pontosnews.gr
Τρίτη, 19/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους των καναλιών που δεν πήραν άδεια

8/09/2016 - 5:52μμ
Το ΕΣΡ αποσφραγίζει τους φακέλους για τις τηλεοπτικές άδειες
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Δέσμη μέτρων για τη διασφάλιση των εργαζομένων στα κανάλια που δεν αδειοδοτήθηκαν ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων στο χώρο του Τύπου, δημοσιογράφων και τεχνικών, οι οποίοι και την αποδέχτηκαν καταρχήν, ως βάση συζήτησης.

Ουσιαστικά δίνεται κίνητρο πρόσληψης στα κανάλια που αδειοδοτήθηκαν όσων εργαζόμενων χάσουν τις θέσεις τους, μέσω επιδότησης των θέσεων εργασίας για διάστημα 24 μηνών.

Πρόκειται, όπως εξήγησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, για ένα πρόγραμμα επανένταξης των εργαζομένων στα κανάλια των οποίων οι ιδιοκτήτες θα αποφασίσουν να μη λειτουργήσουν με άλλο τρόπο (συνδρομητικά, ως webtv, κ.λπ.), αλλά και σε όλους τους άλλους ανέργους αντίστοιχης ειδικότητας που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Προϋπόθεση ένταξης στο πρόγραμμα είναι η τηλεοπτική επιχείρηση να μην έχει προχωρήσει σε απόλυση, λόγω καταγγελίας, το τελευταίο τρίμηνο, πριν από την έναρξη εφαρμογής του.

Κατά την πρώτη φάση, η θέση εργασίας επιδοτείται με «επιταγή επανένταξης» ισόποση με το επίδομα ανεργίας και για όσο διάστημα διαρκεί το τελευταίο. Η τηλεοπτική επιχείρηση υποχρεώνεται να συμπληρώσει το ποσό που χρειάζεται για πλήρη απασχόληση με αμοιβή αυτή που προβλεπόταν από την τελευταία σε ισχύ συλλογική σύμβαση εργασίας.

Κατά τη δεύτερη φάση, που περιλαμβάνει το χρονικό διάστημα που υπολείπεται από τη λήξη της πρώτης και, μέχρι να συμπληρωθούν 24 μήνες αμιγούς απασχόλησης με τους όρους αυτής, η επιχορήγηση ανέρχεται στο ποσό που αντιστοιχεί στις μηνιαίες ασφαλιστικές εισφορές κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Η επιχείρηση υποχρεώνεται να μην απολύσει κανέναν εργαζόμενο καθ’ όλο το 24μηνο της διάρκειας του προγράμματος.

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως και σε κάθε περίπτωση παράβασης άλλων όρων του προγράμματος, καταλογίζεται σε βάρος της το σύνολο της επιχορήγησης. Και επιπλέον υποχρεώνεται να καθορίσει τους μισθούς των προσληφθέντων με βάση τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Παράλληλα με το παραπάνω πρόγραμμα, θα καταρτιστεί ένα ακόμη με χρηματοδότηση από το Ταμείο Παγκοσμιοποίησης για ανέργους απολυμένους από τα ΜΜΕ (νέους και παλαιούς) που στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον κλάδο. Θα αφορά, για παράδειγμα, τη δημιουργία από ανέργους ενός ενημερωτικού site.

Απεργία ΠΟΣΠΕΡΤ
Η ΠΟΣΠΕΡΤ, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους εργαζομένους των ιδιωτικών καναλιών που κινδυνεύουν να χάσουν την εργασία τους, προκήρυξε 24ωρη απεργία για το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου (από τις 06:00 του Σαββάτου έως τις 06:00 της Κυριακής).

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Φλόγα της Μνήμης αναμένη μπροστά από το μνημείο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αραμπατζής)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Η Φλόγα της Μνήμης άναψε για μια ακόμα χρονιά στην πλατεία Αγίας Σοφίας

18/05/2026 - 10:30μμ
Οι εκπρόσωποι των 19 νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που εντάσσονται στο πρόγραμμα Forward
ΕΛΛΑΔΑ

Οι εταιρείες που σηματοδοτούν το αύριο της ελληνικής επιχειρηματικότητας πρωταγωνίστησαν στα Forward Awards 2026

18/05/2026 - 5:02μμ
(Φωτ.: allwyn.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Λαϊκό Λαχείο: Όλοι οι λήγοντες κερδίζουν στην κλήρωση της Τετάρτης 20 Μαΐου

18/05/2026 - 2:50μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία: Ξεκίνησαν οι εξετάσεις στα Λύκεια – Πότε αρχίζουν οι Πανελλαδικές 2026

18/05/2026 - 9:04πμ
Πελαργός στη Γυρτώνη Λάρισας  (φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Αίθριο καιρό και αμετάβλητη θερμοκρασία προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ

18/05/2026 - 8:08πμ
(Φωτ. αρχείου: Ραφαήλ Γεωργιάδης / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Ρόδο: Μητέρα και κόρη έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα

17/05/2026 - 11:30μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη: Ταυτοποιήθηκε η σορός 78χρονου που είχε εξαφανιστεί

17/05/2026 - 8:26μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

ΣΤΑΣΥ: Τέσσερις σταθμοί του μετρό θα κλείνουν νωρίτερα από Κυριακή έως Πέμπτη, λόγω εργασιών

17/05/2026 - 6:35μμ
Το σπίτι-τρώγλη της οικογένειας στους Αγίους Αναργύρους (πηγή: Glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Άγιοι Ανάργυροι: «Τα βλέπαμε γυμνά ακόμη και το χειμώνα» – Τι λένε γείτονες για τα τρία παιδιά και η παρέμβαση της ΕΛΑΣ

17/05/2026 - 11:17πμ
Στιγμιότυπο από το Κέντρο Επιχειρήσεων όπου φτάνει η εικόνα από τα drone που χρησιμοποιούνται κατά την αντιπυρική περίοδο (πηγή: Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας)
ΕΛΛΑΔΑ

Αντιπυρική περίοδος 2026: Πάνω από 100 drones στη μάχη με τις φωτιές – Επιτήρηση όλο το 24ωρο και «έξυπνος συναγερμός»

17/05/2026 - 10:06πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριάκος Μπατσάρας, Κοσμάς Χατόγλου και Χαρουτιούν Σπαρταλιάν στην Αίθουσα της Γερουσίας στην εκδήλωση της ΠΟΕ για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (φωτ.: Πόπη Παπαγεωργίου)

Κοσμάς Χατόγλου, Χαρουτιούν Σπαρταλιάν και Κυριάκος Μπατσάρας έστειλαν ηχηρό μήνυμα διεθνοποίησης της τριάδας των Γενοκτονιών από τη Βουλή

4 ώρες πριν
Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Βαρυθυμιάδης στο βήμα της Αίθουσας της Γερουσίας στην ελληνική Βουλή (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)

Γιώργος Βαρυθυμιάδης: Περιμένουμε η Ελληνική Πολιτεία να σταθεί στο ύψος των ιστορικών προκλήσεων

4 ώρες πριν
Η νέα γενιά στο προσκήνιο, στην εκδήλωση στο «Πυρρίχιο Πέταγμα» για τα 107 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, Δευτέρα 18 Μαΐου 2026 (πηγή: Livemedia)

Από τη Σαμψούντα στον Πειραιά: Η μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων δεν έχασε ποτέ το λιμάνι της

5 ώρες πριν
Ο Νικήτας Κακλαμάνης στην εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)

Νικήτας Κακλαμάνης: Με στίχους του Σεφέρη και σαφείς αιχμές για την «παράξενη σιωπή» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην εκδήλωση της ΠΟΕ για τη Γενοκτονία

5 ώρες πριν
Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)

Δημήτρης Νατσιός: Η Γενοκτονία των Ποντίων δεν παραγράφεται, δεν ξεχνιέται, δεν αποσιωπάται

5 ώρες πριν
Ο Νίκος Δένδιας μιλάει στην Αίθουσα της Γερουσίας, στη Βουλή, στο πλαίσιο της εκδήλωσης μνήμης που διοργάνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος για τη 19η Μαΐου 1919 (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)

Νίκος Δένδιας: Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου δεν είναι ζήτημα των ιστορικών αλλά διεθνούς ευθύνης

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign