pontosnews.gr
Πέμπτη, 13/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Λάμπρος Κωνσταντάρας: Ένας αθεράπευτος, φανατικός ΑΕΚτζής – Σαν σήμερα γεννήθηκε, το 1913

Η... καριέρα του στον αθλητισμό, και το επεισόδιο με την Τζένη Καρέζη

13/03/2023 - 11:32πμ
Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας φυλάει τα δίχτυα

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας φυλάει τα δίχτυα

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Πανύψηλος, αθλητικός και γόης. Ήταν σχεδόν μονόδρομος να γίνει καρδιοκατακτητής. Η μεγάλη οθόνη και η θεατρική σκηνή απλώς βοήθησαν λίγο περισσότερο τον Κωνσταντινουπολίτη Λάμπρο Κωνσταντάρα να λάμψει. Με απώτερη καταγωγή από τη Σινώπη στον Εύξεινο Πόντο, ο δημοφιλής ηθοποιός γεννήθηκε στις 13 Μαρτίου του 1913 στο Κολωνάκι και έφυγε από τη ζωή στις 28 Ιουνίου του 1985 στη Βούλα.

Το 1930 κατατάχθηκε μετά από επιμονή της οικογένειάς του και χωρίς τη δική του θέληση στη Σχολή Υπαξιωματικών Ναυτικού στην Κέρκυρα, από όπου τελικά δραπέτευσε… κολυμπώντας!

Δεν πέρασε στρατοδικείο μετά από παρέμβαση της οικογένειάς του. Το 1934 πήγε στο Παρίσι για να σπουδάσει χρυσοχόος, ώστε να αναλάβει το οικογενειακό χρυσοχοείο στο κέντρο της Αθήνας.

Στα δίχτυα του τέρματος

Όμως δεν του άρεσε καθόλου. Εγκατέλειψε τις σπουδές του κι έκανε διάφορες δουλειές, ώσπου τον ανακάλυψε ο Γάλλος σκηνοθέτης Λουί Ζουβέ να παίζει ως κομπάρσος σε θεατρική παράσταση. Σπούδασε ηθοποιός στο θέατρο «Ατενέ» και το καλοκαίρι του 1938 επέστρεψε στην Ελλάδα, ξεκινώντας πλέον καριέρα ηθοποιού.

Για την ΑΕΚ γινόταν και… χούλιγκαν

Εκτός από το θέατρο, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας είχε αδυναμία στις όμορφες γυναίκες και την ΑΕΚ. Ποδοσφαιρόφιλος όπως ήταν, επιχείρησε να παίξει στην αγαπημένη του ομάδα. Και ίσως να τα είχε καταφέρει εάν δεν το επιχειρούσε την εποχή που η Ένωση είχε τους απίστευτους τερματοφύλακες Μιχάλη Δελαβίνια, Χρήστο Ρίμπα και Γιώργο Γιάμαλη.

Στιγμιότυπο από αγώνα με την ομάδα ποδοσφαίρου των ηθοποιών

Στην πορεία, και αφού τον είχε κερδίσει το θέατρο, φρόντιζε να απαλύνει τον πόνο από το ανεκπλήρωτο όνειρό του παίζοντας τερματοφύλακας στους αγώνες της ομάδας ποδοσφαίρου των ηθοποιών. Ήταν γνωστός για τις θεαματικές αποκρούσεις και τις εντυπωσιακές βουτιές του.

Τον υπόλοιπο καιρό πήγαινε ως φίλαθλος στο γήπεδο. Μόνο που εκεί άφηνε στην άκρη τους καλούς του τρόπους και γινόταν χούλιγκαν, βρίζοντας και κάνοντας χειρονομίες.

Στο βιβλίο του Λάμπρος Κωνσταντάρας – Μέσα απ’ τα δικά μου μάτια, ο γιος του, δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντάρας αναφέρει ένα περιστατικό σε αγώνα της Εθνικής εναντίον της Γιουγκοσλαβίας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας:

Ο Κωνσταντάρας καθόταν σε μια αυτοσχέδια αριθμημένη κερκίδα που είχε κατασκευαστεί από ξύλα στηριζόμενα σε τσιμεντόλιθους. Κάποιος προσπάθησε να περάσει από κει, μετακίνησε τον τσιμεντόλιθο και οι δυο τους έπεσαν ανάμεσα στα ξύλα. Ο ηθοποιός τραυματίστηκε στο κεφάλι, και πάνω στα νεύρα του «άρχισε» τον φίλαθλο στις καρπαζιές και τις βρισιές.

Από τις φωνές, μέχρι και η ορχήστρα που ερμήνευε τον Εθνικό Ύμνο διέκοψε την ανάκρουση του!

Ο δημοφιλής ηθοποιός σε θεαματική απόκρουση

Η Μάρω Κοντού, από την πλευρά της, σε συνέντευξή της είχε πει ότι άκουγε αγώνα της Ένωσης από τρανζιστοράκι ενώ ήταν στο θέατρο και έπαιζε σε παράσταση. Μόνο που το είχε λίγο δυνατά και γινόταν αντιληπτό και από τους συναδέλφους του!

Το περιστατικό με την Τζένη Καρέζη

Παθιασμένος όπως ήταν με το ποδόσφαιρο, προσπαθούσε να μυήσει κι άλλους. Το 1959 αποφάσισε να κάνει το ίδιο και με την Τζένη Καρέζη. Την πρώτη φορά την έστειλε στο γήπεδο με τον γιο του Δημήτρη, ο οποίος και περιγράφει το γεγονός στο βιβλίο του. Τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά γιατί η Τζένη έκανε πολλές ερωτήσεις στους ποδοσφαιρόφιλους και επιπλέον μιλούσε μέσα στο Καραϊσκάκη για τον Παναθηναϊκό, με συνέπεια να υπάρχει ένταση. Ωστόσο ο 13χρονος τότε Δημήτρης δεν είπε τίποτα στον πατέρα του.

Έτσι, όταν την πήρε εκείνος μαζί του για να παρακολουθήσουν αγώνα της ΑΕΚ, δεν ήξερε τι θα τον περίμενε. Η Καρέζη χειροκροτούσε τους αντιπάλους που είχαν βάλει γκολ!

Θυμωμένος ο Λάμπρος Κωνσταντάρας πήρε τον πιτσιρικά του τηλέφωνο μεταξύ της απογευματινής και βραδινής παράστασης για να του τα ψάλει. «Ρε κωλόπαιδο γιατί με άφησες να γίνω ρεζίλι; Γιατί δεν μου είπες τι θα τράβαγα; Ρε σκατόπαιδο το ξέρεις ότι θα με αποβάλλουνε διά βίου από το γήπεδο; Ρε συ έφαγε η ΑΕΚ γκολ και αυτή πετάχτηκε και πανηγύριζε και φώναζε. Τι μου έκανες; Γιατί δεν μου το είπες;» είπε στον γιο του για την περιπέτειά του με την αξέχαστη ηθοποιό.

• Με πληροφορίες από τις ιστοσελίδες mixanitouxronou.gr, sansimera.gr, el.wikipedia.org.
• Οι φωτογραφίες είναι από το Δημήτρης Κωνσταντάρας, Λάμπρος Κωνσταντάρας – Μέσα απ’ τα δικά μου μάτια, εκδ. Καστανιώτη.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Τάσος Χαλκιάς στο εξώφυλλο του δίσκου  «Ο Τάσος Χαλκιάς και το κλαρίνο του», που κυκλοφόρησε το 1984 (πηγή: Μουσική βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Τάσος Χαλκιάς: Ο μουσικός που άλλαξε την ελληνική παράδοση και την έβγαλε εκτός συνόρων

12/08/2026 - 5:24μμ
(Φωτ.: sport-express.net)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Σαν σήμερα το αεροπορικό δυστύχημα που ξεκλήρισε την Παχτακόρ

11/08/2026 - 7:12μμ
Το Boeing 747-284B «Olympic Zeus» της Ολυμπιακής Αεροπορίας, δύο χρόνια πριν από το περιστατικό της πτήσης ΟΑ 411 (φωτ.: Wikimedia Commons / Rivet Joint)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Σαν σήμερα: Το Boeing της Ολυμπιακής που δεν έγινε… αεροπορική τραγωδία

