Διέφυγε τον κίνδυνο η Ελληνίδα φοιτήτρια από τον Βόλο που επέβαινε στο μοιραίο πούλμαν το οποίο ανατράπηκε χθες στην Ισπανία. Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, η αναπληρώτρια υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με την ελληνική πρεσβεία στην Μαδρίτη όσο και με την μητέρα της φοιτήτριας και εξακριβώθηκε ότι η 23χρονη έχει διαφύγει τον κίνδυνο και νοσηλεύεται κανονικά.
Αντίθετα, επτά Ιταλίδες, δύο Γερμανίδες, μία Αυστριακή, μία Γαλλίδα, μία Ρουμάνα και μια κοπέλα από το Ουζμπεκιστάν ήταν τα θύματα στο φοβερό τροχαίο δυστύχημα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο επικεφαλής της διεύθυνσης Εσωτερικών της Καταλονίας Ζόρντι Ζανέ. Οι ηλικίες των θυμάτων είναι από 19 έως 25 χρόνων.
Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι από τους σοβαρά τραυματίες τουλάχιστον ένας η μία είναι σε κρίσιμη κατάσταση, χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω στοιχεία για την εθνικότητα του φοιτητή ή της φοιτήτριας.
Αναφερόμενος στα πιθανά αίτια του δυστυχήματος, ο Καταλανός αξιωματούχος έκανε λόγο τόσο για ανθρώπινο σφάλμα όσο και για τεχνική βλάβη.
O οδηγός, ο οποίος ήταν έμπειρος σύμφωνα με τον Ζανέ, εισήχθη σήμερα στην εντατική με κάταγμα στον θώρακα. Κατά συνέπεια αναβλήθηκε η κατάθεσή του σε ανακριτή, που επρόκειτο να δοθεί το πρωί.