Κατατέθηκε στην Βουλή κι αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα η τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας που παρατείνει μέχρι τις 15 Απριλίου την απαγόρευση πώλησης στεγαστικών, καταναλωτικών και δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε ξένα funds.
Την ίδια στιγμή, συνεργάσιμοι δανειολήπτες αναζητούν εναγωνίως… συνεργάσιμες τράπεζες, προκειμένου να ρυθμίσουν τα δάνεια τους! Πολίτες που προσπαθούν να φανούν συνεπείς με την αποπληρωμή του δανείου τους δεν βρίσκουν ευήκοα ώτα στις τράπεζες, που αρνούνται προς το παρόν να συναινέσουν σε βιώσιμες λύσεις.
Ως επί το πλείστον τα πιστωτικά ιδρύματα προσφέρουν ως μοναδική διευκόλυνση την επιμήκυνση του δανείου, αρνούμενες να εξετάσουν άλλες επιλογές που θα μπορούν να εγγυηθούν για τον μεν οφειλέτη μία ανεκτή δόση για την δε τράπεζα μία συνεχή είσπραξη.
Υπάρχουν μάλιστα πολλοί δανειολήπτες που κινδυνεύουν να καταγραφούν ως μη συνεργάσιμοι επειδή η τράπεζα τους προτείνει μία ανεφάρμοστη ρύθμιση. Σημειώνεται ότι στο πλευρό των δανειοληπτών βρίσκεται και στις περιπτώσεις αυτές ο Τραπεζικός Μεσολαβητής. Η επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Μεσολαβητή Τραπεζικών Επενδυτικών Υπηρεσιών γίνεται μέσω τηλέφωνου στο 10440 και στο email [email protected]. Περισσότερα στοιχεία μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα http://www.hobis.gr.
















