pontosnews.gr
Παρασκευή, 10/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ποσειδώνια 2016: Εγκαίνια από τον Τσίπρα

7/06/2016 - 10:37πμ
Ποσειδώνια 2016: Εγκαίνια από τον Τσίπρα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την εμπιστοσύνη του εφοπλιστικού κόσμου ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζοντας τη Δευτέρα το βράδυ, τη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνια 2016, όπου συμμετέχουν περισσότεροι από 1.800 εκθέτες από 89 χώρες, στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στον εκθεσιακό χώρο συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα. Μιλώντας στα αγγλικά, μια και η πλειοψηφία των παρευρισκομένων ήταν ξένοι, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους Έλληνες εφοπλιστές να εμπιστευτούν την κυβέρνηση και να τη συνδράμουν στην προσπάθεια για την αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας.


Ο πρωθυπουργός ξεναγείται στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης, «Ποσειδώνια 2016» (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Βλάχος)

«Οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ζητούσαν από τους εφοπλιστές να επενδύσουν στην Ελλάδα. Εμείς θέλουμε να τους πείσουμε  μέσα από έναν δημιουργικό διάλογο, να μας εμπιστευθούν και να παίξουν τον δικό τους ρόλο στην προσπάθεια για την αναδιάταξη της χώρας» τόνισε. Με έμφαση είπε ότι «το Grexit έχει βγει οριστικά από κάθε τραπέζι συζήτησης» και πως με το κλείσιμο της αξιολόγησης η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του χαιρετισμού του με τον οποίο κήρυξε την έναρξη της έκθεσης Ποσειδώνια 2016, ο Αλέξης Τσίπρας ξεναγήθηκε σε πολλά περίπτερα εκθετών από διαφορετικές χώρες και είχε σύντομους διαλόγους μαζί τους.


Ο υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας συνομιλεί με παρευρισκόμενο στο πάνελ στα εγκαίνια της έκθεσης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Βλάχος)

Στην περίπου 50λεπτη ξενάγησή του, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε μεταξύ άλλων περίπτερα από την Ελλάδα, το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Τουρκία, τη Γερμανία, την Κύπρο, καθώς επίσης και τα περίπτερα του τμήματος ναυτιλιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, του ΟΛΠ, του υπουργείου Ναυτιλίας και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρευρέθηκε επίσης στην έναρξη, μετά από την τελετή εγκαινίων δήλωσε πως «η ΝΔ διαχρονικά έχει στηρίξει την ανάπτυξη της ναυτιλίας» και πρόσθεσε «γι’ αυτό είναι απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρεί να πλήξει την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας μας, την ελληνική σημαία στα πλοία και την ελληνική ναυτοσύνη».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης, επέμεινε να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στη ναυτιλία ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός και να αποφεύγονται τα αποσπασματικά μέτρα (κυρίως από την ΕΕ).

Ο διευθυντής των Ποσειδωνίων Θεόδωρος Βώκος τόνισε ότι μετέχουν 90 χώρες με 1.800 εκθέτες και ότι η έκθεση αφήνει στην οικονομία της Αττικής 70.000.000 ευρώ καθώς και μεγάλες συμφωνίες στη Ναυτιλία.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας εκδήλωσης (Curtain Raiser) στην έδρα του Οργανισμού στην Ουάσιγκτον (φωτ.: EPA/SHAWN THEW)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ: «Συναγερμός» για την παγκόσμια οικονομία λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή

9/04/2026 - 6:32μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΓΣΕΕ: Τι ισχύει για τον τρόπο αμοιβής κατά τις αργίες από τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα

8/04/2026 - 8:09μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις του Μαΐου 2026

6/04/2026 - 7:00μμ
(Φωτ.: aegeanoil.com)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fuel Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Οδηγός για την επιδότηση καυσίμων

6/04/2026 - 5:27μμ
Βενζινοπώλης με μάνικα καυσίμου (φωτ.: EPA / Tolga Akmen)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fuel Pass: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα – Ποιοι παίρνουν έως 60 ευρώ στη βενζίνη

6/04/2026 - 9:13πμ
Το κτήριο της ΑΑΔΕ (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: «Σαφάρι» ελέγχων το πρώτο τρίμηνο του 2026 – Πάνω από 50.000 παραβάσεις σε 2.500 επιχειρήσεις

5/04/2026 - 6:49μμ
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fuel Pass: Ανοίγει τη Μ. Δευτέρα η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

5/04/2026 - 2:06μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Τα επιδόματα και οι πληρωμές που θα καταβληθούν έως τις 9 Απριλίου

4/04/2026 - 5:13μμ
Φωτεινοί πίνακες και οθόνες με τις μετοχές στην είσοδο του κτηρίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών που πλέον θα μετονομαστεί (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Χρηματιστήριο Αθηνών μετονομάζεται σε Euronext Athens

2/04/2026 - 11:39μμ
Η πανηγυρική έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στο ΧΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Allwyn σηματοδοτεί τη διαπραγμάτευση των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών με την τελετή έναρξης της συνεδρίασης

2/04/2026 - 7:02μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook / Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος)

12 Απριλίου 1913: Ένας επιτάφιος εν πλω, τόσο οικείος αλλά και τόσο διαφορετικός

18 λεπτά πριν
Από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ στον Λίβανο, στις 8/4 (φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)

Ο Λίβανος είναι το «κλειδί»

45 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / ΦΔήμητρα Κούτρα)

Περιφέρεια Αττικής: Κατασχέθηκαν 11 τόνοι ακατάλληλων κρεάτων σε περισσότερους από 5.500 ελέγχους

1 ώρα πριν
(Φωτ.: glomex.gr/f+Zην)

Ο Δημήτρης Σταρόβας του αυτοσαρκασμού, της μουσικής και της τηλεόρασης ξανασυστήνεται

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Ωραιόκαστρο: Ανήσυχοι οι κάτοικοι από την εμφάνιση αρκούδας – Ο Δήμος δίνει συμβουλές στους πολίτες

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Θεσσαλονίκη: Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη 23χρονη που προσπαθούσε να εξαπατήσει ηλικιωμένο με τη μέθοδο του «λογιστή»

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign