pontosnews.gr
Δευτέρα, 8/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ράινς Πρίμπους: Ο εγγονός του μετανάστη από το Πλωμάρι, ο άνθρωπος του Τραμπ

10/11/2016 - 1:30μμ
Ράινς Πρίμπους: Μετά θα πάμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η δουλειά του θεωρείται μια από τις πιο δύσκολες στις ΗΠΑ, ωστόσο από χθες ο 44χρονος δικηγόρος Ράινς Πρίμπους μπορεί να υπερηφανεύεται ότι αισθάνεται δικαιωμένος. Ο πρόεδρος της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής κλήθηκε να ενώσει το κόμμα υπό τον Ντόναλντ Τραμπ, έχοντας να αντιμετωπίσει τον εκρηκτικό χαρακτήρα του νυν προέδρου. Παράλληλα, έπρεπε να λύσει τη… σπαζοκεφαλιά του πώς μπορείς να κάνεις άνοιγμα σε νέους, γυναίκες και μειονότητες, την ώρα που ο υποψήφιος σου βάζει στο στόχαστρο τις συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών.

Οι ρίζες του Ράινς Πρίμπους, του Ελληνοαμερικανού (από την πλευρά της μητέρας του) που εκκλησιάζεται τακτικά στην Αγία Σοφία της Ουάσιγκτον και μιλά με άνεση ελληνικά, βρίσκονται σε ένα παραθαλάσσιο χωριό της Λέσβου.

Από το Πλωμάρι, που μύριζε γλυκάνισο και σαπούνι, ο παππούς του Ηρακλής Πιτσιλαδής έφυγε για το Σουδάν αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Εκεί παντρεύεται την Τέτη Φρατζόγλου, επίσης από το Πλωμάρι. Κάνουν τέσσερις κόρες, και οικογενειακώς τα καλοκαίρια επιστρέφουν στο νησί από το Χαρτούμ.

«Τα καλοκαίρια η θεία Τέτη, συγγενής της οικογένειας, ερχόταν στο Πλωμάρι. Στο περβόλι μας τα κορίτσια θέλαν να φάνε ντουρασάνι, δηλαδή καλαμπόκι σε κάποια διάλεκτο εκεί στο Σουδάν. Γελούσαμε γιατί εμείς στο Πλωμάρι το καλαμπόκι το είχαμε μονάχα για ζωοτροφή», θυμάται ο Ξενοφών Μαυραγάννης, πρόεδρος της ιστορικής Λέσχης Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος».

Ένα από αυτά τα κορίτσια είναι η Δήμητρα (Ρούλα, όπως την ξέρουν στο νησί). Στο Χαρτούμ γνωρίζει και ερωτεύεται έναν Αμερικανό με γερμανικές, αγγλικές και ρωσικές ρίζες. Παντρεύονται και φεύγουν για τις ΗΠΑ. Στο Ουισκόνσιν, γεννιέται ο Ράινς ο οποίος, κατ’ απαίτηση της Πλωμαρίτισσας, βαφτίζεται χριστιανός ορθόδοξος. Η Ρούλα του μαθαίνει ελληνικά, και του μιλά για την μακρινή Ελλάδα.

Very proud to help elect @realDonaldTrump and @mike_pence! pic.twitter.com/BRQ17bwNcE

— Reince Priebus (@Reince) November 9, 2016

Χθες, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ευχαρίστησε ιδιαιτέρως και ξεχωριστά τον Ράινς Πρίμπους, το δεξί του χέρι, όπως χαρακτηρίστηκε, λέγοντάς του ότι η συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών ήταν «τόσο σημαντική για την επιτυχία και γι’ αυτό που καταφέραμε».

«Να προσέξεις και την Ελλάδα μας, ε;», του είχε πει πριν η αδερφή της μητέρας του, Μαρία, όταν του τηλεφώνησε για τα συγχαρητήρια.

«Είναι καλό παιδί ο ανιψιός μου», επισημαίνει στον Στρατή Μπαλάσκα του ΑΠΕ-ΜΠΕ η θεία Μαρία, φανερά χαρούμενη που ο εγγονός του μετανάστη από το Πλωμάρι έφτασε τόσο ψηλά.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Χριστίνα Κίτσος κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων της ως δήμαρχος της Γενεύης, στις 3 Ιουνίου 2026. Η κόρη Ελλήνων μεταναστών θα βρίσκεται στην προεδρία της δημοτικής αρχής της ελβετικής πόλης έως τον Μάιο του 2027 (φωτ.: Magali Girardin)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η νέα δήμαρχος της Γενεύης είναι κόρη Ελλήνων μεταναστών και εγγονή Μικρασιατών προσφύγων

7/06/2026 - 11:40πμ
(Φωτ.: Αναμνήσεις/Δημήτρης Τσάκας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η κυπριακή παράδοση ζωντάνεψε στη Νέα Υόρκη μέσα από τη νέα γενιά

7/06/2026 - 12:10πμ
(Φωτ,: greek.vema.com.au.)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Σίδνεϊ: Η πορεία ενός Ελληνοαυστραλού ομογενή από τα θρανία Ελληνορθόδοξου Κολεγίου στην πρωτοπορία της ιατρικής έρευνας

6/06/2026 - 11:17μμ
Ο διακεκριμένος Έλληνας της Μολδαβίας Παντελεήμων Συναδηνός, και χάρτης της χώρας στα τέλη του 18ου αι. (πηγή: Н.Н. Ольшанский, «3-й созыв Государственной Думы: портреты, биографии, автографы» — это историко-биографический альбом, изданный Н. Н. Ольшанским в Санкт-Петербурге в 1910, commons.wikimedia.org)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μολδαβία: Μια χώρα με ισχυρή ελληνική παρουσία, από τον καιρό της Τουρκοκρατίας

6/06/2026 - 10:27πμ
Ο γάμος του Ηρακλή (Eric) Μάνγκου και της Φανής (Faye) Νίτσου, Μελβούρνη, 2 Ιουνίου 1968 (φωτ.: Museums Victoria/Public Domain)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Γνωρίστηκαν στο πλοίο «Πατρίς» με προορισμό την Αυστραλία και έγραψαν τη δική τους ιστορία αγάπης στην ομογένεια

5/06/2026 - 8:35μμ
(Φωτ.: greek.vema.com.au.)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Τιμή στη μνήμη των μεγάλων ευεργετών του Ζαππείου Εκπαιδευτηρίου στην Κωνσταντινούπολη

5/06/2026 - 6:45μμ
(Φωτ.: Facebook/Pontian Association Of Whittlesea "Panagia Soumela")
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Ένωση Ποντίων Whittlesea «Παναγία Σουμελά» τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού

4/06/2026 - 11:36μμ
Στιγμιότυπο από την παράλληλη εκδήλωση «Η φωνή της κοινότητας: Οι Έλληνες της Ουκρανίας για τον εαυτό τους». Σάββατο 30 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Федерація грецьких товариств України)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Από τη Μαριούπολη και το Χάρκοβο στο Κίεβο: Οι Έλληνες της Ουκρανίας μιλούν για τις ρίζες και το μέλλον τους

4/06/2026 - 10:40μμ
(Φωτ.: dimitrismpasis/Instagram)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Μελβούρνη τραγούδησε Μίμη Πλέσσα: Θερμή ανταπόκριση στο μουσικό αφιέρωμα με τον Δημήτρη Μπάση

4/06/2026 - 7:14μμ
(Φωτ.: empiria.events)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Τορόντο: Έρχεται το μεγάλο «Συναπάντημα» της ποντιακής νεολαίας Βόρειας Αμερικής

4/06/2026 - 4:26μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Αρχείου/EPA/ALAA BADARNEH/ertnews.gr)

Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Πυραυλική επίθεση από το Ιράν κατά του Ισραήλ μετά την εκεχειρία – Απειλές της Τεχεράνης και κατά αμερικανικών στόχων

3 λεπτά πριν

Στο Φανάρι η υπουργός Πολιτισμού – Στο επίκεντρο η προστασία των χριστιανικών μνημείων και η πολιτιστική συνεργασία

31 λεπτά πριν
(Φωτ.: Θοδωρής Νικολάου/ EUROKINISSI)

Εύβοια: Σε επιφυλακή οι σεισμολόγοι μετά τα 5,2 Ρίχτερ – Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες

59 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Αχαΐα: Χειροπέδες σε καταζητούμενο για ανθρωποκτονία – Ζούσε με ψεύτικη ταυτότητα και αναζητούνταν από την Interpol

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EPA / Bo Amstrup)

Κατέρρευσε ξανά ο Έρικσεν!

2 ώρες πριν
Ο Τέλλος Άγρας (δεύτερος από αριστερά) στη λίμνη των Γιαννιτσών (πηγή: Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Ι Φωτογραφικό Αρχείο – © Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος)

Ιούνιος 1907: Οι Μακεδονομάχοι στον «Βάλτο», ο θάνατος του Τέλλου Άγρα και η Πηνελόπη Δέλτα

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign