pontosnews.gr
Τετάρτη, 25/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ελένη Θεοχάρους: Έχουμε ψήφισμα για τη Γενοκτονία των Ποντίων, θα το περάσουμε στο Ευρωκοινοβούλιο

18/04/2019 - 11:19πμ
Ελένη Θεοχάρους: Έχουμε ψήφισμα για τη Γενοκτονία των Ποντίων, θα το περάσουμε στο Ευρωκοινοβούλιο
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με αφορμή την απόρριψη, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, της πρότασης για ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Νότη Μαριά η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους εξέδωσε ανακοίνωση στην προσωπική της σελίδα στο Facebook.

Δύο εβδομάδες πριν από την κατάθεση του ψηφίσματος του Ν. Μαριά ευρωβουλευτές διαφόρων παρατάξεων είχαν υποβάλει κοινή πρόταση στην Ολομέλεια για τη Γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών στη Μικρά Ασία.

«Διάβασα πολλά κατά των ευρωβουλευτών γιατί δήθεν δεν ψήφισαν πρόταση για την αναγνώριση της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού. Πρόκειται για παραπληροφόρηση με σκοπό τα μικροκομματικά και προσωπικά οφέλη. Η πραγματικότητα είναι ότι Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριοι ευρωβουλευτές καταθέσαμε το κάτωθι κοινό ψήφισμα πριν από τρεις εβδομάδες στις πολιτικές μας ομάδες για να εγκριθεί από αυτές, να αχθεί στη σύνοδο των προέδρων και να ακολουθηθεί η διαδικασία έγκρισής του από την ολομέλεια. Η δική μου πολιτική ομάδα ECR το ενέκρινε και αναμέναμε τις αποφάσεις και των υπολοίπων πολιτικών ομάδων. […] Αίφνης την περασμένη Δευτέρα ένας ευρωβουλευτής κατέθεσε δικό του ψήφισμα χωρίς να ενημερώσει κανέναν και χωρίς να λάβει υπ’ όψιν τη συλλογική προσπάθεια των υπολοίπων Ελλαδιτών και Ελλήνων βουλευτών εκ Κύπρου. Φυσικά, ενώπιον άδειου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ούτε καν το ⅓ των ευρωβουλευτών δεν ήσαν παρόντες, λόγω της ώρας και μέρας που κατέθεσε ο κύριος συνάδελφος το ψήφισμά του). Δεν μπόρεσε να το περάσει. Εμείς έχουμε το δικό μας και θα το περάσουμε» ανέφερε στο Facebook η Ελένη Θεοχάρους.

Πώς έγινε η ψηφοφορία
Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κόμματος «Ελλάδα – Ο Άλλος Δρόμος» Νότης Μαριάς ανήκει στην πολιτική ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR). Κατά της πρότασης που κατέθεσε τάχθηκε και ο υποψήφιος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, κάτι που προκάλεσε τις αντιδράσεις εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρόντες στην ψηφοφορία ήταν η Κωνσταντίνα Κούνεβα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Χουντής από τη ΛΑΕ, ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης από το ΚΚΕ, ο ανεξάρτητος Ελευθέριος Συναδινός, και οι δύο ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής. Όλοι τους υπερψήφισαν, αλλά τελικά η πρόταση απορρίφθηκε με 199 ψήφους κατά, 79 υπέρ και 18 λευκά.

Το ψήφισμα είχε τη στήριξη μόνο της ομάδας ECR και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (GUE). Καταψηφίστηκε από τις υπόλοιπες κοινοβουλευτικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλιστών και των Φιλελευθέρων.

Βολές και από την Εύα Καϊλή
Οι ευρωβουλευτές, πάντως, όπως φαίνεται και από την ανάρτηση της Ελένης Θεοχάρους, «κατηγορούν» τον Νότη Μαριά ότι έφερε εσπευσμένα την πρόταση στο Ευρωκοινοβούλιο, ότι δεν ακολούθησε τη συνήθη διαδικασία, και ότι επέλεξε μια «δύσκολη» μέρα καθώς τις Δευτέρες πολλοί βουλευτές ταξιδεύουν από τις χώρες τους και συνεπώς δεν είναι πάντα εφικτό να είναι παρόντες στην αρχή των συζητήσεων στην Ολομέλεια.

Με ανακοίνωσή της και η ευρωβουλευτής με την ΕΛΙΑ Εύα Καϊλή στρέφεται εναντίον του Νότη Μαριά, τον οποίο κατηγορεί για fake news και υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας. «Πούλησε πατριωτισµό θυσιάζοντας την εθνική προσπάθεια που ξεκίνησε για ένα κοινό ψήφισµα όλων των παρατάξεων, κατεβάζοντας εκτός ηµερησίας ένα πρόχειρο δικό του», αναφέρει.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο θάνατος του Μάρκου Μπότσαρη (Mort de Marc Botsaris), από την έκδοση του René Puaux Grèce, «Terre aimée des Dieux». Παρίσι, 1932 (πηγή: Βιβλιοθήκη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης)
ΠΟΝΤΟΣ

Στη Σάντα η 25η Μαρτίου γινόταν σκηνή μνήμης – Πώς το «Σούλι του Πόντου» τιμούσε το 1821 με θεατρικές παραστάσεις

