pontosnews.gr
Παρασκευή, 4/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ποντιακά πιλμένια

14/07/2015 - 5:50μμ
Ποντιακά πιλμένια
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης. Προσέχουμε μόνο να βάλουμε νερό τόσο όσο χρειάζεται ώστε η ζύμη να είναι ούτε πολύ μαλακή αλλά ούτε πολύ σκληρή.
  2. Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα για περίπου 30΄, για να ξεκουραστεί.
  3. Ετοιμάζουμε τη γέμιση προσθέτοντας τα υλικά με τη σειρά που αναφέρονται.
  4. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο, προσέχοντας να μην είναι πάρα πολύ λεπτό γιατί τα πιλμένια θα ανοίξουν στο βράσιμο.
  5. Μετά παίρνουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ ή ένα σφηνάκι και πατάμε το φύλλο για να το κόψουμε σε μικρούς δίσκους. Με ένα κουταλάκι του γλυκού βάζουμε γέμιση στο κέντρο κάθε δίσκου. Κλείνουμε όπως τα τυροπιτάκια (δηλ. παίρνουμε την μια άκρη και την φέρνουμε πάνω στην άλλη). Μετά παίρνουμε τις δύο άκρες (μυτούλες) του και τις φέρνουμε την μία πάνω στην άλλη, φτιάχνοντας έναν κύκλο έχοντας από την έξω μεριά τις άκρες που κλείσαμε στην αρχή.
  6. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό πάνω απ’ το μισό και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει ρίχνουμε αλάτι και μετά προσθέτουμε τα πιλμένια (δεν βάζουμε πολλά μέσα, μην κολλήσουν).
  7. Όταν έχουν βράσει, ανεβαίνουν στην επιφάνεια της κατσαρόλας. Τα αφήνουμε για 5΄ περίπου να βράσουν ακόμα, δοκιμάζουμε όμως για να δούμε αν είναι όντως έτοιμα και τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα για να μην έχουν νερό.
  8. Λίγο πριν τα βγάλουμε από τη φωτιά, παίρνουμε ένα τηγανάκι και καίμε ένα κομματάκι καθαρό βούτυρο (100 γρ. περίπου) ώσπου να ροδίσει.
  9. Όταν βγάζουμε τα πιλμένια, ρίχνουμε πάνω τους το καμένο βούτυρο.

⇔

Αν θέλετε μπορείτε να αφήσετε κάποια πιλμένια στο νερό και να τα φάτε σαν σουπίτσα, προσθέτοντας στο νερό μαύρο πιπέρι.
Αν δεν θέλετε να φάτε όλα τα πιλμένια, μπορείτε πριν τα βάλετε στο νερό να βράσουν, να βάλετε κάποια στην κατάψυξη.
Μπορείτε, αν θέλετε να έχετε το αποτέλεσμα της φωτογραφίας, να τα βάλετε στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Πηγή-φωτο: sintagespareas.gr.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Χριστίνα Γεωργιάδου / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαύρος φρικασέ με μαρούλια, ο Αρτακηνός – Με αφορμή το 4ο Φεστιβάλ Μικρασιατικών Γεύσεων

4/07/2025 - 2:05μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr /  Θεοδόσης Γεωργιάδης. Food styling: Σταυρούλα Φουτσά)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιαννούτσια: Τα ζουμερά και μυρωδάτα ποντιακά κιμαδοπιτάκια

20/06/2025 - 1:16μμ
(Φωτ.: pxhere.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αραβική πίτα φτιαγμένη στο σπίτι – Με τα τρία απλούστερα υλικά

6/06/2025 - 1:57μμ
(Φωτ.: Στέλλα Σπανού)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παστουρμαδόπιτα Καππαδοκίας μέσω Κιλκίς

30/05/2025 - 1:29μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Νίκος Καρανικόλας)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τσιριχτά με αυγά – Οι ποντιακοί λουκουμάδες σε μια πιο σπάνια εκδοχή

23/05/2025 - 2:37μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Γιώργος Δρακόπουλος. Food styling: Tina Webb)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ποντιακοί κεφτέδες με πλιγούρι – Όπως τους φάγαμε «Τη Θωμά ’ς σα Σούρμενα» από την κυρία Μαρίνα

9/05/2025 - 1:08μμ
(Φωτ.: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή. Πηγή: olivemagazine.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρουμελιώτικη αυγόπιτα για το τραπέζι της Λαμπρής – Γιατί «ρουμελιώτικο Πάσχα» δεν είναι μόνο ο οβελίας

18/04/2025 - 11:39πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρυζόγαλο νηστίσιμο, αρωματικό, δοκιμασμένο και εγγυημένο

11/04/2025 - 8:12μμ
(Φωτ.: argiro.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα – Της νηστείας και της… αμαρτίας

4/04/2025 - 2:06μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμοι εργολάβοι με μους σοκολάτας

21/03/2025 - 3:30μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης: Βαθιά θλίψη για την εκδημία του Ηλία Ιορδανίδη

9 λεπτά πριν
Έρευνες στο σημείο όπου βρέθηκε ο νεκρός άντρας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιώργος Βιτσάρας)

ΕΛΑΣ: Νεκρός από πυροβολισμούς ένας άντρας στην Αγία Παρασκευή – Διέφυγε ο δράστης

37 λεπτά πριν

Δημήτρης Παπαδόπουλος στο PS Blog: «Μεγάλωσα σε δύσκολες συνθήκες, αλλά ως Πόντιος, έμαθα να επιβιώνω»

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Κορωπί: Σε ύφεση η πυρκαγιά – Παραμένουν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΟΠΑΠ)

McLaren Racing Live: Η Trafalgar Square γέμισε με το papaya color της McLaren

2 ώρες πριν
Ισραηλινή σημαία τοποθετημένη πάνω σε αυτοκίνητο που βρισκόταν στην πόλη Ραμάτ Γκαν της μητροπολιτικής περιοχής του Τελ Αβίβ, η οποία χτυπήθηκε από ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο (φωτ.: EPA / Abir Sultan)

Το Ισραήλ κάνει «ταμείο»

2 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign