- Διαλύουμε τον ασβέστη στο νερό, περνάμε το ασβεστόνερο από σήτα στρωμένη με τουλπάνι και βυθίζουμε μέσα τα κομμάτια της κολοκύθας. Αφήνουμε να μείνουν εκεί για 8-10 ώρες και μετά τα ξεβγάζουμε με άφθονο κρύο νερό.
- Βράζουμε τα κομμάτια της κολοκύθας σε φρέσκο νερό για λίγη ώρα, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει η σάρκα τους. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε σε πετσέτα να στεγνώσουν.
- Κατόπιν βράζουμε το πετιμέζι για λίγα λεπτά και ρίχνουμε μέσα την κολοκύθα και την αρμπαρόριζα. Συνεχίζουμε να βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι και να αποκτήσει την πυκνότητα των γλυκών του κουταλιού.
- Αφήνουμε την κατσαρόλα ξεσκέπαστη να μείνει το ρετσέλι για 24 ώρες περίπου. Δοκιμάζουμε το σιρόπι και, αν χρειάζεται λίγο ακόμα δέσιμο, το ξαναβράζουμε για μερικά λεπτά.
- Μεταφέρουμε το ρετσέλι καυτό σε αποστειρωμένα βάζα, τα σκεπάζουμε και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν.
- Πηγή: olivemagazine.gr / Σιμόνη Καφίρη.