pontosnews.gr
Σάββατο, 2/07/2022
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ανοιξιάτικος τσιπουρομεζές: Τάρτα με αγκινάρες, ξινομυζήθρα και γιαούρτι

27/04/2018 - 10:08πμ
Ανοιξιάτικος τσιπουρομεζές: Τάρτα με αγκινάρες, ξινομυζήθρα και γιαούρτι
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε την ταρτιέρα.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τις αγκινάρες για περίπου 8΄, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αποσύρουμε και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το τυρί, τον άνηθο, τα αυγά, το γιαούρτι και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε τις αγκινάρες με τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε.
  4. Απλώνουμε τη ζύμη έτσι ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα της φόρμας. Κόβουμε όση ζύμη εξέχει, αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε με τη ράχη ενός κουταλιού.
  5. Ψήνουμε σε χαμηλό ράφι στο φούρνο για περίπου 40΄ ή μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια και να ψηθεί και η βάση.

____
*Πώς καθαρίζουμε τις αγκινάρες: Κόβουμε το κοτσάνι τους. Αφαιρούμε όλα τα φύλλα και καθαρίζουμε περιμετρικά τις «κούπες», τις καρδιές, με ένα μαχαιράκι. Με ένα κουτάλι βγάζουμε τον «μαλλιαρό» πυρήνα από την καρδιά τους. Τις ξεπλένουμε και τις βάζουμε σε μπολ με λεμονόνερο για να μη μαυρίσουν.

Πηγή: Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη / gastronomos.gr.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εύκολα πιροσκί γεμιστά με φέτα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολα πιροσκί γεμιστά με φέτα

1/07/2022 - 2:05μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φτιάχνουμε ποντιακά βαρένικα βήμα προς βήμα

24/06/2022 - 4:22μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χαψία τούφα – Μία ποντιακή συνταγή που μυρίζει θάλασσα

30/05/2022 - 1:20μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Περέκ στο φούρνο – Η ποντιακή πίτα, εύκολα και γρήγορα

13/05/2022 - 4:00μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μενεμέν, η στραπατσάδα της Μικράς Ασίας

6/05/2022 - 2:28μμ
Σιρόν με πασκιτάν (φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σιρόν με πασκιτάν, ένα φαγητό… όνειρο της ποντιακής κουζίνας

29/04/2022 - 2:22μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαμπρόψωμο ή λαμπροκουλούρα, το γλυκό ψωμί του Πάσχα

22/04/2022 - 1:25μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολο, αφράτο και μυρωδάτο τσουρέκι σε τέσσερα βήματα

19/04/2022 - 12:28μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κερκέλια για το βάεμαν των παιδιών – Πώς τα φτιάχνουμε

15/04/2022 - 3:51μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σμυρνέικος καριστιρμάς

8/04/2022 - 2:43μμ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από την παρουσίαση του βιβλίου (φωτ.: Εκδόσεις Ινφογνώμων)

«Ματωμένη Μικρασία – Καταστροφή & Δημιουργία»: Παρουσιάστηκε το ιστορικό βιβλίο της Δέσποινας Χατζοπούλου, στη Θεσσαλονίκη

20 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook / Hellenic Olympic Committee)

Μεσογειακοί Αγώνες: Ασημένιο μετάλλιο η Γεωργοπούλου στο αρασέ

55 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το OPEN TV

Καρέ-καρέ η μάχη του βιοτέχνη με τον ληστή στη Ν. Ευκαρπία Θεσσαλονίκης

1 ώρα πριν
Η ταυτότητα του Ανανία Νικολαΐδη περιλαμβάνεται στο αρχείο του που βρίσκεται στη βιβλιοθήκη του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας (φωτ.: e-ptolemaios.gr)

Πτολεμαΐδα: Με την παρουσίαση του αρχείου του Ανανία Νικολαΐδη άρχισαν τα «Ευξείνια 2022»

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Προσφύγων εκ Φαράσων Καππαδοκίας & Ιδρυτών Πλατέος Ημαθίας, από τον Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων (φωτ.: Σύλλογος Καππαδοκών Πλατέος «Ο Βαρασός»)

Ευθύμιος Κιρτικίδης: Συγκλονιστική μαρτυρία για το «σεφερμπερλίκ» στα Φάρασα της Καππαδοκίας, τον ξεριζωμό και την άφιξη στην Ελλάδα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: YouTube/ERT)

«Ώρα Χορού» στην ΕΡΤ2: Απόψε το επεισόδιο για τη χορευτική παράδοση του Πόντου με τον Κώστα Αλεξανδρίδη

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2021 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2021 pontosnews.gr
Made by minoanDesign