Πέντε Αλβανοί, δύο εκ των οποίων είναι μόλις 17 ετών, και ένας ακόμα άνδρας που εκτίει ποινή για ληστεία, συμμετείχαν στη σπείρα που έκλεβε καταστήματα, κυρίως ηλεκτρονικών ειδών, εισβάλοντας με κλεμμένα αυτοκίνητα. Παρουσιάζοντας την υπόθεση, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, είπε ότι εξιχνιάστηκαν 40 διαρρήξεις και κλοπές σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Το όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της οργάνωσης από τη δράση τους θεωρείται ότι ξεπερνά τα 210.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες είναι σεσημασμένοι για δεκάδες ληστείες, διαρρήξεις καταστημάτων και κλοπές οχημάτων, ενώ σε τέσσερις είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για τις ληστείες ήταν παλαιάς τεχνολογίας, κυρίως της δεκαετίας του 1990.
Για να μπουν μέσα στα καταστήματα εμβόλιζαν τα ρολά με το κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο είτε το άφηναν στο σημείο της διάρρηξης, είτε το εγκατέλειπαν σε κοντινή απόσταση. Με αυτόν τον τρόπο έκλεψαν χρήματα και εμπορεύματα από 11 καταστήματα σε Ν. Φιλαδέλφεια, Ταύρο, Π. Φάληρο, Καλλιθέα, Γλυφάδα, Χαλάνδρι.
Στην ίδια σπείρα χρεώνονται δέκα διαρρήξεις και μία απόπειρα διάρρηξης σε Πετράλωνα, Κολωνό και Ηλιούπολη, τρεις διαρρήξεις αποθηκών πολυκατοικιών, μία διάρρηξη σε θέατρο και μία σε σχολικό συγκρότημα.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμορίας, των διακεκριμένων κλοπών και απόπειρες αυτών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της πλαστογραφίας, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της απείθειας.