25/03/2026 - 10:14πμ
(Φωτ.: poe.org.gr)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Το μήνυμα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για την 25η Μαρτίου 1821: Εκείνοι δεν έσκυψαν το κεφάλι – Ασυμβίβαστοι μέχρι τέλους

25/03/2026 - 9:49πμ
Ο Αλέξιος Γ’ Μέγας Κομνηνός με τη σύζυγό του Θεοδώρα σε μικρογραφία του κτητορικού χρυσοβούλου της Μονής Διονυσίου (φωτ.: commons.wikimedia.org)
ΠΟΝΤΟΣ

Αλέξιος Γ’ Μέγας Κομνηνός: Η μακρόχρονη βασιλεία του σημάδεψε την ακμή της αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας

24/03/2026 - 3:44μμ
(Πηγή: Βιβλιοθήκη Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη / el.travelogues.gr. Στην γκραβούρα [του 1853], η εσωτερική αυλή του Τεμένους του Σουλτάνου Μπεγιαζίτ Β’ στην Κωνσταντινούπολη)
ΠΟΝΤΟΣ

«Η Ακαδημία της Σιωπής»: Μια όμορφη ιστορία σοφίας από το πρώτο τεύχος των «Ποντιακών Φύλλων»

24/03/2026 - 11:00πμ
Ο Τάκης Βαμβακίδης με τη Σοφία Παπάζογλου μετά την παράσταση (πηγή: facebook.com/sofia.papazoglou27)
ΠΟΝΤΟΣ

Σοφία Παπάζογλου: Όλοι οι Πόντιοι κάθε ηλικίας οφείλουν να κάνουν ένα δώρο στον εαυτό τους και να δουν το «Ροδάφ’νον»

24/03/2026 - 12:46πμ
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Χορός και γλέντι μέχρι… τελικής πτώσης στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Ποντίων Ελευθερίου–Κορδελιού

23/03/2026 - 11:20μμ
Πλήθος πιστών έσπευσε να παρακολουθήσει την ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών (φωτ.: Σωματείο Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Με κατάνυξη οι Δ΄ Χαιρετισμοί στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι

23/03/2026 - 9:46μμ
(Φωτ.: ΜΠΚ)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Μέριμνα Ποντίων Κυριών: Με «Τα δάκρυα των αγίων» τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

23/03/2026 - 6:16μμ
(Φωτ.: Facebook/ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ  ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Κέρκυρας έκλεψε τις εντυπώσεις στο 27ο Φολκλορικό Φεστιβάλ «Λαοδάμας»

23/03/2026 - 5:05μμ
Αγρότισσες σε πετρόχτιστο σπίτι στο παρχάρι Χοτζά Μεζαρί, 1904 (πηγή: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας: Πώς οι Πόντιοι «διάβαζαν» τον καιρό του Μάρτη πριν από την επιστήμη

23/03/2026 - 4:05μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Λάρισα (φωτ.: EUROKINISSI/Λεωνίδας Τζέκας)

Συγχαρητήρια μηνύματα ΗΠΑ για την 25η Μαρτίου: «Υποδειγματικός σύμμαχος» στο ΝΑΤΟ και «συνεχώς αναπτυσσόμενες» οι σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας

22 λεπτά πριν
Πεζοί περνούν μπροστά από κτήριο που χτυπήθηκε από ρωσικό drone στον ιστορικό κέντρο της Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία (φωτ.: EPA/Mykola Tys)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Drones συνετρίβησαν σε Εσθονία και Λετονία – Χωρίς ρεύμα 212.000 καταναλωτές στην Ουκρανία από ρωσικές επιθέσεις

56 λεπτά πριν
Η κ. Σοφία περήφανη στην παρέλαση μαζί με τους συμμαθητές της στο Εσπερινό ΕΠΑΛ της Ρόδου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ρόδος: Μια 82χρονη μαθήτρια στην παρέλαση

2 ώρες πριν
Πορτρέτο της Ελισάβετ Βακαρέσκου-Υψηλάντη από τον ζωγράφο των ευγενών, Μιχαήλ Τόπλερ (πηγή: wikipedia.org)

Ελισάβετ (Σάφτα) Βακαρέσκου-Υψηλάντη: Η πρωτομάνα της Επανάστασης του 1821 – Η πριγκίπισσα που έδωσε τα πάντα για τον Αγώνα

2 ώρες πριν
Ο πιο χαριτωμένος Εύζωνας με την πιο όμορφη Ελληνοπούλα στη διάρκεια της παρέλασης (φωτ.: EUROKINISSI)

Στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα: Νέα φιλοσοφία στις Ένοπλες Δυνάμεις με καινοτόμα οπλικά συστήματα

3 ώρες πριν
Παλαιστίνιος έχει σκαρφαλώσει σε ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο που κατέπεσε στη Δυτική Όχθη (φωτ.: EPA/Alaa Badarneh)

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Πακιστάν έδωσε πρόταση των ΗΠΑ στο Ιράν, η Τουρκία μεταφέρει μηνύματα και η Ρωσία δεν γνωρίζει κάτι

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign