pontosnews.gr
Σάββατο, 30/09/2023
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ανουσαμπούρ – Το αρμένικο γλυκό των Χριστουγέννων

24/12/2016 - 11:30πμ
Ανουσαμπούρ – Το αρμένικο γλυκό των Χριστουγέννων
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
  1. Μουσκεύουμε το σιτάρι για 12 ώρες. Χύνουμε το νερό και βάζουμε το σιτάρι να βράσει σε φρέσκο νερό, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, 4-5 ώρες το λιγότερο, μέχρι να ανοίξει.
  2. Παράλληλα ψήνουμε στο φούρνο ξεχωριστά τα αμύγδαλα, το κουκουνάρι  και το σουσάμι.
  3. Θρυμματίζουμε τα αμύγδαλα και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα.
  4. Μισή ώρα πριν κατεβάσουμε το σιτάρι απ’ τη φωτιά, βάζουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε, μετά προσθέτουμε τη σταφίδα, τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα.
  5. Όταν σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη μισή  ποσότητα απ’ το  σουσάμι, το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα. 
  6. Αφήνουμε το  ανουσαμπούρ να κρυώσει για μισή ώρα, το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μικρά, και πριν το σερβίρουμε γαρνίρουμε την τελευταία στιγμή με το υπόλοιπο αμύγδαλο, σουσάμι και κουκουνάρι. Προαιρετικά βάζουμε και ρόδι.

Πηγή: armenika.gr.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φθινοπωρινό στρούντελ με κολοκύθα, πράσα, φέτα και μανιτάρια
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φθινοπωρινό στρούντελ με… κολογκύθιν, πράσα, φέτα και μανιτάρια

29/09/2023 - 3:36μμ
(Φωτ.: giorgostsoulis.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πολίτικο ταούκ κιοκσού – Το αγαπημένο γλυκό των σουλτάνων του Τοπ Καπί

22/09/2023 - 8:49μμ
(Φωτ.: armenika.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αρμένικα σεμσέκ – Tηγανιτά πιτάκια με κιμά

15/09/2023 - 1:52μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Μιχάλης Παππάς)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μικρασιάτικη σιροπιαστή γιαουρτόπιτα

8/09/2023 - 1:01μμ
Αγιορείτικος ροφός με κολοκυθάκια και κρεμμυδόζουμο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αγιορείτικος ροφός με κολοκυθάκια και κρεμμυδόζουμο

1/09/2023 - 1:40μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολη συνταγή για φανουρόπιτα αφράτη και γευστική

24/08/2023 - 10:40πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παραδοσιακό ποντιακό ρετσέλι από σύκο

18/08/2023 - 3:25μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πορανί με πιρπιρίμια – Μια κατεξοχήν καλοκαιρινή ποντιακή συνταγή, που… συνοδεύεται από γλωσσάρι

4/08/2023 - 2:30μμ
Τα ντολμαδάκια που... διαγωνίστηκαν στο 6ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας στο Θρυλόριο  (φωτ.: Facebook / Πολιτιστικός σύλλογος Νίψας Έβρου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η ποντιακή συνταγή για τα ντολμαδάκια, με μαύρο λάχανο και αμπελόφυλλο

28/07/2023 - 2:08μμ
(Φωτ.: argiro.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρεατοπιτάκια με πικάντικα μπαχαρικά – Ένας ανατολίτικος μεζές, ταμάμ για κρύα μπίρα

23/06/2023 - 12:43μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Μετέωρα: Tο πολιτιστικό και φυσικό μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO στην καρδιά της χώρας μας

21 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή 1/10 στο κέντρο της Αθήνας λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου

49 λεπτά πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ: Ποιες πληρωμές θα γίνουν την περίοδο 2-6 Οκτωβρίου

1 ώρα πριν

«Ελλάδα, μη μας ξεχνάς»: Εκδήλωση για τους Βορειοηπειρώτες και Πόντιους πεσόντες του 1821

2 ώρες πριν
Αρμένια από το Αρτσάχ περπατάει προς το σημείο όπου έχει στηθεί χώρος καταγραφής των προσφύγων, στο έδαφος της Αρμενίας (φωτ.: EPA / Anatoly Maltsev)

Στο Αρτσάχ ο ΟΗΕ για να αποτιμήσει την κατάσταση – Τούρκοι ακαδημαϊκοί είχαν προειδοποιήσει για κίνδυνο εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας των Αρμενίων

2 ώρες πριν
(Φωτ.:Facebook/ ΠΑΛΙΟΣ ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ)

Περικλής Χριστοφορίδης: Ο Πόντιος καρατερίστας που έζησε μια ζωή στο θέατρο και το σινεμά και δεν ξεχάστηκε

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign