pontosnews.gr
Παρασκευή, 24/03/2023
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ουρά μοσχαριού με αρώματα και σέλινο (coda alla vaccinara)

11/01/2019 - 12:03μμ
Ουρά μοσχαριού με αρώματα και σέλινο (coda alla vaccinara)
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
  1. Ετοιμάζουμε την ουρά: Πλένουμε και στεγνώνουμε τα κομμάτια.
  2. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (μέτρια προς δυνατή φωτιά), προσθέτουμε την παντσέτα και τα κομμάτια της ουράς. Τα σοτάρουμε για 8-10΄ να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές και βάζουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε, και όταν το σύνολο απορροφήσει τα υγρά, σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 15΄ (μέτρια φωτιά).
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το σέλερι σε φέτες (όχι τα επιμήκη κομμάτια), το σκόρδο, τη δάφνη, τα γαρίφαλα, το μπούκοβο, αλάτι, μπόλικο πιπέρι και νερό τόσο που να τα σκεπάζει. Φέρνουμε σε σημείο βρασμού και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 2½-3 ώρες (ανάλογα με την ουρά), ελέγχοντας κατά διαστήματα τη στάθμη της σάλτσας η οποία πρέπει πάντα να σκεπάζει σχεδόν το κρέας. Προσθέτουμε λίγο καυτό νερό αν χρειαστεί.

Το κρέας της ουράς στο τέλος του μαγειρέματος θα πρέπει να αποκολλάται και να τείνει να πέφτει απ’ το κόκαλο. Δοκιμάζουμε τη σάλτσα και διορθώνουμε σε αλάτι, πιπέρι.

Ολοκλήρωση της σάλτσας:

  1. Σε κατσαρόλι με νερό βράζουμε τα μακρουλά κομμάτια του σέλινου να μαλακώσουν λίγο, κρατώντας το σχήμα τους και την υφή. Τα στραγγίζουμε (πετάμε το νερό) και προσθέτουμε στο κατσαρόλι 1-2 κουτάλες από το υγρό της σάλτσας. Ρυθμίζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το κακάο, το κουκουνάρι και τις σταφίδες. Αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα για λίγα λεπτά (3-5΄).
  2. Ρίχνουμε την έτοιμη σάλτσα στην κατσαρόλα με την ουρά και ανακατεύουμε με ευγενικές κυκλικές κινήσεις κρατώντας και περιστρέφοντας το σκεύος (όχι με κουτάλα γιατί το κρέας θα διαλυθεί) ώστε τα υγρά των σαλτσών να ενσωματωθούν.

Μεταφέρουμε σε ζεστά βαθιά πιάτα και συνοδεύουμε απαραίτητα με φρέσκο τραγανό ψωμί. Οποιαδήποτε γαρνιτούρα μας αρέσει που αξιοποιεί τη σάλτσα (πουρές, ρύζι, κουσκούς, πάστα) δεν αποτελεί παραφωνία. Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί επίσης επιβάλλεται σε μια τέτοια απόλαυση.

  • Πηγή: pandespani.com.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: gastronomos.gr / Γιώργος Δρακόπουλος·  Food styling: Tina Webb)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σμυρναίικοι ταραμοκεφτέδες, μερακλίδικοι

5/03/2023 - 12:09μμ
(Φωτ.: klaber / pixabay.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το σιτάρι και τα κόλλυβα – Η ιστορία τους και μια συνταγή από την Κρήτη

24/02/2023 - 12:10μμ
(Φωτ.: icookgreek.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σκεπαστή ποντιακή πατατόπιτα με τυριά

27/01/2023 - 5:00μμ
(Φωτ.: akispetretzikis.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαχταριστές παραδοσιακές καριόκες – Το κέρασμα του Αϊ-Γιαννιού (και κάθε γιορτής)

6/01/2023 - 3:25μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή με 4 υλικά για να… μεταμορφώσετε τη βασιλόπιτα

30/12/2022 - 11:03πμ
Αετουδάκια από τη Βενετία Ραΐση με τη σφραγίδα της Ασημίνας Παπαδοπούλου από την Κρήνη [Τσεσμέ] (φωτ.: Αθηνά Αρχόντισα)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αετουδάκια για καλή χρονιά, με σφραγίδα που ήρθε από τη Μικρά Ασία και αυθεντική συνταγή

28/12/2022 - 5:31μμ
(Φωτ.: pixabay.com / lawjr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συμβουλές και μυστικά για τον τέλειο χριστουγεννιάτικο κορμό

18/12/2022 - 2:32μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βαρβάρα (ή Ασουρέ)

2/12/2022 - 1:02μμ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ποντιακή φασολάδα με λάχανο

25/11/2022 - 5:15μμ
(Φωτ.: Μαρία Αποστολίδου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κιλτιρίτσια από το Ακ Νταγ Ματέν – Τα ποντιακά γιουβαρλάκια

18/11/2022 - 3:01μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επεισόδια στο Παρίσι ανάμεσα σε διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και την Αστυνομία (φωτ.: EPA/Mohammed Barda)

Γαλλία: Ογκώδεις διαδηλώσεις και σοβαρά επεισόδια

2 ώρες πριν
Το μοναστήρι της Λαύρας των Σπηλαίων στο Κίεβο (φωτ. αρχείου: Pixabay/ James Hills)

Κίεβο-Λαύρα των Σπηλαίων: Τελεσίγραφο Ζελένσκι στους μοναχούς που υπάγονται στο Πατριαρχείο Μόσχας – Δεν θα φύγουμε λέει ο ηγούμενος

2 ώρες πριν
(Φωτ.: State.gov)

Κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Euroleague: Πάλεψε όσο μπορούσε κόντρα στην Μπαρτσελόνα ο Παναθηναϊκός

3 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Πολιτιστικός Σύλλογος Πικρολίμνης)

Θα γλεντήσουν ποντιακά στην Πικρολίμνη

3 ώρες πριν
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στη διάρκεια παλιότερης συνέντευξης Τύπου (φωτ.: EPA/Stringer)

Άντονι Μπλίνκεν: Η Τουρκία πρέπει να πάρει τα αναβαθμισμένα F-16 και τα πακέτα εκσυγχρονισμού

4 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign