pontosnews.gr
Σάββατο, 26/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σπίρτζης για τη φωτιά στην Αττική: Το έγκλημα δεκαετιών δεν θα συνεχιστεί

30/07/2018 - 1:11μμ
Χρ. Σπίρτζης: Μέχρι την Κίσσαμο η χάραξη του νέου Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τη διαβεβαίωση ότι «το έγκλημα δεκαετιών ολόκληρων δεν θα συνεχιστεί» έδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με τη φονική πυρκαγιά που αφάνισε το Μάτι. Όπως είπε, ήρθε η ώρα να τροποποιήσουμε τους οικισμούς για να είναι ασφαλείς. «Για να έχουν επαρκείς οδούς διαφυγής, καθαρισμένα ρέματα, πολεοδομικό σχεδιασμό. Για να πέσουν οι μάντρες που εμπόδισαν και εμποδίζουν παράνομα την πρόσβαση στην παραλία. Το χρωστάμε στους συμπολίτες μας που χάθηκαν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σπίρτζης: Γίνεται μια πρωτοφανής επιχείρηση για να υλοποιηθούν τα μέτρα που αποφασίστηκαν για τους πληγέντες.

Σημειώνοντας ότι υπάρχουν παθογένειες χρόνων στο πολεοδομικό χάος, στην αυθαίρετη δόμηση και στη στρεβλή πολιτική γης τόνισε ότι θα μπορούσε να αποτραπεί η τραγωδία στο Μάτι, στη Μάνδρα, στην Ηλεία και αλλού αν είχε ολοκληρωθεί και εφαρμοστεί ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός και αν δεν είχε κυριαρχήσει στα χρόνια των μνημονίων ο δογματισμός για λιγότερο κράτους που άφησε κρίσιμες υπηρεσίες υποστελεχωμένες.

Σχετικά με όσους κατηγορούν την κυβέρνηση και τους κρατικούς φορείς για έλλειψη συντονισμού υποστήριξε ότι σκύβει ταπεινά το κεφάλι αν οι φωνές ανήκουν σε πολίτες που έχασαν ανθρώπους και περιμένει τα πορίσματα των δικαστικών αρχών, των ειδικών επιστημόνων και των έμπειρων στελεχών «για να μάθουμε ποιοι έχουν ευθύνες, σε ποιους οργανισμούς ή υπηρεσίες». Ωστόσο πρόσθεσε ότι αν οι φωνές ανήκουν σε υπαγορευμένες πολιτικές τακτικές συγκεκριμένων κομμάτων ή σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης δεν θα απαντήσει για να μην συμβάλει σε έναν κατήφορο πολιτικού ήθους χωρίς τέλος.

«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι το σύνολο των μελών της κυβέρνησης ήταν στις θέσεις τους. Όλοι, ακόμη και όσοι δεν έχουμε αρμοδιότητα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, βοηθούσαμε με κάθε τρόπο που μας ζητήθηκε», τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, Παρασκευή 25 Ιουλίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι 25 μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης: Μέτρα στήριξης, αλλαγές στις Πολεοδομίες, μείωση γραφειοκρατίας για τις επιχειρήσεις

25/07/2025 - 4:58μμ
Η γλώσσα του σώματος τα... λέει όλα. 
Δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την 51η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατία (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η δεξίωση στο Προεδρικό ήταν… παγερή, παρά τις συνθήκες καύσωνα

24/07/2025 - 9:52μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει συνέντευξη στη Σία Κοσιώνη για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης απαντά στην Τουρκία και στους επικριτές της εξωτερικής πολιτικής – «Η Ελλάδα δεν συζητά ζητήματα κυριαρχίας»

23/07/2025 - 10:50μμ
Ο βουλευτής Νικόλαος Παπαδόπουλος ψηφίζει στη συζήτηση και λήψη απόφασης, σύμφωνα με το άρθρο  62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43Α και 83 του Κανονισμού της Βουλής, για τη δική του αίτηση άρσης ασυλίας αλλά και για εκείνη του βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρση ασυλίας για Λευτέρη Αυγενάκη και Νίκο Παπαδόπουλο

23/07/2025 - 6:41μμ
Βουλευτές που έχουν ορισθεί από το προεδρείο ετοιμάζονται για την καταμέτρηση των ψήφων στην Ολομέλεια της Βουλής, μετά τη συζήτηση επί του διανεμηθέντος πορίσματος της «Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με το «τραγικό δυστύχημα, που έλαβε χώρα στις 28/02/2023 στην περιοχή Ευαγγελισμός Τεμπών Λάρισας» για την ενδεχόμενη τέλεση από τον Καραμανλή Κωνσταντίνο του Αχιλλέως, πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών του αδικήματος «της παράβασης καθήκοντος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιάννης Κολεσίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Καραμανλής: Παραπέμπεται στο Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση των Τεμπών

22/07/2025 - 9:02μμ
Παραλία όπως διακρίνεται μέσα από τη θάλασσα στην Αλόνησσο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θαλάσσια πάρκα με άρωμα εξωτερικής πολιτικής – Γιατί τώρα, τι μήνυμα στέλνει η Αθήνα

22/07/2025 - 11:00πμ
Το κτήριο του υπουργείου Εξωτερικών (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα σε Ιόνιο και Αιγαίο: «Η ελληνική κυριαρχία δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης» απαντά το ΥΠΕΞ στην Τουρκία

21/07/2025 - 5:32μμ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη δημιουργία δύο θαλάσσιων πάρκων σε Ιόνιο και νότιο Αιγαίο ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

21/07/2025 - 11:27πμ
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης (φωτ.: EPA/ Olivier Hoslet)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Γεραπετρίτης: Πρώτη εθνική προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση το Κυπριακό

19/07/2025 - 11:05μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή – Εγκρίθηκε το πόρισμα της ΝΔ

17/07/2025 - 11:44πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πυροσβεστικό αεροσκάφος κατά τη διάρκεια δασικής πυρκαγιάς (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Σπιρούνης)

Μεγάλες φωτιές σε όλη την Ελλάδα – Εκκενώσεις και μάχες των πυροσβεστικών δυνάμεων

6 λεπτά πριν
Καπνός από τη φωτιά στον Πισσώνα Ψαχνών (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Panagiotis Firefighter)

Καίγεται ξανά η Εύβοια – Μεγάλη και δύσκολη φωτιά στον Πισσώνα Ψαχνών

29 λεπτά πριν
Στην Κομνηνών το 1939 (φωτ.: Αρχείο Θ. Λαζαρίδη)

Οι Πόντιοι που έκαναν το Αρσακλί, Πανόραμα στη Θεσσαλονίκη – Το ντοκιμαντέρ

54 λεπτά πριν
Καπνός από τη μεγάλη φωτιά στη Μεσσηνία, ανάμεσα σε Κρυονέρι και Πολυθέα (φωτ.: Facebook / Forecast Weather Greece)

Μεγάλη φωτιά στη Μεσσηνία, ανάμεσα σε Κρυονέρι και Πολυθέα

1 ώρα πριν
Η φωτιά στα Κύθηρα (φωτ.: Facebook / Παναγιωτης Κυθηρα Κατσελακη Ανθουλα)

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Κύθηρα – Εκκενώσεις οικισμών

2 ώρες πριν
Το προαύλιο του 6ου Δημοτικού Κατερίνης, λίγο προτού ξεκινήσουν τα 27α  «Ποντιακά πολιτιστικά δρώμενα». Παρασκευή 25 Ιουλίου 2025 (φωτ.: Facebook / Ένωση Ποντίων Πιερίας)

Λάβετε θέσεις, στην Κατερίνη ξεκίνησαν τα 27α «Ποντιακά πολιτιστικά δρώμενα»

2 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign