- Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και τα στραγγίζουμε.
- Στο μεταξύ, σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει κάπως. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε για 2-3΄, να βγάλουν τα υγρά τους και να σοταριστούν.
- Χτυπάμε στο μούλτι το κατίκι Δομοκού με την κρέμα γάλακτος και τα 80 ml ελαιόλαδο. Όταν γίνει μια λεία σάλτσα, προσθέτουμε τα φυλλαράκια δυόσμου και ανακατεύουμε.
- Ενώνουμε τα κολοκυθάκια με τα ζυμαρικά, προσθέτουμε τη σάλτσα με το κατίκι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
- Πηγή: gastronomos.gr / Tina Webb.