτάρουμε και προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα ανακατεύουμε, σβήνουμε με το ζουμί που κρατήσαμε και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε με τριμμένο τυρί κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
  • Πηγή: foodmaniacs.gr.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εύκολα πιροσκί γεμιστά με φέτα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολα πιροσκί γεμιστά με φέτα

1/07/2022 - 2:05μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φτιάχνουμε ποντιακά βαρένικα βήμα προς βήμα

24/06/2022 - 4:22μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χαψία τούφα – Μία ποντιακή συνταγή που μυρίζει θάλασσα

30/05/2022 - 1:20μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Περέκ στο φούρνο – Η ποντιακή πίτα, εύκολα και γρήγορα

13/05/2022 - 4:00μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μενεμέν, η στραπατσάδα της Μικράς Ασίας

6/05/2022 - 2:28μμ
Σιρόν με πασκιτάν (φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σιρόν με πασκιτάν, ένα φαγητό… όνειρο της ποντιακής κουζίνας

29/04/2022 - 2:22μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαμπρόψωμο ή λαμπροκουλούρα, το γλυκό ψωμί του Πάσχα

22/04/2022 - 1:25μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολο, αφράτο και μυρωδάτο τσουρέκι σε τέσσερα βήματα

19/04/2022 - 12:28μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κερκέλια για το βάεμαν των παιδιών – Πώς τα φτιάχνουμε

15/04/2022 - 3:51μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σμυρνέικος καριστιρμάς

8/04/2022 - 2:43μμ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: πετρος πατσαλαρηδης/ facebook.com/groups/pyrkagianews)

Μεγάλη φωτιά στο Σχηματάρι Βοιωτίας

15 λεπτά πριν
Rafina Lukeio Ellinidon Xoreutiki Parastasi Mikrasia Pontos photo

Χορευτική παράσταση στη Ραφήνα με τίτλο «Ελληνικοί πληθυσμοί της Μικράς Ασίας και του Πόντου»

44 λεπτά πριν
Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας με την γιαγιά- φοιτήτρια Αλεξάνδρα Αντωνάτου (Φωτ.: Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο)

Σούπερ… γιαγιά άνοιξε το δρόμο για δωρεάν φοίτηση των συνομήλικων της στο ΕΑΠ

1 ώρα πριν
Από την εφ. «Πολιτεία», 4/7/1921 (πηγή: ertnews.gr)

4 Ιουλίου 1921: Ο Ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει την Κιουτάχεια

2 ώρες πριν
Έκτακτη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης και ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού, Δημήτρης Παρασκευής, Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022. (Φωτ.: Eurokinissi/Μιχάλης Καραγιάννης)

Έκτακτη ενημέρωση για τον κορονοϊό: Σημαντική αύξηση των νέων κρουσμάτων στις ηλικίες 18 έως 24 ετών

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Tim Keeton)

Σκανδιναβικά και νοτιοαμερικάνικα πρωταθλήματα στο σημερινό πρόγραμμα

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2021 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2021 pontosnews.gr
Made by minoanDesign