- Ροδίζουμε ελαφρά τα τέσσερα κρεμμύδια με το βούτυρο.
 - Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, τον πολτό ντομάτας, τη ζάχαρη και το αλάτι.
 - Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν πηχτή σάλτσα.
 - Ζυμώνουμε τον κιμά με το ψωμί, μουλιασμένο και στραγγισμένο, το ένα κρεμμύδι, το μαϊντανό, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
 - Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια στο μέγεθος καρυδιού, τα ρίχνουμε στη σάλτσα και τα μαγειρεύουμε για 30΄.
 
⇔
Συνοδεύουμε αν θέλουμε με πλιγούρι πιλάφι.
- Πηγή: Σούλα Μπόζη, Καππαδοκία, Ιωνία, Πόντος: Γεύσεις & Παραδόσεις, εκδ. Αστερισμός – Λ. Έβερτ, Αθήνα 1997.
 
			















