pontosnews.gr
Δευτέρα, 19/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανησυχεί για τον κίνδυνο νέων επιθέσεων στην Ευρώπη

1/09/2017 - 12:56μμ
(Φωτ.: state.gov)

(Φωτ.: state.gov)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Κίνδυνος νέων τρομοκρατικών επιθέσεων εξακολουθεί να υπάρχει στην Ευρώπη σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, που εξέδωσε μάλιστα νέα ταξιδιωτική οδηγία καλώντας τους Αμερικανούς πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Όπως αναφέρει η σχετική οδηγία, με ημερομηνία λήξης την 30η Νοεμβρίου 2017, «τα πρόσφατα περιστατικά στη Γαλλία, τη Ρωσία, τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και τη Φινλανδία καταδεικνύουν ότι το Ισλαμικό Κράτος, η αλ-Κάιντα και οι συνεργάτες τους έχουν την ικανότητα να εκτελέσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη. Ενώ οι τοπικές κυβερνήσεις συνεχίζουν τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις το υπουργείο Εξωτερικών εξακολουθεί να ανησυχεί για το ενδεχόμενο μελλοντικών τρομοκρατικών επιθέσεων. Οι πολίτες των ΗΠΑ θα πρέπει πάντα να είναι προσεκτικοί για το ενδεχόμενο οι τρομοκράτες να προχωρήσουν σε επιθέσεις με ελάχιστη ή καθόλου προειδοποίηση».

Το αμερικανικό ΥΠΕΞ αναφέρει τις τοποθεσίες που είθισται να «χτυπούν» οι τρομοκράτες όπως είναι εμπορικά κέντρα και σημεία που συγκεντρώνουν τους περισσότερους τουρίστες.

«Οι εξτρεμιστές εξακολουθούν να επικεντρώνονται στις τουριστικές τοποθεσίες, στους κόμβους μεταφοράς, στις αγορές / στα εμπορικά κέντρα και στις τοπικές κυβερνητικές εγκαταστάσεις. Επιπλέον, ξενοδοχεία, κλαμπ, εστιατόρια, χώροι λατρείας, πάρκα, εκδηλώσεις που συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον, εκπαιδευτικά ιδρύματα και αεροδρόμια παραμένουν υψηλά στη λίστα για πιθανές επιθέσεις. Οι πολίτες των ΗΠΑ θα πρέπει να είναι ακόμα περισσότερο προσεκτικοί σε αυτές και σε παρόμοιες τοποθεσίες. Οι τρομοκράτες επιμένουν να εφαρμόζουν μια σειρά από τακτικές, κάνοντας χρήση πυροβόλων όπλων, εκρηκτικών υλών, οχημάτων αλλά και όπλων, που είναι δύσκολο να ανιχνευθούν πριν από την επίθεση».

Τέλος, η ανακοίνωση καλεί τους Αμερικανούς πολίτες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών και να παρακολουθούν τα μέσα ενημέρωσης αλλά και τις τοπικές πηγές πληροφόρησης. Επίσης, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τους συμβουλεύει να βρίσκονται σε επαφή με τα μέλη της οικογένειάς τους, ώστε να μπορούν εύκολα να τους εντοπίσουν σε περίπτωση ανάγκης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / Claudio Onorati
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Πέθανε ο σχεδιαστής Βαλεντίνο – Ο τελευταίος αυτοκράτορας της μόδας

19/01/2026 - 8:38μμ
(Φωτ.: EPA / Πολιτική Προστασία - Υπ. Εσωτερικών Ισπανίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Φθαρμένος αρμός βρέθηκε στις σιδηροτροχιές

19/01/2026 - 5:52μμ
Διαδηλώτρια στο Παρίσι κρατά πανό που αναγράφει «Ούτε σάχης, ούτε μουλάς», στη διάρκεια διαμαρτυρίας για την κατάσταση στο Ιράν (φωτ.: EPA/Mohammed Badra)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ο εξόριστος γιος του σάχη δήλωσε ότι θα επιστρέψει – «Ο λαός ζητά έναν αξιόπιστο δρόμο προς τα εμπρός»

19/01/2026 - 4:56μμ
Τα κεντρικά γραφεία της Allwyn στην Ελλάδα (φωτ.: Allwyn)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα εποχή για τον ΟΠΑΠ: Η εποχή της Allwyn είναι εδώ!

19/01/2026 - 4:01μμ
Εικόνα από drone της ισπανικής πολιτικής προστασίας δείχνει τα συντρίμμια των δύο τρένων (φωτ.: ΕΡΑ/Πολιτική Προστασία της Ισπανίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Το συνδικάτο των μηχανοδηγών είχε προειδοποιήσει από τον Αύγουστο για σοβαρή φθορά στις σιδηρογραμμές

19/01/2026 - 3:31μμ
(Φωτ.: Δήμος Ξάνθης)
ΕΛΛΑΔΑ

Προ των πυλών το Ξανθιώτικο Καρναβάλι με τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές

19/01/2026 - 1:58μμ
Δανοί στρατιώτες μόλις έχουν αποβιβαστεί στο Νουουκ της Γροιλανδίας, στο πλαίσιο ενίσχυσης της στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ στο νησί της Αρκτικής (φωτ.: EPA/Mads Claus Rasmussen)
ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: Απάντηση στον εκβιασμό Τραμπ για τη Γροιλανδία με το «εμπορικό μπαζούκα»

19/01/2026 - 1:19μμ
Μία από τις εισόδους στο Λούβρο (φωτ. αρχείου: EPA/Mohammed Badra)
ΚΟΣΜΟΣ

«Ληστεία του αιώνα» στο Λούβρο: Νέο βίντεο αποκαλύπτει την εισβολή με αλυσοπρίονο

19/01/2026 - 12:07μμ
Στιγμιότυπο από την προηγούμενη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία των αγροτών (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα το νέο ραντεβού Μητσοτάκη με εκπροσώπους των αγροτών

19/01/2026 - 10:55πμ
Διασώστες αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια των δύο τρένων (φωτ.: ΕΡΑ/Χ/Eleanorinthesky)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Τουλάχιστον 39 νεκροί από τον εκτροχιασμό τρένων – «Τα βαγόνια εκτοξεύθηκαν από τις ράγες»

19/01/2026 - 9:47πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Γρ. Τύπου Regione Marche)

Ιταλία: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ρωμαϊκή βασιλική του Βιτρούβιου

2 λεπτά πριν
Το Συνέδριο του Βερολίνου [13 Ιουλίου 1878], σε πίνακα του Anton von Werner. Οι Μεγάλες Δυνάμεις αναδιαμόρφωσαν τους όρους της ειρήνης, αφήνοντας τους Αρμένιους εκτός αίθουσας και εκτός προστασίας (πηγή: Wikipedia)

Η αρμενική δεκαετία της διάψευσης: Από το Βερολίνο στις σφαγές

30 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Στα ημιτελικά η Ελλάδα!

57 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Claudio Onorati

Ιταλία: Πέθανε ο σχεδιαστής Βαλεντίνο – Ο τελευταίος αυτοκράτορας της μόδας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Πάνω από τέσσερις ώρες διήρκεσε η συνάντηση στο Μαξίμου – Τι δήλωσαν οι δύο πλευρές

2 ώρες πριν
Η ανεξάρτητη βουλευτής Κυριακή Μάλαμα κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Νίκος Ασλανίδης: Στην Ολομέλεια της Βουλής η περιπέτειά του στην Τουρκία

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign