pontosnews.gr
Σάββατο, 26/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Παυλόπουλος: Η Ελλάδα θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσον για να υπερασπιστεί τους στρατιωτικούς της

6/08/2018 - 6:50μμ
Τη στήριξη της πολιτείας στον ελληνισμό της Αλβανίας υπενθυμίζει ο Παυλόπουλος
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Αυστηρό μήνυμα-προειδοποίηση προς την Τουρκία, εξαιτίας της συνέχισης της κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών έστειλε από την Αμοργό ο Προκόπης Παυλόπουλος. Η Ελλάδα, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν θα μείνει απαθής, θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσον που διαθέτει ως μέλος της ΕΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης για να υπερασπιστεί τους στρατιωτικούς της και πάνω απ΄ όλα τη Δημοκρατία και τον Άνθρωπο. 

«Ας πάρει αυτό το μήνυμα η Τουρκία, όσο ακόμα δεν είναι πολύ αργά», είπε χαρακτηριστικά.

«Αν νομίζει η ηγεσία της Τουρκίας ότι με τον τρόπο αυτό κάμπτει το ηθικό των Ελλήνων στρατιωτικών κάνει τεράστιο λάθος. Το ηθικό τους είναι ακμαίο και αποδεικνύει τι σημαίνει Έλληνας στρατιωτικός», τόνισε ο Π. Παυλόπουλος στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο δήμαρχος Αμοργού μετά την ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο δημότη. «Προειδοποιούμε», συνέχισε ο ΠτΔ, την Τουρκία: «Στεκόμαστε δίπλα της στον αγώνα που κάνει, αλλά είμαστε απέναντι σε συμπεριφορές οι οποίες δεν πλήττουν μόνο Έλληνες πολίτες και Έλληνες στρατιωτικούς, αλλά πλήττουν την ίδια την έννοια της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου».

«Η Τουρκία και η ηγεσία της εκτίθενται ανεπανόρθωτα, γιατί δεν σέβεται ούτε το Κράτος Δικαίου ούτε την έννοια της Δημοκρατίας και επομένως τα θεμελιώδη Δικαιώματα του Ανθρώπου. Η διεθνής κατακραυγή το αποδεικνύει», συνέχισε ο Π. Παυλόπουλος για να τονίσει ότι «δεν αξίζει τέτοια μοίρα στον τουρκικό λαό. Η ηγεσία του, με αυτά που κάνει αυτές τις κρίσιμες ώρες και με την τεράστια οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Τουρκία, είναι κατώτερη των περιστάσεων απέναντι και στον ίδιο τον τουρκικό λαό».

«Τα δείγματα γραφής της τουρκικής κυβέρνησης θυμίζουν άλλες εποχές», είπε. «Δεν επιτρέπουν καμία ευρωπαϊκή προοπτική στην Τουρκία και κυρίως υπονομεύουν την θέση της ακόμα και ως μέλους του Συμβουλίου της Ευρώπης» πρόσθεσε και υπενθύμισε ότι «το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι ο μόνος δεσμός της Τουρκίας με την Δύση και με τον δημοκρατικό κόσμο», για να προειδοποιήσει και πάλι ότι «μ΄ αυτά που κάνει είναι αμφίβολο αν μπορεί να διατηρήσει αυτή τη θέση».

Ο ΠτΔ έκανε και πάλι αναφορά στην τραγωδία της 23ης Ιουλίου και τις φονικές πυρκαγιές, προσθέτοντας ότι «τότε μόνο θα έχουμε πράξει το χρέος μας, αν αναλάβουμε τις ευθύνες μας με τρόπο ώστε να μην έχουμε στο μέλλον ανάλογες τραγωδίες».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, Παρασκευή 25 Ιουλίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι 25 μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης: Μέτρα στήριξης, αλλαγές στις Πολεοδομίες, μείωση γραφειοκρατίας για τις επιχειρήσεις

25/07/2025 - 4:58μμ
Η γλώσσα του σώματος τα... λέει όλα. 
Δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την 51η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατία (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η δεξίωση στο Προεδρικό ήταν… παγερή, παρά τις συνθήκες καύσωνα

24/07/2025 - 9:52μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει συνέντευξη στη Σία Κοσιώνη για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης απαντά στην Τουρκία και στους επικριτές της εξωτερικής πολιτικής – «Η Ελλάδα δεν συζητά ζητήματα κυριαρχίας»

23/07/2025 - 10:50μμ
Ο βουλευτής Νικόλαος Παπαδόπουλος ψηφίζει στη συζήτηση και λήψη απόφασης, σύμφωνα με το άρθρο  62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43Α και 83 του Κανονισμού της Βουλής, για τη δική του αίτηση άρσης ασυλίας αλλά και για εκείνη του βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρση ασυλίας για Λευτέρη Αυγενάκη και Νίκο Παπαδόπουλο

23/07/2025 - 6:41μμ
Βουλευτές που έχουν ορισθεί από το προεδρείο ετοιμάζονται για την καταμέτρηση των ψήφων στην Ολομέλεια της Βουλής, μετά τη συζήτηση επί του διανεμηθέντος πορίσματος της «Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με το «τραγικό δυστύχημα, που έλαβε χώρα στις 28/02/2023 στην περιοχή Ευαγγελισμός Τεμπών Λάρισας» για την ενδεχόμενη τέλεση από τον Καραμανλή Κωνσταντίνο του Αχιλλέως, πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών του αδικήματος «της παράβασης καθήκοντος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιάννης Κολεσίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Καραμανλής: Παραπέμπεται στο Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση των Τεμπών

22/07/2025 - 9:02μμ
Παραλία όπως διακρίνεται μέσα από τη θάλασσα στην Αλόνησσο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θαλάσσια πάρκα με άρωμα εξωτερικής πολιτικής – Γιατί τώρα, τι μήνυμα στέλνει η Αθήνα

22/07/2025 - 11:00πμ
Το κτήριο του υπουργείου Εξωτερικών (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα σε Ιόνιο και Αιγαίο: «Η ελληνική κυριαρχία δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης» απαντά το ΥΠΕΞ στην Τουρκία

21/07/2025 - 5:32μμ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη δημιουργία δύο θαλάσσιων πάρκων σε Ιόνιο και νότιο Αιγαίο ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

21/07/2025 - 11:27πμ
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης (φωτ.: EPA/ Olivier Hoslet)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Γεραπετρίτης: Πρώτη εθνική προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση το Κυπριακό

19/07/2025 - 11:05μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή – Εγκρίθηκε το πόρισμα της ΝΔ

17/07/2025 - 11:44πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καπνός από τη φωτιά στον Πισσώνα Ψαχνών (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Panagiotis Firefighter)

Καίγεται ξανά η Εύβοια – Μεγάλη και δύσκολη φωτιά στον Πισσώνα Ψαχνών

20 λεπτά πριν
Στην Κομνηνών το 1939 (φωτ.: Αρχείο Θ. Λαζαρίδη)

Οι Πόντιοι που έκαναν το Αρσακλί, Πανόραμα στη Θεσσαλονίκη – Το ντοκιμαντέρ

44 λεπτά πριν
Καπνός από τη μεγάλη φωτιά στη Μεσσηνία, ανάμεσα σε Κρυονέρι και Πολυθέα (φωτ.: Facebook / Forecast Weather Greece)

Μεγάλη φωτιά στη Μεσσηνία, ανάμεσα σε Κρυονέρι και Πολυθέα

1 ώρα πριν
Η φωτιά στα Κύθηρα (φωτ.: Facebook / Παναγιωτης Κυθηρα Κατσελακη Ανθουλα)

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Κύθηρα – Εκκενώσεις οικισμών

2 ώρες πριν
Το προαύλιο του 6ου Δημοτικού Κατερίνης, λίγο προτού ξεκινήσουν τα 27α  «Ποντιακά πολιτιστικά δρώμενα». Παρασκευή 25 Ιουλίου 2025 (φωτ.: Facebook / Ένωση Ποντίων Πιερίας)

Λάβετε θέσεις, στην Κατερίνη ξεκίνησαν τα 27α «Ποντιακά πολιτιστικά δρώμενα»

2 ώρες πριν
Γερανοφόρο όχημα έπεσε σε διώροφη κατοικία στο Περιστέρι. Σάββατο 26 Ιουλίου 2025 (φωτ.: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)

Γερανoφόρο έπεσε σε διώροφο σπίτι στο Περιστέρι

2 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign