pontosnews.gr
Παρασκευή, 5/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ρολό κιμά τυλιγμένο σε κολοκυθάκια – Η τέλεια συνταγή για αναποφάσιστους!

Ένα εξαίσιο, μυρωδάτο ρολό, ό,τι πρέπει για το οικογενειακό τραπέζι

5/09/2025 - 4:13μμ
(Φωτ.: Γιώργος Δρακόπουλος / gastronomos.gr)

(Φωτ.: Γιώργος Δρακόπουλος / gastronomos.gr)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σας έχει συμβεί κι εσάς να κοιτάτε το μενού και να μην μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε λαχανοντολμάδες και κολοκυθάκια γεμιστά; Αν ναι, η συνταγή της Ντίνας Νικολάου που επιλέξαμε, σας δίνει τη λύση!

Άλλωστε, είναι όντως εμπνευσμένη από τα γεμιστά κολοκυθάκια με αυγολέμονο.

Συνοδεύουμε με ρύζι πιλάφι ή απλό πουρέ πατάτας, αλλά και οι τηγανητές πατάτες θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή (όχι ότι δεν μπορείτε να τα απολαύσετε και σκέτα).

⇔

ΥΛΙΚΑ (Μερίδες: 4)

για το ρολό

300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (από σπάλα)
3 κ.σ. ρύζι Καρολίνα
1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
1 μέτριο κολοκυθάκι, τριμμένο και στυμμένο
1 αυγό (κατά προτίμηση βιολογικό)
½ φλ. τσαγιού φύλλα φρέσκου δυόσμου ή 2 κ.σ. ξερός
αλάτι και πιπέρι
3-4 μεγάλα κολοκυθάκια, κομμένα κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες στο μαντολίνο ή στον τρίφτη, στον κόφτη για τις πατάτες, ή με καλό μαχαίρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο

για το αυγολέμονο

3 φλ. τσαγιού ζωμός λαχανικών ή μυρωδικών
2 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά), χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
1 κ.γ. κορν φλάουρ
χυμός και ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό
αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ρολό

  1. Σε ένα μπολ ζυμώνουμε καλά τον κιμά, το αυγό, το καρότο, το τριμμένο κολοκύθι, το ρύζι, το δυόσμο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Αν το μίγμα δεν «σφίξει», προσθέτουμε 1-2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  3. Βάζουμε σε μια επιφάνεια εργασίας ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο 22×32 εκ. και πάνω του βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας, ίδιου μεγέθους, το οποίο αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Στρώνουμε εκεί οριζόντια τις φέτες κολοκυθιών, με τρόπο που να μισοσκεπάζει η μία την άλλη ώστε να καλύψουμε τη λαδόκολλα και να μην υπάρχουν κενά.
  4. Πλάθουμε το μίγμα του κιμά σε μακρόστενο ρολό και το βάζουμε κάθετα πάνω στις φέτες κολοκυθιών.
  5. Τυλίγουμε σφιχτά το ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας. Στη συνέχεια, τυλίγουμε και το αλουμινόχαρτο σφιχτά γύρω από το ρολό.
  6. Το βάζουμε σε ένα ταψάκι, προσθέτουμε 2 φλ. νερό και το ψήνουμε για 45′, στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
  7. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και το αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 10-15′.

αυγολέμονο

  1. Bάζουμε το ζωμό σε μια κατσαρόλα και τον ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ σε μαρέγκα.
  3. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 1 φλ. από το ζωμό.
  4. Ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους μέσα στη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά, και στη συνέχεια προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  5. Στο μίγμα αυτό ενσωματώνουμε σιγά-σιγά το μίγμα ζωμού & κορν φλάουρ, ανακατεύοντας.
  6. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αυγολέμονο στον υπόλοιπο ζωμό μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
  7. Κόβουμε το ρολό σε φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα αυγολέμονο.
  8. Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή απλό πιλάφι, ή πατάτες τηγανητές.

• Πηγή: gastronomos.gr / Ντίνα Νικολάου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: giorgostsoulis.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γεμιστά πολίτικα, τα κλασικά – Με σταφιδοκουκούναρα, δυόσμο και βασιλικό

29/08/2025 - 1:10μμ
(Φωτ.: Dianeira / commons.wikimedia.org)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μικρασιάτικη φανουρόπιτα με 9 υλικά: Το ταπεινό αλλά θαυματουργό γλυκό της παράδοσης

22/08/2025 - 12:51μμ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουλγούρ’ με κουκουβάκας – Το πιάτο που έδωσε στον Βατόλακκο το γ’ βραβείο στο 8ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας

8/08/2025 - 1:08μμ
Χαλβάς με νισεστέ από το Καρς, διά χειρός Νούλας Φιλιππίδου (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμος χαλβάς από το Καρς, όπως τον δοκίμασαν στο Θρυλόριο

1/08/2025 - 12:12μμ
Νεχουτί κιοφτέδες, μαγειρεμένοι από τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Νίψας (φωτ.: Fcebook / Πολιτιστικός Σύλλογος Νιψας Έβρου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νεχουτί κιοφτέδες από τα Κοτύωρα, όπως τους δοκίμασαν στο Θρυλόριο

25/07/2025 - 12:31μμ
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουρμάς ο γιορτινός από την Τραπεζούντα – Μέσω Παλαγίας και Θρυλορίου!

19/07/2025 - 3:49μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Γεωργιάδου / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαύρος φρικασέ με μαρούλια, ο Αρτακηνός – Με αφορμή το 4ο Φεστιβάλ Μικρασιατικών Γεύσεων

4/07/2025 - 2:05μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr /  Θεοδόσης Γεωργιάδης. Food styling: Σταυρούλα Φουτσά)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιαννούτσια: Τα ζουμερά και μυρωδάτα ποντιακά κιμαδοπιτάκια

20/06/2025 - 1:16μμ
(Φωτ.: pxhere.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αραβική πίτα φτιαγμένη στο σπίτι – Με τα τρία απλούστερα υλικά

6/06/2025 - 1:57μμ
(Φωτ.: Στέλλα Σπανού)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παστουρμαδόπιτα Καππαδοκίας μέσω Κιλκίς

30/05/2025 - 1:29μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Γιώργος Δρακόπουλος / gastronomos.gr)

Ρολό κιμά τυλιγμένο σε κολοκυθάκια – Η τέλεια συνταγή για αναποφάσιστους!

37 δευτερόλεπτα πριν
(Φωτ.: admie.gr)

Περί καλωδίου και Τουρκίας

30 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Μαφία της Κρήτης: Συνεχίζονται στα Χανιά οι απολογίες 17 κατηγορουμένων – Μία προφυλάκιση μέχρι στιγμής

59 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook.com/Σύλλογος Ποντίων Φυλής Τραπεζουντα)

Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα»: Αρχίζουν οι εγγραφές και οι δραστηριότητες για τη νέα περίοδο

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Ξάνθη: 30χρονος κρατούσε αιχμάλωτη 79χρονη Σουηδή επί 40 μέρες – Της αποσπούσε χρήματα με τη βία

2 ώρες πριν
Ο Μίκης Θεοδωράκης το 1978, στο Άμστερνταμ

Νέα Σμύρνη: Καθιερώνεται ετήσιο Φεστιβάλ «Μίκης Θεοδωράκης» – Πρεμιέρα την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign