Νεκρός εντοπίστηκε ένας κτηνοτρόφος από τις Καρίνες του Δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, ο οποίος μετέβη το βράδυ της Τετάρτης στο ποιμνιοστάσιό του. Όπως δήλωσε ο διοικητής των πυροσβεστικών δυνάμεων Νομού Ρεθύμνου, Νικόλαος Τζανιδάκης, η εξαφάνιση του κτηνοτρόφου δηλώθηκε αργά το πρωί της Πέμπτης και ακολούθησε κινητοποίηση των αρμόδιων Αρχών.
Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή, ο ηλικιωμένος επιχείρησε το βράδυ να επιστρέψει στο σπίτι του διασχίζοντας με τα πόδια «φουσκωμένο» ποτάμι. Στις αναζητήσεις συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής.
Την ίδια ώρα, η ισχυρή βροχόπτωση προκαλεί σοβαρά προβλήματα στον ορεινό Μυλοπόταμο, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να βρίσκονται σε επιφυλακή.
Σε δηλώσεις του από τα Ζωνιανά, ο Ν. Τζανιδάκης περιέγραψε μια ιδιαίτερα δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Μυλοποτάμου. Όπως ανέφερε, φερτά υλικά έχουν συγκεντρωθεί στους δρόμους, ενώ ο Ζωνιανός ποταμός βρίσκεται στα όριά του. Παράλληλα, ανέφερε ότι, έπειτα από επικοινωνία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Μυλοποτάμου, έχουν φτάσει μηχανήματα για τη διάνοιξη του οδικού δικτύου.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή, ενώ ο ίδιος εκτίμησε ότι η κατάσταση θα εξακολουθήσει να είναι δύσκολη μέχρι και σήμερα το βράδυ.

