9/08/2026 - 4:44μμ
Στην Επίδαυρο το 1998 (φωτ.: Βαγγέλης Μπουγιώτης/Eurokinissi)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ σε πρώτο ενικό – 22 χρόνια μετά το θάνατό του ανακαλύπτουμε ξανά τον άνθρωπο πίσω από το μύθο

8/08/2026 - 4:55μμ
Άποψη του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου, τον Ιούνιο του 1966, λίγες ώρες πριν από την παράσταση «Ικέτιδες» του Ευριπίδη που σκηνοθέτησε ο Πόντιος δημιουργός Τάκης Μουζενίδης – αριστερά σε νεότερη ηλικία (πηγή: nt-archive.gr/pub/2317)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Τάκης Μουζενίδης: Από την Τραπεζούντα στην κορυφή του Εθνικού Θεάτρου

8/08/2026 - 10:12πμ
(Πηγές εικόνων: Ψηφιακό Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Σαν σήμερα, 7 Αυγούστου 1920: «Ο ελληνισμός του Πόντου θα εξαφανιστεί» – Η έκκληση στον Βενιζέλο

7/08/2026 - 6:50μμ
Από το εξώφυλλο του δίσκου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Πόλυς Κερμανίδης: Ο τραγουδιστής με τις ποντιακές ρίζες, που η ζωή του ήταν σαν τα πλοία στα λιμάνια

6/08/2026 - 7:02μμ
(Φωτ.: Mlkshehzad / commons.wikimedia.org)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

6 Αυγούστου 1870: Κίνησε η Γερακίνα… – Η τραγική ιστορία πίσω από το εύθυμο παιδικό τραγούδι

6/08/2026 - 6:05μμ
(Φωτ.: instagram)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Γιώργος Μουφλουζέλης: Ο αδικημένος ρεμπέτης

4/08/2026 - 6:25μμ
Το ελληνικό Γενικό Στρατηγείο στο Χατζή Μπεϊλίκ, τον Ιούλιο του 1913. Διακρίνονται ο βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Ιωάννης Μεταξάς, λίγα χρόνια πριν από τη ρήξη του Εθνικού Διχασμού (πηγή: Wikimedia Commons / λιθογραφία του Δημήτριου Παπαδημητρίου)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Μεταξάς και Μικρασιατική Εκστρατεία: Η προειδοποίηση στον Βενιζέλο και ο δρόμος προς την 4η Αυγούστου

4/08/2026 - 10:08πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Anna Szilagyi)

Κυρίαρχη στην Ευρώπη η Παρί – Πήρε ξανά το UEFA Super Cup

5 ώρες πριν
Ο κιβωτιόσχημος τάφος που αποκαλύφθηκε στην ανατολική νεκρόπολη της Ασπένδου και, δεξιά, λεπτομέρεια από τα κτερίσματα (φωτ.: Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας)

Τουρκία: Τάφος 2.400 ετών ίσως ανήκε σε παλαιστή – Η σύνδεση με τον αρχαιοελληνικό αθλητισμό

5 ώρες πριν
Η πετρελαιοκηλίδα στα ανοιχτά του Ομάν, όπως καταγράφηκε από δορυφόρο στις 11 Αυγούστου 2026 (φωτ.: European Union / Copernicus Sentinel-3)

Ομάν: Πετρελαιοκηλίδα άνω των 2.000 τ.χλμ. χτυπά τις ακτές – Φόβοι για οικολογική καταστροφή

5 ώρες πριν
Συμβολικό χταπόδι με τα αρχικά της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND), έξω από το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο στην Καρλσρούη, πριν από την εξέταση προσφυγής κατά των εξουσιών παρακολούθησης τηλεπικοινωνιών στο εξωτερικό, στις 14 Ιανουαρίου 2020 (φωτ.: EPA / Ronald Wittek)

Η Γερμανία «λύνει τα χέρια» των μυστικών υπηρεσιών – Hackbacks, παρακολουθήσεις και ενεργές επιχειρήσεις

6 ώρες πριν
Ελληνικό διαβατήριο (φωτ.: ΧΚ)

Έλληνες του εξωτερικού: Πώς δηλώνονται ψηφιακά γέννηση, γάμος και θάνατος – Η διαδικασία σε 6 βήματα

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Ραπάνης)

Στα πέναλτι ο ΟΦΗ το Super Cup!

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign