pontosnews.gr
Τετάρτη, 13/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τα 4 βότανα που αντιμετωπίζουν τον πονοκέφαλο

1/07/2018 - 10:23πμ
Τα 4 βότανα που αντιμετωπίζουν τον πονοκέφαλο
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Αν ανήκετε και εσείς στα εκατομμύρια των ανθρώπων που υποφέρουν από συχνές ημικρανίες, τότε γνωρίζετε από… πρώτο χέρι το πόσο δύσκολο είναι να βρει κανείς ανακούφιση.

Σύμφωνα με έρευνες, το 90% των ατόμων που έχουν ημικρανίες αντιμετωπίζουν τόσο έντονα συμπτώματα, ώστε αδυνατούν να εργαστούν ή να λειτουργήσουν φυσιολογικά εκείνες τις ώρες της «κρίσης».

Επειδή οι ημικρανίες είναι ένα πρόβλημα που δεν γνωρίζει σύνορα, πολλοί πολιτισμοί ανά τους αιώνες έχουν βρει ο καθένας τον δικό του ιδιότυπο τρόπο να τις αντιμετωπίσει. Έτσι, έχουν προκύψει διαφόρων ειδών «γιατροσόφια», που όμως έχει όντως αποδειχτεί ότι προσφέρουν κάποια ανακούφιση.

Δείτε μερικά από αυτά τα βότανα και τις περιοχές στις οποίες φύονται:

Καρυοφύλλι, βαλσαμόχορτο (Tanacetum parthenium) / Βουνά των Βαλκανίων
Ευδοκιμεί στα Βαλκάνια και την ανατολική Ευρώπη. Οι αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν από τον 5ο αιώνα π.Χ. για διάφορες παθήσεις, όπως πυρετός, οίδημα και φλεγμονή, αλλά και ως ρόφημα για τους πονοκεφάλους. Τώρα χρησιμοποιείται κυρίως για τις ημικρανίες, τις ζαλάδες, τις φλεγμονές και αναπνευστικά προβλήματα.


Βαλσαμόχορτο (φωτ.: pixabay.com)

Πετασίτης (Petasites hybridus) / Ευρώπη, Ασία, Β. Αμερική
Έχει χρησιμοποιηθεί ιστορικά για μία ευρεία γκάμα ιατρικών σκοπών. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν κάποτε τα φύλλα του φυτού για να τυλίξουν και να διατηρήσουν το βούτυρο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι Έλληνες χρησιμοποίησαν αρχικά το φυτό ως θεραπεία του έλκους του δέρματος.

Από τότε έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία πονοκεφάλων, άσθματος, αλλεργιών, βήχα, πυρετού, γαστρεντερικών προβλημάτων και γενικού πόνου.

Μέντα (Mentha x balsamea) / Ευρώπη, Ασία, Β. Αμερική
Τα φύλλα μέντας και τα αιθέρια έλαιά τους χρησιμοποιούνται τόσο για φαρμακευτικούς όσο και γαστριμαργικούς σκοπούς. Εκτός από τη θεραπεία του πονοκεφάλου, χρησιμοποιούνται επίσης για την ανακούφιση από σπασμούς, πονόδοντο, γαστρεντερικά προβλήματα και ναυτία. Το αιθέριο έλαιο της μέντας και το δραστικό συστατικό του, η μενθόλη, είναι διαθέσιμα και σε υγρή μορφή κάψουλας, ενώ υπάρχουν και ειδικά τσάγια μέντας.


Μέντα (φωτ.: pixabay.com)

Τζίντζερ (Zingiber officinale) / Ασία
Το τζίντζερ (πιπερόριζα) είναι τροπικό φυτό της Ασίας. Έχει χρησιμοποιηθεί σε φυτικά φάρμακα στην Κίνα για πάνω από 2.000 χρόνια. Έχει γίνει επίσης δημοφιλές στην ινδική και αραβική ιατρική από τους αρχαίους χρόνους. Η πιπερόριζα έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά ως καρύκευμα και ως θεραπεία για πονοκεφάλους, πόνους στο στομάχι, ναυτία, αρθρίτιδα, κρυολόγημα και γρίπη και νευρολογικά προβλήματα. Η πιπερόριζα έχει αποδειχτεί ότι έχει αντιφλεγμονώδη, αντιιική, αντιμυκητιακή και αντιβακτηριακή δράση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κάθε περίπτωση, προτού δοκιμάσετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω «γιατροσόφια» πρέπει οπωσδήποτε να ενημερώσετε σχετικά τον γιατρό σας, ο οποίος θα είναι σε θέση να εκτιμήσει την κατάσταση καλύτερα και να σας συμβουλεύσει αντιστοίχως.

  • Πηγή: iatropedia.gr.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: pixabay.com/users/prinz-peter-871838/)
ΥΓΕΙΑ

Σύνδρομο Ανήσυχων Ποδιών: Η αόρατη διαταραχή που «κλέβει» τον ύπνο

13/05/2026 - 12:53μμ
(Φωτ.: Allwyn.gr)
ΥΓΕΙΑ

Η πρόληψη και η ενημέρωση σώζουν ζωές: Το Allwyn Care ενεργοποιεί την κοινωνία για την Υγεία

11/05/2026 - 6:47μμ
(Φωτ.: Pexels)
ΥΓΕΙΑ

«Θεραπείες-θαύματα» με βλαστικά κύτταρα: Τι πρέπει να προσέχουν οι ασθενείς

11/05/2026 - 9:35πμ
Επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «MV Hondius» στην αεροπορική βάση του Αϊντχόβεν, στην Ολλανδία, στις 10 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA/ROB ENGELAAR)
ΥΓΕΙΑ

Χανταϊός: Ασθενής είναι ο Έλληνας επιβάτης του «MV Hondius» που επιστρέφει στην Ελλάδα

10/05/2026 - 11:10μμ
Σκόνη από την αφρικανική ήπειρο στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, Παρασκευή 8 Μαΐου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Ποιοι πρέπει να προσέξουν περισσότερο – Οι οδηγίες των ειδικών για τις επόμενες ημέρες

9/05/2026 - 2:41μμ
Αξιωματικοί της ισπανικής Πολιτοφυλακής και  αστυνομικοί προετοιμάζουν το κέντρο επιχειρήσεων που στήθηκε στο λιμάνι της Γραναδίγια ντε Αμπόνα στην Τενερίφη, για την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου MV Hondius (φωτ.: EPA / Miguel Barreto)
ΥΓΕΙΑ

Χανταϊός: Στα Κανάρια Νησιά ο επικεφαλής του ΠΟΥ για την απομάκρυνση των επιβατών του MV Hondius – Οι ειδικοί αποκλείουν τον κίνδυνο νέας πανδημίας

9/05/2026 - 10:21πμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΥΓΕΙΑ

Νέα μελέτη δείχνει ότι όσπρια και σόγια μπορεί να προστατεύουν από την υπέρταση

8/05/2026 - 6:53μμ
Το κτήριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας 
στη Γενεύη από τη νοτιοδυτική πλευρά (φωτ.: en.wikipedia.org/wiki/World_Health_Organization/Thorkild Tylleskar)
ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: «Δεν συνιστά πανδημία» ο χανταϊός στο κρουαζιερόπλοιο – Σε συναγερμό 12 χώρες

7/05/2026 - 8:27μμ
Το ολλανδικό κρουαζιερόπλοιο «Hondius» που έχει μετατραπεί σε πλωτή καραντίνα (φωτ.: EPA / Elton Monteiro)
ΥΓΕΙΑ

Χανταϊός: Ο ΠΟΥ εξετάζει το ενδεχόμενο μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο

5/05/2026 - 1:59μμ
(Πηγή: pixabay.com/users/kaboompics-1013994)
ΥΓΕΙΑ

7χρονος κατάπιε ελατήριο από γομολάστιχα που σφηνώθηκε στον πνεύμονα – Πώς σώθηκε

4/05/2026 - 12:35μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ertnews.gr)

«Βενιζέλος και Πόντος: Η πολιτική της εγκατάλειψης;»: Διάλεξη στην ομογένεια της Αυστραλίας για την ιστορία, τη μνήμη και τα όρια της πολιτικής επιλογής

9 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay.com/users/prinz-peter-871838/)

Σύνδρομο Ανήσυχων Ποδιών: Η αόρατη διαταραχή που «κλέβει» τον ύπνο

34 λεπτά πριν
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, πριν από λίγες μέρες, στο συνέδριο DEFEA 2026 με τίτλο «Securing Tomorrow: Defence Strategies for the Future», στα Σπάτα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιώργος Βιτσαράς)

Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε εξέλιξη «αθόρυβη» πρωτοβουλία του Αντόνιο Γκουτέρες για το Κυπριακό

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Υπουργείο Ανάπτυξης)

Τ. Θεοδωρικάκος: Τέλος στα «ψιλά γράμματα» και πλαφόν στις επιβαρύνσεις των δανειοληπτών

2 ώρες πριν
Από τη δράση του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Νομού Αττικής στο 8ο Δημοτικό Νέας Φιλαδέλφειας, Δευτέρα 11 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Νομού Αττικής)

Με ιστορία, μουσική και μνήμη μαθαίνουν τα παιδιά για τη Γενοκτονία των Ποντίων – Δράση σε σχολείο της Νέας Φιλαδέλφειας

2 ώρες πριν
Από το γήπεδο της Τούμπας (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

100 χρόνια ΠΑΟΚ και προσφυγικές ρίζες: Τουρνουά μνήμης με Απόλλωνα Καλαμαριάς, Πανιώνιο και Απόλλωνα Σμύρνης

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign