pontosnews.gr
Δευτέρα, 4/07/2022
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Φανουρόπιτα αιγαιοπελαγίτικη της Αργυρώς

24/08/2018 - 9:41πμ
Φανουρόπιτα αιγαιοπελαγίτικη της Αργυρώς
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τα κανελογαρίφαλα. Με σύρμα δουλεύουμε το μείγμα για 2-3΄ να γίνει σαν κρέμα και να λιώσει καλά η ζάχαρη. Προσθέτουμε το κρασί κι ανακατεύουμε.
  2. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι, σε μια κανάτα, κι ανακατεύουμε πάνω από το μπολ με το μίγμα της φανουρόπιτας, γιατί φουσκώνει και χύνεται ο χυμός.
  3. Ανακατεύουμε το πορτοκάλι μέσα στα υλικά. Προσθέτουμε το αλεύρι και με το σύρμα ανακατεύουμε. Το μίγμα φανουρόπιτας θα μοιάζει με χυλός.
  4. Χρησιμοποιούμε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι 30×24 εκ. Αν χρησιμοποιήσουμε σουσάμι, πασπαλίζουμε το μισό στη βάση και στα τοιχώματα του ταψιού. Το υπόλοιπο θα το πασπαλίσουμε στην επιφάνεια της φανουρόπιτας.
  5. Έχουμε προθερμάνει καλά το φούρνο στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, στους 170°C και θα ψήσουμε στην κάτω σχάρα για 70΄ περίπου. Εναλλακτικά, ψήνουμε στον αέρα στους 160°C, στην μεσαία σχάρα για περίπου 50΄.
  6. Πριν βγάλουμε τη φανουρόπιτα από το φούρνο, τσεκάρουμε το κέντρο της με μαχαίρι, να βεβαιωθούμε ότι ψήθηκε σωστά. Το μαχαίρι πρέπει να βγαίνει στεγνό από τη ζύμη.
  7. Η φανουρόπιτα όταν ψηθεί θα φουσκώσει και θα διπλασιαστεί σε όγκο και η επιφάνειά της θα ροδίσει καλά. Αφήνουμε να κρυώσει και να τραβήξει τα υγρά από τη θερμοκρασία του φούρνου. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε, κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

⇔
Λίγα ακόμα μυστικά για τη νηστίσιμη και αφράτη φανουρόπιτα
►Η φανουρόπιτα θέλει καλό ψήσιμο σε μέτρια θερμοκρασία γύρω στην 1 ώρα και κάτι η 1 ώρα παρά, ανάλογα με ποιον τρόπο ψήνουμε – αντιστάσεις ή αέρα.
►Για να γίνει αφράτη η φανουρόπιτα, πρέπει να λιώσει καλά η ζάχαρη μέσα στο λάδι και τα δυο μαζί να γίνουν σαν κρέμα.
►Η ζύμη πρέπει να είναι σαν χυλός όχι σφιχτή.
►Για να γίνει αφράτη πρέπει να ανακατέψουμε το μίγμα όσο λιγότερο γίνεται, από την ώρα που θα μπει το αλεύρι. Αλλιώς, θα γίνει ελαστική και σφιχτή.
►Αν δεν έχουμε γλυκό κρασί, ανακατεύουμε λίγο πετιμέζι ή μέλι με ένα οποιοδήποτε κρασί.
►Αν χρησιμοποιήσουμε καρύδια και σταφίδες, για να μείνουν σε όλη τη φανουρόπιτα και να μην πάνε στον πάτο του ταψιού κάνουμε το εξής: Βάζουμε καρύδια χοντροκομμένα και σταφίδες σε ένα μπολ. Ραντίζουμε με 2-3 κουταλιές κρασί η χυμό πορτοκάλι κι ανακατεύουμε να βραχούν. Πασπαλίζουμε με λίγο από το συνολικό αλεύρι. Ανακατεύουμε ξανά για να ντυθούν όλα με το αλεύρι. Αφού προσθέσουμε το αλεύρι στα υλικά, ρίχνουμε μέσα και τα καρύδια με τις σταφίδες. Ανακατεύουμε απαλά.

  • Πηγή: argiro.gr.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εύκολα πιροσκί γεμιστά με φέτα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολα πιροσκί γεμιστά με φέτα

1/07/2022 - 2:05μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φτιάχνουμε ποντιακά βαρένικα βήμα προς βήμα

24/06/2022 - 4:22μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χαψία τούφα – Μία ποντιακή συνταγή που μυρίζει θάλασσα

30/05/2022 - 1:20μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Περέκ στο φούρνο – Η ποντιακή πίτα, εύκολα και γρήγορα

13/05/2022 - 4:00μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μενεμέν, η στραπατσάδα της Μικράς Ασίας

6/05/2022 - 2:28μμ
Σιρόν με πασκιτάν (φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σιρόν με πασκιτάν, ένα φαγητό… όνειρο της ποντιακής κουζίνας

29/04/2022 - 2:22μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαμπρόψωμο ή λαμπροκουλούρα, το γλυκό ψωμί του Πάσχα

22/04/2022 - 1:25μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολο, αφράτο και μυρωδάτο τσουρέκι σε τέσσερα βήματα

19/04/2022 - 12:28μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κερκέλια για το βάεμαν των παιδιών – Πώς τα φτιάχνουμε

15/04/2022 - 3:51μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σμυρνέικος καριστιρμάς

8/04/2022 - 2:43μμ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πυρκαγιά στη Βάλμη Ηλείας (Φωτ.: ilialive.gr/Eurokinissi/Γιάννης Σπυρούνης)

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Ηλεία – Ξεκίνησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα

2 λεπτά πριν
Η Αγλαΐα Πολυχρονίδη στην Οδησσό (φωτ.: αρχείο Αγλαΐας Πολυχρονίδη)

Αγλαΐα Πολυχρονίδη: Η Πόντια τραγουδίστρια της Λυρικής της Οδησσού μιλάει για τη μοίρα της

33 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA)

Κοπεγχάγη: Τρεις νεκροί από την επίθεση ενόπλου σε εμπορικό κέντρο

1 ώρα πριν
Άποψη της Οίας, στη Σαντορίνη (φωτ.: pixabay.com/ morviduk)

Αίθριος ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας τη Δευτέρα

1 ώρα πριν
(Φωτ.: screenshot / ERTSPORTS)

Μεσογειακοί Αγώνες: Ασημένιο μετάλλιο η Γκούσιν, χάλκινο η Περισίδου

6 ώρες πριν
(Φωτ.: ILIALIVE.GR-EUROKINISSI / Γιάννης Σπυρούνης)

Πυρκαγιά στην Ηλεία: Μήνυμα του 112 για εκκένωση της περιοχής

6 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2021 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2021 pontosnews.gr
Made by minoanDesign