pontosnews.gr
Σάββατο, 15/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Διεθνές ινστιτούτο ελαιολάδου στις ΗΠΑ με πρωτοβουλία Ελλήνων καθηγητών του Yale

20/04/2019 - 4:20μμ
Διεθνές ινστιτούτο ελαιολάδου στις ΗΠΑ με πρωτοβουλία Ελλήνων καθηγητών του Yale
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στην ίδρυση διεθνούς ινστιτούτου ελαιολάδου στις ΗΠΑ προχωρούν με πρωτοβουλία τους Έλληνες καθηγητές του πανεπιστημίου Yale. Προσπάθεια που φιλοδοξεί να αποτελέσει διεθνή κόμβο συντονισμού ερευνών και ακαδημαϊκών μελετών, καθώς και φορέα ευρύτερης διάχυσης των ευρημάτων τους, αναφορικά με τα ευεργετικά οφέλη για τη δημόσια υγεία από την κατανάλωση ελαιολάδου. Αυτό γνωστοποίησε ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης ΣΕΔΗΚ, με έδρα το Ρέθυμνο, επισημαίνοντας πως απώτερος στόχος του ινστιτούτου θα είναι η αύξηση της κατανάλωσης ελαιολάδου, τόσο στην αμερικανική αγορά όσο και διεθνώς. Σύμφωνα με τη σχετική δημοσιοποίηση από πλευράς του ΣΕΔΗΚ, πρόκειται για μία πολύ αξιόλογη πρωτοβουλία των ελληνικής καταγωγής, καθηγητών Βασίλη Βασιλείου (δ/ντης Τμήματος Περιβαλλοντικών Επιστημών Υγείας) και Τάσου Κυριακίδη (ερευνητής Σχολής Δημοσίας Υγείας).

Το νέο διεθνές ινστιτούτο ελαιολάδου, που θα συσταθεί στο φημισμένο αμερικανικό πανεπιστήμιο, θα φέρει την επωνυμία «Yale Olive Institute».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΣΕΔΗΚ, η αποστολή του ινστιτούτου θα περιλαμβάνει τα εξής:

  • Διευκόλυνση και συντονισμό επιστημονικών ερευνών και μελετών για τον ελαιόκαρπο και το ελαιόλαδο, τόσο σε αμερικανικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.
  • Ανεξάρτητες έρευνες του ινστιτούτου με σκοπό τον έλεγχο και πιστοποίηση ευρημάτων έτερων ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων.
  • Διαμόρφωση, ανάδειξη και διάχυση οδηγιών (guidelines) που θα αφορούν σε βέλτιστες πρακτικές σύγχρονων και βιώσιμων μεθόδων καλλιέργειας και επεξεργασίας ελαιόκαρπου και ελαιόλαδου (και παραπροϊόντων τους).
  • Διάχυση στο καταναλωτικό κοινό πληροφόρησης και αποτελεσμάτων ερευνών που αφορούν στα ευεργετικά οφέλη για τη δημόσια υγεία από τη συστηματική κατανάλωση ελαιόλαδου.
  • Δημιουργία φόρουμ ανταλλαγής απόψεων και συνεργειών, αναφορικά με θέματα καλλιέργειας, παραγωγής, τυποποίησης και κατανάλωσης ελαιόκαρπου και ελαιολάδου.

Υπογραμμίζεται ότι η ενημέρωση για τη δρομολόγηση της ίδρυσης του ινστιτούτου αυτού πραγματοποιήθηκε με επιτόπια επίσκεψη και ξενάγηση στελεχών του ΣΕΔΗΚ στις εγκαταστάσεις της σχολής δημόσιας υγείας του πανεπιστημίου Yale από τον δρ Βασίλη Βασιλείου, κατόπιν πρωτοβουλίας του γενικού προξένου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Κ. Κούτρα. To «Yale Olive Institute»’ προγραμματίζεται να εδρεύει, ως ερευνητικός και εκπαιδευτικός φορέας, εντός της σχολής δημόσιας υγείας του πανεπιστημίου Yale και φιλοδοξεί να αποτελέσει τον μοναδικό, εν ΗΠΑ εδρεύοντα, επιστημονικό πανεπιστημιακό φορέα με τη συγκεκριμένη ευρεία σκόπευση, που άπτεται του συνόλου των παραμέτρων έρευνας και πληροφόρησης για την καλλιέργεια και κατανάλωση ελαιόλαδου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το NGC 2392, το «Νεφέλωμα του Λιονταριού», μέσα από το υπέρυθρο βλέμμα του James Webb (φωτ.: NASA, ESA, CSA, STScI / Alyssa Pagan)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

James Webb: Το «Νεφέλωμα του Λιονταριού» βρυχάται στο Διάστημα – Η εντυπωσιακή νέα εικόνα

15/08/2026 - 5:56μμ
Η ολική έκλειψη Ηλίου, όπως έγινε ορατή στην Κορμπέρα ντ’ Έμπρε της Καταλονίας, στην Ισπανία, στις 12 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Marta Perez)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ολική έκλειψη Ηλίου: Η Ευρώπη βυθίστηκε στο σκοτάδι – Εντυπωσιακές εικόνες

13/08/2026 - 11:08πμ
Ολική έκλειψη Ηλίου, με το ηλιακό στέμμα να διακρίνεται γύρω από τον σκοτεινό δίσκο της Σελήνης (φωτ. αρχείου: NASA / Gopalswamy)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ο ουρανός έχει διπλή παράσταση απόψε: Έκλειψη Ηλίου και Περσείδες – Οι ώρες για την Ελλάδα

12/08/2026 - 4:36μμ
(Φωτ.: Σάββας Παραγκαμιάν/ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Δράμα: Τρία νέα ενδημικά είδη στο σπήλαιο Αγγίτη

12/08/2026 - 1:27μμ
Απαραίτητα τα ειδικά γυαλιά για να δει κανείς την έκλειψη Ηλίου (φωτ. αρχείου: EPA / Rodrigo Sura)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

12 Αυγούστου: Ολική έκλειψη Ηλίου – Από ποιες περιοχές θα περάσει το «μονοπάτι της ολότητας»

11/08/2026 - 10:45μμ
Διάττοντες των Περσείδων διασχίζουν τον ουρανό πάνω από την Καλιφόρνια (φωτ.: NASA / Preston Dyches)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ολική έκλειψη Ηλίου και Περσείδες την ίδια νύχτα – Τι θα δούμε από την Ελλάδα

9/08/2026 - 6:25μμ
(Φωτ.: pixabay.com/
users/torstensimon-5039407/)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τεχνολογία: Από το 5G στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και του 6G

8/08/2026 - 3:31μμ
Εκμαγείο απολιθώματος του Μικροράπτορα, ενός από τους μικρότερους μη πτηνούς δεινοσαύρους που έχουν εντοπιστεί, στο Horniman Museum του Λονδίνου (φωτ.: Tom Page / Wikimedia Commons)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Γιατί δεν υπήρχαν δεινόσαυροι σε μέγεθος ποντικιού – Οι «ένοχοι» ήταν τα θηλαστικά

6/08/2026 - 11:34μμ
(Φωτ.:  NSF/NSO/AURA/MPS)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ήλιος: Εικόνες ασύλληπτης ανάλυσης από το τηλεσκόπιο «Daniel K. Inouye» – Άγνωστα στροβιλιστικά φαινόμενα

5/08/2026 - 7:21μμ
(Φωτ.: Pixabay / Pete Linforth)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

H χάρτα δικαιωμάτων στην κοινωνία της Tεχνητής Νοημοσύνης

3/08/2026 - 6:48μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: hellenicnavy.gr)

Συγκίνηση στην Τήνο: Τιμήθηκαν η Παναγία και οι ήρωες του «Έλλη»

28 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Απιδεώνας)

Λαϊκοποντιακή βραδιά στον Απιδεώνα

57 λεπτά πριν
(Πηγή: facebook.com/paokagiouandrea?locale=el_GR)

Ποντιακή βραδιά με τον ΠΑΟΚ Αγίου Ανδρέα στην Καβάλα

2 ώρες πριν
Απίστευτες εικόνες από το Καραβοστάσι της Ανατολικής Μάνης (εικ.: facebook.com/pantelis.apostolakos)

Πλημμύρες και απεγκλωβισμοί οδηγών στην Ανατολική Μάνη

2 ώρες πριν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην Αστυνομική Ακαδημία της Κομητείας Νάσο, στο Γκάρντεν Σίτι του Λονγκ Άιλαντ (φωτ.:  EPA/Olga Fedorova)

Ντόναλντ Τραμπ: «Θα ανακηρύξω τα Στενά του Ορμούζ ως έδαφος των ΗΠΑ», είπε χαμογελώντας

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Η Ντρισμπιώτη τερμάτισε 4η στον Μαραθώνιο βάδην, 5η η Τσινοπούλου

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV