pontosnews.gr
Τετάρτη, 24/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πρωτογενές πλεόνασμα 1,9 δισ. το πρώτο εξάμηνο του 2017

14/07/2017 - 7:11μμ
Πρωτογενές πλεόνασμα 1,9 δισ. το πρώτο εξάμηνο του 2017
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,936 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το πρώτο εξάμηνο του έτους έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,632 δισ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο πέρυσι και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 431 εκατ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού σύμφωνα με τα οποία το εξάμηνο Ιανουάριος-Ιούνιος 2017 το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης ανήλθε σε 1,597 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 1,852 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016 και στόχου για έλλειμμα 3,092 δισ. ευρώ.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 22,174 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 52 εκατ. ευρώ ή 0,2% έναντι του στόχου.

Στην ανακοίνωσή του, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναφέρει ότι η ακριβής κατανομή μεταξύ των κατηγοριών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση του οριστικού δελτίου. Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 21,338 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 73 εκατ. ευρώ ή 0,3% έναντι του στόχου του στόχου. Οι επιστροφές εσόδων (εξαιρουμένων των επιστροφών από το πρόγραμμα εκκαθάρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών) ανήλθαν σε 1,845 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 136 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

Τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ανήλθαν σε 836 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 22 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου. Ειδικότερα, τον Ιούνιο 2017 το σύνολο των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε στα 3,493 δισ. ευρώ αυξημένο κατά 53 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον μηνιαίο στόχο. Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 3,423 δισ. ευρώ, αυξημένα έναντι του μηναίου στόχου κατά 79 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα του ΠΔΕ ανήλθαν σε 69 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 26 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου. Οι επιστροφές εσόδων του Ιουνίου 2017 (εξαιρουμένων των επιστροφών από το πρόγραμμα εκκαθάρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών) ανήλθαν σε 272 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 29 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου.

Δαπάνες: Μειωμένες κατά 1,443 δισ. ευρώ έναντι του στόχου
Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2017 ανήλθαν στα 23,771 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 1,443 δισ. ευρώ έναντι του στόχου. Ειδικότερα, οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 22,863 δισ. ευρώ και είναι μειωμένες κατά 1,149 δισ. ευρώ έναντι του στόχου. Μειωμένες έναντι του στόχου ήταν κυρίως οι επιχορηγήσεις νοσοκομείων, ΥΠΕ-ΠΕΔΥ κατά 265 εκατ. ευρώ, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης κατά 72 εκατ. ευρώ, τα επιδόματα πολυτέκνων κατά 55 εκατ. ευρώ και οι αποδιδόμενοι πόροι κατά 299 εκατ. ευρώ.

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού παρουσιάζονται μειωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016 κατά 757 εκατ. ευρώ. Έχουν καταβληθεί επιπλέον 178 εκατ. ευρώ για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, 82 εκατ. ευρώ για αποδόσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, 44 εκατ. ευρώ για δαπάνες μεταναστευτικών ροών και 87 εκατ. ευρώ για εξοπλιστικά προγράμματα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης.

Οι δαπάνες του ΠΔΕ διαμορφώθηκαν σε 908 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση έναντι του στόχου κατά 294 εκατ. ευρώ.

Ειδικά για τον μήνα Ιούνιο oι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 3,847 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 428 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου, ενώ oι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 3,694 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 361 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου. Οι δαπάνες του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων ανήλθαν σε 153 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες έναντι του μηνιαίου στόχου κατά 67 εκατ. ευρώ.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ: Επιστρέφονται αχρεωστήτως καταβληθείσες εισφορές ύψους 7,81 εκατ. ευρώ

23/06/2026 - 7:53μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα παρέμβαση για τον νόμο Κατσέλη: Μειώσεις στις επιβαρύνσεις και ευνοϊκές αλλαγές για χιλιάδες δανειολήπτες

23/06/2026 - 10:42πμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για οικογένειες με παιδιά – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές και ποιοι είναι οι δικαιούχοι

22/06/2026 - 8:44πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται 7 νέα μέτρα στήριξης: Ποιοι θα δουν χρήματα, αυξήσεις και διευκολύνσεις από τον Ιούλιο

20/06/2026 - 4:17μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πληρωμές άνω του 1,38 δισ. ευρώ την επόμενη εβδομάδα – Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους

20/06/2026 - 11:20πμ
(Φωτ.: EPA / Fazry Ismail)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανάσα για τους οδηγούς: Βουτιά στις τιμές των καυσίμων μετά την αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

20/06/2026 - 9:18πμ
Οι σημαίες των ΗΠΑ και του Ιράν στο Μουσκάτ του Ομάν, στις 25 Απριλίου 2025, πριν από τον τρίτο συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης (φωτ.: EPA / Ali Haider)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ-Ιράν: Αμερικανικές πηγές επιβεβαιώνουν το κείμενο των 14 σημείων – Τι προβλέπει για πετρέλαιο, κυρώσεις και πυρηνικά

17/06/2026 - 7:16μμ
Καταναλωτής ψωνίζει σε σουπερμάρκετ (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

PosoKanei: Η νέα πλατφόρμα που συγκρίνει τιμές σε 10.000 προϊόντα σουπερμάρκετ

17/06/2026 - 4:57μμ
Το κτήριο του υπουργείου Οικονομικών (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατασχέσεις: Το νέο νομοσχέδιο που απελευθερώνει τραπεζικούς λογαριασμούς και αυξάνει το ακατάσχετο

17/06/2026 - 9:01πμ
Στιγμιότυπο απο την ημερίδα που διοργανώνει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την παρουσίαση της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Συναλλαγών Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη / EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Κόκκινα» δάνεια: Παρουσιάστηκε η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών μη εξυπηρετούμενων δανείων

16/06/2026 - 1:42μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Eduardo Lima)

Μουντιάλ 2026: Η Κροατία έκλεισε την πόρτα στον Παναμά

21 λεπτά πριν
Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπρεσία της λαογραφίας

24 Ιουνίου: Τ’ Αεννί, τ’ ηλετρουπί’ – Συνηθισμένα και σπαρταριστά έθιμα από το Σταυρίν του Πόντου, όπως τα διέσωσε ο Δ.Κ Παπαδόπουλος

46 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay.com)

ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε ψήφισμα για τον τερματισμό των επιχειρήσεων εναντίον του Ιράν

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA /  Clemens Bilan)

Γερμανία: Ακινητοποιήθηκαν τα τρένα λόγω προβλημάτων στο σύστημα ραδιοεπικοινωνίας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Alex Cruz)

Μουντιάλ 2026: Στους προκρίθηκε «32» η Κολομβία με γκολ του Μουνιόθ

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Greg M. Cooper)

Μουντιάλ 2026: Απότομη προσγείωση για την Αγγλία – Στο 0-0 με την Γκάνα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign