pontosnews.gr
Σάββατο, 20/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ποσειδώνια 2016: Εγκαίνια από τον Τσίπρα

7/06/2016 - 10:37πμ
Ποσειδώνια 2016: Εγκαίνια από τον Τσίπρα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την εμπιστοσύνη του εφοπλιστικού κόσμου ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζοντας τη Δευτέρα το βράδυ, τη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνια 2016, όπου συμμετέχουν περισσότεροι από 1.800 εκθέτες από 89 χώρες, στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στον εκθεσιακό χώρο συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα. Μιλώντας στα αγγλικά, μια και η πλειοψηφία των παρευρισκομένων ήταν ξένοι, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους Έλληνες εφοπλιστές να εμπιστευτούν την κυβέρνηση και να τη συνδράμουν στην προσπάθεια για την αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας.


Ο πρωθυπουργός ξεναγείται στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης, «Ποσειδώνια 2016» (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Βλάχος)

«Οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ζητούσαν από τους εφοπλιστές να επενδύσουν στην Ελλάδα. Εμείς θέλουμε να τους πείσουμε  μέσα από έναν δημιουργικό διάλογο, να μας εμπιστευθούν και να παίξουν τον δικό τους ρόλο στην προσπάθεια για την αναδιάταξη της χώρας» τόνισε. Με έμφαση είπε ότι «το Grexit έχει βγει οριστικά από κάθε τραπέζι συζήτησης» και πως με το κλείσιμο της αξιολόγησης η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του χαιρετισμού του με τον οποίο κήρυξε την έναρξη της έκθεσης Ποσειδώνια 2016, ο Αλέξης Τσίπρας ξεναγήθηκε σε πολλά περίπτερα εκθετών από διαφορετικές χώρες και είχε σύντομους διαλόγους μαζί τους.


Ο υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας συνομιλεί με παρευρισκόμενο στο πάνελ στα εγκαίνια της έκθεσης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Βλάχος)

Στην περίπου 50λεπτη ξενάγησή του, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε μεταξύ άλλων περίπτερα από την Ελλάδα, το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Τουρκία, τη Γερμανία, την Κύπρο, καθώς επίσης και τα περίπτερα του τμήματος ναυτιλιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, του ΟΛΠ, του υπουργείου Ναυτιλίας και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρευρέθηκε επίσης στην έναρξη, μετά από την τελετή εγκαινίων δήλωσε πως «η ΝΔ διαχρονικά έχει στηρίξει την ανάπτυξη της ναυτιλίας» και πρόσθεσε «γι’ αυτό είναι απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρεί να πλήξει την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας μας, την ελληνική σημαία στα πλοία και την ελληνική ναυτοσύνη».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης, επέμεινε να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στη ναυτιλία ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός και να αποφεύγονται τα αποσπασματικά μέτρα (κυρίως από την ΕΕ).

Ο διευθυντής των Ποσειδωνίων Θεόδωρος Βώκος τόνισε ότι μετέχουν 90 χώρες με 1.800 εκθέτες και ότι η έκθεση αφήνει στην οικονομία της Αττικής 70.000.000 ευρώ καθώς και μεγάλες συμφωνίες στη Ναυτιλία.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Λογαριασμός από την ΕΥΔΑΠ (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΥΔΑΠ: Έρχονται αυξήσεις στους λογαριασμούς ύδρευσης και αποχέτευσης

19/12/2025 - 10:35πμ
(Φωτ.: naftemporiki.gr)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Diamonds of the Greek Economy: Κυριάκος Πιερρακάκης, «Η αναγνώριση είναι ένα βήμα για να προχωράς μπροστά»

18/12/2025 - 8:27μμ
Κατάστημα των ΕΛΤΑ (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Πιερρακάκης: Τα καταστήματα των ΕΛΤΑ δεν θα κλείσουν, θα μετασχηματιστούν – Παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών σε καταστήματα της γειτονιάς.

18/12/2025 - 12:00μμ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Allwyn και ο ΟΠΑΠ ανακοινώνουν τροποποίηση των όρων της συνένωσης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους

16/12/2025 - 11:28μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προϋπολογισμός 2026: Κορυφώνεται η πενθήμερη «μάχη» στη Βουλή – Δείτε live τη συζήτηση

16/12/2025 - 7:06μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΑΑΤ: Πληρωμές 487,9 εκατ. από ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ σε 485.896 δικαιούχους

16/12/2025 - 3:33μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου – Συμμετέχει και η ΟΛΜΕ

14/12/2025 - 8:17μμ
(Φωτ.: Pexels / Nataliya Vaitkevich)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέος νόμος για τα χρέη: Τι αλλάζει για οφειλέτες και επιχειρήσεις

13/12/2025 - 9:22πμ
Διανομή δεμάτων από την DHL (φωτ.: EPA / Alexander Becher)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακριβαίνουν οι αγορές από Shein και Temu: Δασμός 3 ευρώ στα μικρά δέματα από το 2026

12/12/2025 - 5:48μμ
(Φωτ.: Pexels)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με αυτές τις δεξιότητες θα βρείτε δουλειά, όσες θέσεις και εάν κόψει η Τεχνητή Νοημοσύνη

12/12/2025 - 5:24μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Αραιές νεφώσεις, τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους στο σημερινό σκηνικό του καιρού

22 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: freepik)

Γαλλία: Τρεις κουκουλοφόροι απήγαγαν ένα ζευγάρι και το ανάγκασαν να τους μεταφέρει 8 εκατ. ευρώ σε κρυπτονομίσματα

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Euroleague: Ξέσπασε στη Βιλερμπάν ο Ολυμπιακός

9 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Μορφωτικός-Λαογραφικός Σύλλογος Τετραλόφου)

Τα Κοτσαμάνια του Τετραλόφου ετοιμάζονται να ξεμυτίσουν

10 ώρες πριν
πρωθυπουργός των Σκοπίων, Χρίστιαν Μίτσκοσκι (φωτ.: facebook/Влада на Република Северна Македонија)

Χρ.Μίτσκοσκι: «Για μένα το όνομα Μακεδονία είναι ιερό»

10 ώρες πριν
Ο οδηγός του ασθενοφόρου δεν διέκρινε την κλούβα της αστυνομίας μέσα στο σκοτάδι (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τσιάρας)

Αγρότες: Έκλεισε η γέφυρα της Χαλκίδας και η εθνική οδός στα Μάλγαρα – Ασθενοφόρο συγκρούστηκε με κλούβα της ΕΛΑΣ

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign