pontosnews.gr
Κυριακή, 2/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Λαχταριστή τούρτα μωσαϊκό, με… εγγύηση

18/10/2019 - 11:53πμ
Λαχταριστή τούρτα μωσαϊκό, με... εγγύηση
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

για τη βάση από μωσαϊκό

  1. Βάζουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και, λίγο πριν βράσει, την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ) έως ότου λιώσει καλά η σοκολάτα και γίνει ένα λείο και ομοιογενές μίγμα. Προσθέτουμε λίγα-λίγα τα κομμάτια του βουτύρου και παράλληλα ανακατεύουμε με τη μαρίζ. Αν στο μεταξύ κρυώσει η σοκολάτα και δεν ενσωματώνονται τα υλικά, τοποθετούμε το μπολ σε μπεν μαρί, ώστε να τα ζεστάνουμε πολύ ελαφρώς και να μπορέσει να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Τέλος, ενσωματώνουμε τα μπισκότα και τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατεύουμε, έτσι ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν καλύτερα από τη σοκολάτα. Σε ένα τσέρκι ή ταψί διαμέτρου 24 εκ. τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί, καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το πιέζουμε να απλώσει και να πάρει το σχήμα του σκεύους. Τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.

για την επικάλυψη

  1. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (τη ρευστή, όχι τη χτυπημένη) και, πριν πάρει βράση, την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα, την οποία έχουμε βάλει σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λιώσει όλη η κουβερτούρα και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αν η κρέμα ήταν πολύ κρύα ή η κουβερτούρα μας δεν είναι πολύ καλής ποιότητας, μπορεί το μίγμα να μην ομογενοποιείται και να μείνουν κομμάτια σοκολάτας. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να τοποθετήσουμε το μπολ με τα υλικά σε μπεν μαρί, για να διευκολύνουμε την ομογενοποίηση, προσέχοντας να μην ανέβει πολύ η θερμοκρασία του μίγματος.
  2. Μόλις ομογενοποιηθεί σωστά, το αφήνουμε στην άκρη για 2-3΄, μέχρι να πέσει λίγο η θερμοκρασία του, τόσο που να το αισθανόμαστε στα χείλη χλιαρό, όχι ζεστό. Τότε ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
  3. Αδειάζουμε σε ένα πλατύ, επίπεδο και ρηχό σκεύος, π.χ. ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο τάπερ ή ένα ταψάκι, έτσι ώστε να απλώσει και να κρυώσει πιο γρήγορα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, ώστε να σταθεροποιηθεί.
  4. Αδειάζουμε το μίγμα της επικάλυψης σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με φαρδύ κορνέ, σε σχήμα αστεριού, και γαρνίρουμε τη βάση του μωσαϊκού φτιάχνοντας μεγάλες ροζέτες.
  • Πηγή: gastronomos.gr/ Στέλιος Παρλιάρος.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: argiro.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψητή κολοκύθα με φαγόπυρο και φέτα – Μια σαλάτα σκέτη υπερτροφή!

31/10/2025 - 5:35μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Χριστίνα Γεωργιάδου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«Δρα κοφτέδα», ή μπόμπες, ή «καμηλού ττόπα» – Η φαρασιώτικη κουζίνα στα καλύτερά της

26/09/2025 - 4:59μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Νίκος Καρανικόλας)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τελί πισία – Τα «τρελά» πιτάκια της ποντιακής κουζίνας

12/09/2025 - 4:26μμ
(Φωτ.: Γιώργος Δρακόπουλος / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρολό κιμά τυλιγμένο σε κολοκυθάκια – Η τέλεια συνταγή για αναποφάσιστους!

5/09/2025 - 4:13μμ
(Φωτ.: giorgostsoulis.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γεμιστά πολίτικα, τα κλασικά – Με σταφιδοκουκούναρα, δυόσμο και βασιλικό

29/08/2025 - 1:10μμ
(Φωτ.: Dianeira / commons.wikimedia.org)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μικρασιάτικη φανουρόπιτα με 9 υλικά: Το ταπεινό αλλά θαυματουργό γλυκό της παράδοσης

22/08/2025 - 12:51μμ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουλγούρ’ με κουκουβάκας – Το πιάτο που έδωσε στον Βατόλακκο το γ’ βραβείο στο 8ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας

8/08/2025 - 1:08μμ
Χαλβάς με νισεστέ από το Καρς, διά χειρός Νούλας Φιλιππίδου (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμος χαλβάς από το Καρς, όπως τον δοκίμασαν στο Θρυλόριο

1/08/2025 - 12:12μμ
Νεχουτί κιοφτέδες, μαγειρεμένοι από τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Νίψας (φωτ.: Fcebook / Πολιτιστικός Σύλλογος Νιψας Έβρου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νεχουτί κιοφτέδες από τα Κοτύωρα, όπως τους δοκίμασαν στο Θρυλόριο

25/07/2025 - 12:31μμ
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουρμάς ο γιορτινός από την Τραπεζούντα – Μέσω Παλαγίας και Θρυλορίου!

19/07/2025 - 3:49μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Συννεφιασμένος καιρός με βροχές στο Ιόνιο

36 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Greek Mafia: Νεκρός βρέθηκε στην Αράχωβα ο Γ. Λάλας – Είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

8 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φωτό αρχείου)

Μαζικές επιστροφές Σύρων στα πάτρια εδάφη από την Τουρκία μετά την πτώση Άσαντ

9 ώρες πριν
Drones σχηματίζουν εικόνα της μάσκας του Τουτανχαμών επάνω από το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο στη διάρκεια της τελετής εγκαινίων (φωτ.: EPA/Mohamed Hossam)

Φαντασμαγορικά εγκαίνια στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο – Χρειάστηκαν 20 χρόνια για να κατασκευαστεί

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μαρίλια Βασιλακοπούλου)

Super League: Νίκησε δύσκολα τον Άρη ο Ολυμπιακός – «Κόλλησε» στον Βόλο ο Παναθηναϊκός

10 ώρες πριν
Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους παιδιά, προσπαθούν να εξασφαλίσουν φαγητό σε συσσίτιο στη Χαν Γιουνίς (φωτ.: . EPA/Haitham Imad)

Τουρκία: Συνάντηση ΥΠΕΞ μουσουλμανικών χωρών για την εκεχειρία στη Γάζα

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign