Την τεράστια απόσταση από την Αγγλία ως τη Μογγολία με το ποδήλατο καλύπτει η Σκοτσέζα ποδηλάτισσα Φράνσις Γκρίερ, η οποία τον Μάρτιο είχε μια όχι και τόσο ευχάριστη εμπειρία στην Κερασούντα. Αν και οι πρώτες της εντυπώσεις από την Τουρκία ήταν ιδιαίτερα ευχάριστες, κοντά στην Κερασούντα παρενοχλήθηκε από έναν άνδρα.
Η Φράνσις Γκρίερ κατέγραψε το περιστατικό στο blog της, στο οποίο ανεβάζει όλες τις εμπειρίες της από το ταξίδι της.
«Κατά τις 11 το πρωί με πλησίασε ένα σκούτερ, το οποίο μου κόρναρε επίμονα. Ο άνδρας μου μίλησε στα τουρκικά, αλλά του είπα ότι δεν καταλαβαίνω. Τότε συνέχισε να μιλά, αλλά το μόνο που έλεγε στα αγγλικά ήταν η φράση “ένα λεπτό”. Περίμενα λίγο, μήπως χρειαζόταν κάτι, και επιχείρησα να συνεχίσω την πορεία μου. Τότε μου έκλεισε με το σκούτερ τον δρόμο και μου έδειξε το κινητό του, στο οποίο είχε μια εφαρμογή μετάφρασης, τη φάση “να κάνουμε σεξ”», ανέφερε η Σκοτσέζα.
Η αντίδρασή της ήταν να φωνάξει και να εκφράσει την απέχθειά της. Προσπάθησε, όπως περιγράφει, να φύγει, αλλά εκείνος τη θώπευσε. Η Φράνσις Γκρίερ του χτύπησε το χέρι, του κλώτσησε το σκούτερ, συνεχίζοντας να φωνάζει. Ένα διερχόμενο αυτοκίνητο σταμάτησε και ο άνδρας με το σκούτερ έφυγε. Εκείνη συνέχισε την πορεία της με γρήγορο ρυθμό, γνωρίζοντας πως ο άνδρας με το σκούτερ θα μπορούσε να την φτάσει εύκολα στους λόφους.
Η έμπειρη ποδηλάτισσα έγραψε στο blog της πως αυτοί είναι οι κίνδυνοι όταν ταξιδεύει μια γυναίκα μόνη της, αλλά τόνισε πως μερικοί αγενείς άνδρες δεν μπορούν να της χαλάσουν την εικόνα της φιλίας, της ευγένειας και της φιλοξενίας που συνάντησε στην Τουρκία.