pontosnews.gr
Παρασκευή, 28/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ποσειδώνια 2016: Εγκαίνια από τον Τσίπρα

7/06/2016 - 10:37πμ
Ποσειδώνια 2016: Εγκαίνια από τον Τσίπρα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την εμπιστοσύνη του εφοπλιστικού κόσμου ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζοντας τη Δευτέρα το βράδυ, τη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνια 2016, όπου συμμετέχουν περισσότεροι από 1.800 εκθέτες από 89 χώρες, στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στον εκθεσιακό χώρο συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα. Μιλώντας στα αγγλικά, μια και η πλειοψηφία των παρευρισκομένων ήταν ξένοι, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους Έλληνες εφοπλιστές να εμπιστευτούν την κυβέρνηση και να τη συνδράμουν στην προσπάθεια για την αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας.


Ο πρωθυπουργός ξεναγείται στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης, «Ποσειδώνια 2016» (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Βλάχος)

«Οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ζητούσαν από τους εφοπλιστές να επενδύσουν στην Ελλάδα. Εμείς θέλουμε να τους πείσουμε  μέσα από έναν δημιουργικό διάλογο, να μας εμπιστευθούν και να παίξουν τον δικό τους ρόλο στην προσπάθεια για την αναδιάταξη της χώρας» τόνισε. Με έμφαση είπε ότι «το Grexit έχει βγει οριστικά από κάθε τραπέζι συζήτησης» και πως με το κλείσιμο της αξιολόγησης η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του χαιρετισμού του με τον οποίο κήρυξε την έναρξη της έκθεσης Ποσειδώνια 2016, ο Αλέξης Τσίπρας ξεναγήθηκε σε πολλά περίπτερα εκθετών από διαφορετικές χώρες και είχε σύντομους διαλόγους μαζί τους.


Ο υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας συνομιλεί με παρευρισκόμενο στο πάνελ στα εγκαίνια της έκθεσης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Βλάχος)

Στην περίπου 50λεπτη ξενάγησή του, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε μεταξύ άλλων περίπτερα από την Ελλάδα, το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Τουρκία, τη Γερμανία, την Κύπρο, καθώς επίσης και τα περίπτερα του τμήματος ναυτιλιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, του ΟΛΠ, του υπουργείου Ναυτιλίας και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρευρέθηκε επίσης στην έναρξη, μετά από την τελετή εγκαινίων δήλωσε πως «η ΝΔ διαχρονικά έχει στηρίξει την ανάπτυξη της ναυτιλίας» και πρόσθεσε «γι’ αυτό είναι απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρεί να πλήξει την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας μας, την ελληνική σημαία στα πλοία και την ελληνική ναυτοσύνη».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης, επέμεινε να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στη ναυτιλία ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός και να αποφεύγονται τα αποσπασματικά μέτρα (κυρίως από την ΕΕ).

Ο διευθυντής των Ποσειδωνίων Θεόδωρος Βώκος τόνισε ότι μετέχουν 90 χώρες με 1.800 εκθέτες και ότι η έκθεση αφήνει στην οικονομία της Αττικής 70.000.000 ευρώ καθώς και μεγάλες συμφωνίες στη Ναυτιλία.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κτηνοτρόφοι στην Αθήνα, σε πανελλαδικό συλλαλητήριο μαζί με τους αγρότες. Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενίσχυση 56 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, για ευλογιά και πανώλη

26/11/2025 - 6:47μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Roman Pilipey)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συναγερμός στην Ευρώπη για τις ελλείψεις φυσικού αερίου

26/11/2025 - 6:22μμ
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση τη συμφωνία κυβέρνησης, υπουργείου και εθνικών εταίρων (φωτ.: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Εργασίας: Επανέρχονται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, καταργούνται οι μνημονιακοί περιορισμοί

26/11/2025 - 12:03μμ
(Φωτ. αρχείου: freepik)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Ψηφιοποιείται η φορολογία κληρονομιών και δωρεών – Οδηγός με 86 ερωτήσεις και απαντήσεις

26/11/2025 - 11:26πμ
Απόδειξη μετά την ανάληψη μετρητών (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δευτέρα και Παρασκευή οι πληρωμές: Ενισχύσεις έως 800 ευρώ σε 2,4 εκατ. πολίτες

23/11/2025 - 3:13μμ
Το κτήριο Berlaymont, ή αλλιώς η έδρα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες (φωτ.: European Union / Lukasz Kobus)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υποχρεωτική ασφάλιση στα Επαγγελματικά Ταμεία θέλει η Κομισιόν

23/11/2025 - 2:10μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 2,75 δισ. ευρώ θα μοιράσουν e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως τις 28 Νοεμβρίου

21/11/2025 - 8:23μμ
Υπουργείο Οικονομικών (φωτ.: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημόσιο: Αυξημένος ο δανεισμός για το 2026 – Στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού

21/11/2025 - 9:23πμ
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Θάνος Πετραλιάς δίνουν στον πρόεδρο της Βουλής το στικάκι με τον προϋπολογισμό, Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI /  Μιχάλης Καραγιάννης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη Βουλή ο προϋπολογισμός για το 2026: Τι προβλέπει για ανάπτυξη – Οι αλλαγές σε φόρους, μισθούς, συντάξεις

20/11/2025 - 3:56μμ
(Φωτ. αρχείου: MotionTeam / Βασίλης Βερβερίδης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή 30 Νοεμβρίου – Το προτεινόμενο ωράριο

18/11/2025 - 12:05μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πατέρας του Ραφαήλ Γαλυφιανάκη κατά τη μεταφορά της σορού του 19χρονου στο Ηράκλειο Κρήτης (φωτ.: Κώστας Μεταξάκης/EUROKINISSI)

Σήμερα η κηδεία του 19χρονου ΕΠΟΠ οπλίτη Ραφαήλ Γαλυφιανάκη που σκοτώθηκε σε άσκηση στη Ρόδο

17 λεπτά πριν
Το λιμάνι του Πειραιά (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)

Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά – Ο οδηγός κατάφερε να διασωθεί

46 λεπτά πριν
Στο μέσο, αγιογραφημένος ο Άγιος Ειρήναρχος

Άγιος Ειρήναρχος: Από διώκτης των χριστιανών, μάρτυρας της πίστης

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)

Χαμός στους δρόμους της Αθήνας λόγω της σφοδρής καταιγίδας – Διακοπή κυκλοφορίας σε Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη

2 ώρες πριν
Καταιγίδα στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ναυπλιέων (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Κακοκαιρία «ADEL»: Χαλαζοπτώσεις, ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πού θα χιονίσει

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Conference League: Ιστορικό διπλό στη Φλωρεντία η ΑΕΚ

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign