pontosnews.gr
Κυριακή, 13/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κέρδισε τις εκλογές η Μέι στη Βρετανία αλλά έχασε την αυτοδυναμία

9/06/2017 - 9:48πμ
Βρετανία: Απειλές από ακροδεξιούς σε μέλη του Κοινοβουλίου που τάσσονται υπέρ του Brexit
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τελικά η απόφαση της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στη Βρετανία αποδείχθηκε πως δεν ήταν σοφή, τουλάχιστον για την επικεφαλής των Συντηρητικών και πρωθυπουργού της χώρας Τερέζα Μέι. Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και γνωρίζοντας τις 640 από τις 650 έδρες, η Τερέζα Μέι κερδίζει τις 312, δηλαδή 12 λιγότερες από τις εκλογές του 2015. Την ίδια στιγμή ο Τζέρεμι Κόρμπιν κατάφερε να εκλέξει 259 βουλευτές, 28 περισσότερους από την εκλογική αναμέτρηση του 2015.

Άρα, μπορεί η πρωθυπουργός να κέρδισε τις εκλογές, ωστόσο έχασε την αυτοδυναμία αφού για την πλειοψηφία στη βρετανική Βουλή απαιτούνται 326 έδρες.

Η έκπληξη είναι τεράστια, τα βρετανικά ΜΜΕ μιλούν για κατάρρευση της αξιοπιστίας της Μέι, η οποία περίμενε θρίαμβο και τώρα της λείπουν αρκετές έδρες. Οι Βρετανοί, όπως φάνηκε απέρριψαν όχι μόνο την πολιτική σκληρή λιτότητας αλλά και το σκληρό Brexit και τα πράγματα στη Βρετανία τίθενται πλέον σε νέα βάση. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο οικονομολόγος Μάλκομ Μπαρ του χρηματοπιστωτικού οίκου JPMorgan δήλωσε ότι η Βρετανία ίσως χρειαστεί να καθυστερήσει τη διαδικασία του Brexit.


Υποστηρικτές του Εργατικού Κόμματος πανηγυρίζουν με τα ποσοστά τους στις χθεσινές εκλογές (φωτ.: EPA / Robert Perry)

Σε αυτή τη Βουλή φαίνεται ότι θα υπάρχει ρεκόρ γυναικών βουλευτών αφού προς το παρόν έχουν εκλεχθεί 192. Πρόκειται για ρεκόρ όπως αναφέρει το Press Association αφού στο τελευταίο Κοινοβούλιο οι γυναίκες βουλευτές ήταν 191, εκπροσωπεύοντας το 29,4% των βουλευτών. Το 2010 οι γυναίκες βουλευτές στη βρετανική Βουλή ήταν 143. Την ίδια ώρα οι ακροδεξιοί ευρωσκεπτικιστές του Ukip καταποντίζονται αφού φαίνεται πως δεν εξασφαλίζουν ούτε μία έδρα!

«Παραιτήσου!»
Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι βέβαιο πως θα βάλει σε περιπέτειες την Τερέζα Μέι. Ήδη βουλευτής των Συντηρητικών ζητά την παραίτηση της. «Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα πρέπει να σκεφτεί τη θέση της έπειτα από μια “φριχτή” προεκλογική εκστρατεία» δήλωσε η Άνα Σόμπρι, βουλευτής των Συντηρητικών.

«Βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Είναι μια καταπληκτική και πολύ ταλαντούχα γυναίκα και δεν αποφεύγει να λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις, όμως τώρα πρέπει προφανώς να σκεφτεί τη θέση της», τόνισε η Σόμπρι μιλώντας στο BBC. «Η Τερέζα άφησε το στίγμα της σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία, αναλαμβάνει την ευθύνη, όπως κάνει πάντα, και το γνωρίζω ότι θα το κάνει και για τη διαχείριση αυτής της εκστρατείας», τόνισε.

Στην ίδια γραμμή κινούναι και πολλοί από τους Τόρις, συμπεριλαμβανομένων των πιθανών υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος όπως ο Μπόρις Τζόνσον, ο Φίλιπ Χάμοντ και ο Ντέιβιντ Ντέιβις, δεν δέχονται αιτήματα για να δώσουν συνεντεύξεις. Η σιωπή έρχεται καθώς αρκετοί Συντηρητικοί έχουν δηλώσει ότι η Μέι θα πρέπει να παραιτηθεί μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα.

Από την πλευρά της η Βρετανίδα πρωθυπουργός ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν στην προεκλογική εκστρατεία.

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο του BBC Λόρα Κένσμπεργκ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί μετά την απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στις χθεσινές πρόωρες εκλογές.

«Απογοητευτικά τα αποτελέσματα»
Προβληματισμένη και απογοητευμένη με τα αποτελέσματα δήλωσε η επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος της Σκοτίας (SNP) Νίκολα Στέρτζον χαρακτήρισε απογοητευτικά τα αποτελέσματα του κόμματος της στις βουλευτικές εκλογές. «Είναι ξεκάθαρο ότι είναι ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα, καθώς έχουμε χάσει μερικούς πολύ καλούς βουλευτές», δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια.


Η αρχηγός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον (φωτ.: EPA / Robert Perry)

Για την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι υποστήριξε ότι τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά. «Πρόκειται για μια καταστροφή για την Τερέζα Μέι, που προκήρυξε πρόωρες εκλογές πιστεύοντας αλαζονικά ότι θα συντρίψει την αντιπολίτευση, θα τους σαρώσει όλους και θα διασφαλίσει μια συντριπτική πλειοψηφία. Η θέση της είναι πάρα πολύ δύσκολη», πρόσθεσε.

Η Στέρτζον σημείωσε ότι θα επανεξετάσει το αίτημά της για ένα δεύτερο δημοψήφισμα σχετικά με την ανεξαρτησία της Σκοτίας, μετά την σημαντική απώλεια εδρών για το κόμμα της από τους Συντηρητικούς, τους Εργατικούς, αλλά και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες.

«Υπάρχει σίγουρα αβεβαιότητα γύρω από το Brexit και την ανεξαρτησία, τα οποία σίγουρα θα επηρεάσουν τα σημερινά αποτελέσματα, το SNP πρέπει να σκεφτεί πολλά», επεσήμανε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γκράφιτι στον τοίχο της κλειστής σαουδαραβικής πρεσβείας στη Σαναά απεικονίζει μαχητή των Χούθι να σταματά πλοίο στα ανοιχτά της Υεμένης. 11 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Yahya Arhab)
ΚΟΣΜΟΣ

Χούθι: Η προέλαση στην Υεμένη ενισχύει το Ιράν και πιέζει τις ΗΠΑ

13/09/2026 - 1:37μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας εναντίον μπαρ και ενώσεων ΛΟΑΤΚΙ+

13/09/2026 - 12:22μμ
(Φωτ.: ΑΑΔΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΑΔΕ: Βρήκαν 26,8 κιλά κοκαΐνης κρυμμένα σε γιαπί στην Αττική

13/09/2026 - 11:54πμ
(Φωτ.: «mnimi»)
ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννης Ελενίτσας: Ο Ροδίτης βοτανολόγος που …σπέρνει την ελληνική φύση σε όλο τον κόσμο

13/09/2026 - 11:26πμ
Το ιατρείο στην οδό Καρνεαδου (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Μαζωνάκη: Ανοίγουν τα τηλέφωνα των γιατρών – Κλήσεις πανικού για το πώς δουλεύει ο απινιδωτής

13/09/2026 - 10:58πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ανάβυσσος: Πυροβολισμοί έξω από beach bar – Βρέθηκαν κάλυκες και ίχνη αίματος

13/09/2026 - 9:33πμ
(Φωτ.: EPA / Jessica Gow)
ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές στη Σουηδία: Κούρσα στήθος με στήθος – Η Ακροδεξιά ελπίζει να μπει στην κυβέρνηση

13/09/2026 - 9:05πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Κυριακή με βροχές στα βορειοανατολικά και πτώση της θερμοκρασίας

13/09/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

11η Σεπτεμβρίου: «Ποτέ ξανά η μισαλλοδοξία και το μίσος» – Το μήνυμα Ελπιδοφόρου από τον Άγιο Νικόλαο

12/09/2026 - 11:59μμ
(Φωτ.: seismoi.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ ανοιχτά της Κεφαλονιάς

12/09/2026 - 9:44μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δρομείς συμμετέχουν στον 11ο Δρόμο Μνήμης «Από τον Ασκάνιο στον Ερασίνο», στη Νέα Κίο Αργολίδας. Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Νέα Κίος: Έτρεξαν για τη μνήμη της Μικρασιατικής Καταστροφής – Μεγάλη συμμετοχή παρά τη βροχή

21 λεπτά πριν
Μέλη της ελληνικής και της τουρκικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο, στα ανοιχτά της Λέσβου (φωτ.: EPA / Erdam Sahin)

Το καλώδιο της Κάσου κάποιον θα «πνίξει»

41 λεπτά πριν
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας καταθέτει στεφάνι για τα θύματα σε Βιάννο και Ιεράπετρα, 83 χρόνια μετά το ολοκαύτωμα και την καταστροφή των χωριών. Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKNISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Τασούλας: Απαράγραπτες οι ελληνικές απαιτήσεις για γερμανικές αποζημιώσεις

1 ώρα πριν
Ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ (φωτ.: Γιώργος Κουρκουρίκης)

Επίδομα 400 ευρώ τον Νοέμβριο: Ποιοι το δικαιούνται και πότε πληρώνεται

2 ώρες πριν
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με την προσκυνηματική αποστολή της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο Φανάρι. 11 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Οικουμενικό Πατριαρχείο / Νίκος Παπαχρήστου)

Βαρθολομαίος: Ζωντανά τα ίχνη της Ρωμιοσύνης στις αλησμόνητες πατρίδες

2 ώρες πριν
Από τη συνέντευξη Τύπου του Νίκου Ανδρουλάκη, στο πλαίσιο της 90ής ΔΕΘ. Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)

Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: «Δεν έχω ταλέντο υποκριτικής» – Παροχές, συνεργασίες και Τουρκία

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV