pontosnews.gr
Τρίτη, 30/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στέλιος Καζαντζίδης: Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Πόντιος τραγουδιστής

14/09/2017 - 8:39πμ
Στέλιος Καζαντζίδης: Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Πόντιος τραγουδιστής
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η είδηση βγήκε από τη μονάδα εντατικής θεραπείας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και βύθισε στο πένθος τους απανταχού Έλληνες: Ο Στέλιος Καζαντζίδης στις 14 Σεπτεμβρίου 2001 στις 11 το πρωί έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, και άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών. «Έρχονται χρόνια δύσκολα» είχε τραγουδήσει σχεδόν προφητικά λίγο προτού εισαχθεί στο νοσοκομείο με καρκινώματα στον εγκέφαλο. Αυτό ήταν και το κύκνειο άσμα του μεγάλου καλλιτέχνη· το CD single το προλόγιζε ο ίδιος, απευθύνοντας χαιρετισμό στους θαυμαστές του.

Στις 15 Σεπτεμβρίου χιλιάδες άτομα ένωσαν τη θλίψη τους με τη Βάσω, την αγαπημένη σύζυγο του Στέλιου.

Στον Άγιο Γεώργιο Ελευσίνας ράγισαν καρδιές για τον Στελάρα που ήταν κάργα Πόντιος (η συνάντηση με τον Χρύσανθο Θεοδωρίδη «γέννησε» έναν από τους πιο επιτυχημένους ποντιακούς δίσκους), που τραγούδησε για τη φτώχεια και την ξενιτιά, που ύμνησε την αγαπημένη του ΑΕΚ. Στις 19:30 κηδεύτηκε δίπλα στην κυρα-Γεσθημανή, την ώρα που ο κόσμος τραγουδούσε τις μεγάλες του επιτυχίες.

Την ημέρα του θανάτου του πολλά νυχτερινά κέντρα άλλαξαν το πρόγραμμά τους και πρόσθεσαν τραγούδια του Στέλιου. Για 47 χρόνια άλλωστε κυριάρχησε στο γνήσιο λαϊκό τραγούδι, αν και ήδη από το 1965 είχε αποφασίσει να σταματήσει τις εμφανίσεις του τη νύχτα, κάνοντας αυτή την απόφαση στάση ζωής. Από εκεί και έπειτα η «επικοινωνία» του με το κοινό ήταν μόνο μέσα από τους δίσκους. Την εποχή εκείνη πείθεται να εμφανιστεί και στον κινηματογράφο, μετά από πολλή σκέψη και έχοντας τις περισσότερες φορές δίπλα του τη Μαρινέλλα.

Τα τελευταία ποντιακά τραγούδια που είπε περιλαμβάνονται στο δίσκο «Ποντιακή ραψωδία» που κυκλοφόρησε το 1997 από τη ΒΑΣΙΠΑΠ.

Με το «Ο Πόντον μάνα έρουξεν» ο Στέλιος Καζαντζίδης τραγουδά για τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού. Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε πει κάποτε πως «δεν είναι το μέταλλο που έχει μέσα στη φωνή, αλλά η καρδιά που έχει μέσα του. Αυτό το σκεύος έχει μέσα του τις φωνές αιώνων. Έχει το χάρισμα του Απόλλωνα και του Διονύσου».

Ο Ορντουλούς, άλλωστε, είχε καταφέρει να πουλάει 2.500 δίσκους σε μια εποχή που στην Ελλάδα υπήρχαν μόλις 500 γραμμόφωνα· στην ξενιτιά οι Έλληνες ένιωθαν ότι είχαν κάποιον δικό τους κοντά όταν έβαζαν να ακούσουν αυτή τη γεμάτη ένταση, έκταση και χρώμα φωνή.


(Φωτ.: Facebook / Στέλιος Καζαντζίδης)

Ακόμα και σήμερα ο Στέλιος Καζαντζίδης έχει φανατικούς θαυμαστές, ανθρώπους που ταυτίζονται μ’ εκείνον και γιατί μέχρι το τέλος της ζωής του δεν άλλαξε συνήθειες και τρόπο ζωής. «Ο κόσμος εξακολουθεί να έρχεται σήμερα από εδώ, στον Άγιο Κωνσταντίνο, για να δει πού ζούσε ο Στέλιος, πώς ζούσε, τη βάρκα του την οποία έχω εδώ», είχε πει σε συνέντευξή της στο pontos-news.gr η Βάσω Καζαντζίδη. Αν και ήθελε πάρα πολύ μια μεγάλη οικογένεια, ο τραγουδιστής δεν μπόρεσε να κάνει παιδιά. Μπήκε όμως σε χιλιάδες σπίτια και δύσκολα θα βγει από αυτά, «γιατί Καζαντζίδης δεν γεννιέται άλλος», όπως λένε οι θαυμαστές του.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

«Γιώργος Γεννηματάς: Ο κύριος 56%». Η φωτογραφία του Γιώργου Μονογιούδη, ο τίτλος από το περιοδικό «Γυναίκα» όπου δόθηκε η συνέντευξη (πηγή: Ίδρυμα Κωνσταντίνου Σημίτη»)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Γιώργος Γεννηματάς, ο άνθρωπος που ίσως γινόταν και πρωθυπουργός

30/06/2026 - 1:19μμ
Το 1987, στην εκπομπή «Καλλιτεχνικό καφενείο» (φωτ.: ERT)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Έλσα Βεργή: Η (ξεχασμένη) πρωταγωνίστρια της σκηνής και η ζωή της

25/06/2026 - 5:46μμ
Ο Τζωρτ Μάικλ τον Μάιο του 1988 κατά τη διάρκεια της περιοδείας του Faithtour το 1988 (φωτ.: georgemofficial/Instagram)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Το κυπριακό καταφύγιο του Τζορτζ Μάικλ: Η εντυπωσιακή έπαυλη στην Πάφο που κρατά ζωντανή τη μνήμη του

25/06/2026 - 12:18μμ
Η Λυδία Φωτοπούλου πριν από λίγα χρόνια (φωτ.: pontosnews.gr)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Η Λυδία Φωτοπούλου είναι μια θεατρική κατηγορία μόνη της και το αξίζει

22/06/2026 - 5:24μμ
(Φωτ.: Panorama Press/Αλέξανδρος Γεωργιάδης)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Μάρω Κοντού: 92 χρόνια φως, πάθος και αξιοπρέπεια – Σήμερα έχει γενέθλια η γυναίκα που έγινε κομμάτι της ιστορίας του ελληνικού κινηματογράφου

21/06/2026 - 3:35μμ
Σημαία των Ψαρών με τα σύμβολα της Φιλικής Εταιρείας και την επιγραφή: «ΨΑΡΡΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ» (πηγή: Εθνικό Ιστορικό Μουσείο / Συλλογή Σημαιών /  Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Ψαρά 1824: Η μέρα που άρχισε η καταστροφή του νησιού – Το μακάβριο «έκθεμα» στην Κωνσταντινούπολη

20/06/2026 - 11:39πμ
Στα γυρίσματα της ταινίας «Τελευταία κλήση» (φωτ.: Δομινίκη Μητροπούλου)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Μαρία Ναυπλιώτου: Τα (γοητευτικά) πρόσωπα μιας μοναδικής ηθοποιού

19/06/2026 - 7:10μμ
«Τράλλεις: Η ομάς των Ελλήνων Προσκόπων Αϊδινίου» έγραφε η λεζάντα της φωτογραφίας. Ένθετο το εξώφυλλο του ΤΙΜΕ με τον Μεντερές, το 1958 (εικ.: Γεωργία Βορύλλα)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Αντνάν Μεντερές: Από τη σφαγή των Προσκόπων του Αϊδινίου στην πρωθυπουργία της Τουρκίας και την αγχόνη

17/06/2026 - 2:56μμ
H Nτόρα Τσάτσου-Συμεωνίδη και στιγμιότυπα από δουλειές της, με φωτογραφίες από το αρχείο του Εθνικού Θεάτρου (εικ.: Γεωργία Βορύλλα)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Nτόρα Τσάτσου-Συμεωνίδη, η «αιρετική» του ελληνικού χορού

15/06/2026 - 5:35μμ
(Φωτ.: Manos Hadjidakis/Facebook)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Σαν σήμερα: «Το βαλς των χαμένων ονείρων» – Από την Αδριανούπολη στην αθανασία του Μάνου Χατζιδάκι

15/06/2026 - 12:18μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λαϊκό Λαχείο: Τέσσερις μεγάλοι νικητές κέρδισαν από 250.000 ευρώ τους τελευταίους 2 μήνες

12 λεπτά πριν
Πυροσβέστης και εθελοντής επιχειρούν μέσα σε δασική έκταση κοντά στο Λητή Ωραιοκάστρου. Τρίτη 30 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Βερβερίδης)

Φωτιά στο Δερβένι Ωραιοκάστρου: Σορός μέσα στη δασική έκταση – Μήνυμα εκκένωσης για τη Λητή

37 λεπτά πριν
Λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων των Σταλινικών Διώξεων, στο μνημείο που βρίσκεται στην Ευπατορία, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Κριμαίας (φωτ.: Δήμος Ευπατορίας)

82 χρόνια από τις Σταλινικές Διώξεις στην Κριμαία – Ο ξεριζωμός των Ελλήνων το 1944

43 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από την άσκηση «Διά πυρός 2026» στο Δήμο Μάνδρας, για την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης. Πέμπτη 21 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Η Ελλάδα αποκτά «μάτι» από το Διάστημα για τα δάση της – Πώς οι δορυφόροι θα βοηθήσουν στη μάχη με τις πυρκαγιές

1 ώρα πριν
Ένας σωρός από μπάζα έγινε η τετραώροφη πολυκατοικία επί της οδού Αλκμήνης στα Πετράλωνα. Τρίτη 30 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)

Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα: Τέλος στο θρίλερ – Δεν υπήρξαν εγκλωβισμένοι, στο μικροσκόπιο τα αίτια

2 ώρες πριν
Καπνός από τη φωτιά στο Δερβένι Θεσσαλονίκης, όπως φαίνεται από τη Λητή (πηγή: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση)

Φωτιά τώρα στο Δερβένι Θεσσαλονίκης: Ήχησε το 112

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign