pontosnews.gr
Κυριακή, 15/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ποια ονόματα «παίζουν» για τα υπουργεία

26/01/2015 - 6:11μμ
Ποια ονόματα «παίζουν» για τα υπουργεία
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την Τρίτη –εκτός απροόπτου– αναμένεται να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά ήδη ο χορός των ονομάτων καλά κρατεί. Από ό,τι έγινε γνωστό, ο Πάνος Καμμένος θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση από τη θέση του υπουργού Δημόσιας Τάξης ή Άμυνας ή Ναυτιλίας. Στο κυβερνητικό σχήμα ίσως μετάσχει και κάποιο άλλο από τα στελέχη των ΑΝΕΛ.

Για την ώρα τα πράγματα έχουν κολλήσει στις συγχωνεύσεις, μια και ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να «κλειδώνει» δέκα υπουργεία. Για την ώρα πάντως στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο.

Σε κεντρικό ρόλο θα είναι ο Γιάννης Δραγασάκης (που θα είναι πιθανότατα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης), με αρμοδιότητα το συντονισμό των οικονομικών υπουργείων και φυσικά με ευθύνη για όλη τη στρατηγική. Σε αυτήν την περίπτωση δεν αποκλείεται υπουργός Οικονομικών να οριστεί ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Στο οικονομικό επιτελείο θα αξιοποιηθεί και ο Γιώργος Σταθάκης, με ορισμένες πληροφορίες να τον φέρνουν στο νέο υπερ-υπουργείο Ανάπτυξης, Ναυτιλίας και Τουρισμού. Σημαντική ευθύνη στο οικονομικό επιτελείο αναμένεται να ανατεθεί και στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Απομένει επίσης να διευκρινιστεί ποιος θα είναι ο ρόλος της Λούκας Κατσέλη, η οποία θα είναι παρούσα είτε στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είτε σε κάποια τράπεζα, χωρίς να αποκλείεται η Τράπεζα της Ελλάδος.

Υπουργός Επικρατείας, έχοντας ουσιαστικά την ευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα, θα αναλάβει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Νίκος Παππάς, ενώ ο Πάνος Σκουρλέτης θα είναι πιθανότατα εκπρόσωπος Τύπου. Κάποιες πληροφορίες ωστόσο τον φέρνουν στη θέση του υπερ-υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Προστασίας του Πολίτη.

Στο υπουργείο Άμυνας θα τοποθετηθεί, εκτός απροόπτου, ο Θοδωρής Δρίτσας (εάν δεν γίνει πρόεδρος της Βουλής), με αναπληρωτή υπουργό ή υφυπουργό τον Νίκο Τόσκα, ενώ σε κεντρικά υπουργεία, όπως το Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα βρεθεί κάποιο υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ίσως ο Νίκος Βούτσης (εάν δεν είναι πρόεδρος της Βουλής), ο Αλέξης Μητρόπουλος ή και ο Δημήτρης Παπαδημούλης, εφόσον ο πρωθυπουργός αποφασίσει να τον φέρει πίσω στην Αθήνα από την Ευρωβουλή.

Για το υπουργείο Εξωτερικών ακούγονται ο Νίκος Κοτζιάς και η Νάντια Βαλαβάνη, ενώ ρόλο θα έχει και ο Κώστας Ήσυχος.

Για το υπουργείο Εργασίας παίζει το όνομα του Δημήτρη Στρατούλη και για το Υγείας τα ονόματα του Πάνου Κουρουμπλή και του Ανδρέα Ξάνθου. Για το Παιδείας ή το Πολιτισμού ισχυρός υποψήφιος θεωρείται ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς και για το Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βαγγέλης Αποστόλου.

Αδιευκρίνιστο παραμένει εάν θα αναλάβει χαρτοφυλάκιο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, την ώρα που αναμένεται να αξιοποιηθεί και ο έμπιστος σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η επιλογή του προσώπου που θα αναλάβει την ευθύνη των ελεγκτικών μηχανισμών, οι οποίοι περνούν στο πρωθυπουργικό γραφείο, με τον Παναγιώτη Νικολούδη να είναι από τα ονόματα που συζητούνται.

Θέση στο νέο σχήμα διεκδικούν στελέχη όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου (Δικαιοσύνης), ο Σταύρος Κοντονής, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Τάσος Κουράκης και ο Θανάσης Πετράκος.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Από συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον δημοσιογράφο Δημήτρη Δανίκα (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στο τραπέζι η πυρηνική ενέργεια – Συγκροτείται υπουργική επιτροπή

15/03/2026 - 12:10μμ
Στιγμιότυπο από τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, στα κεντρικά της Χαριλάου Τρικούπη. Κυριακή 15 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογή συνέδρων στο ΠΑΣΟΚ: Στις κάλπες τα μέλη ενόψει του συνεδρίου

15/03/2026 - 11:22πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβάλλεται η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αυστραλία λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

14/03/2026 - 1:45μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

12/03/2026 - 11:20μμ
Συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη,   Πέμπτη 12 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν θα οδηγήσω τη χώρα σε πρόωρες εκλογές – Μήνυμα για Κύπρο και ανησυχία για τις επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν

12/03/2026 - 5:35μμ
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας από ψηλά (πηγή: Facebook / Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Τουρκία ανεβάζει ξανά τους τόνους για τα νησιά του Αιγαίου – Ενοχλούν οι Patriot στην Κάρπαθο

12/03/2026 - 2:00μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη  2η Σύνοδο για την Πυρηνική Ενέργεια, στο Παρίσι, Tρίτη 10 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από το Παρίσι: Η Ελλάδα γυρνά σελίδα, ώρα να εξετάσουμε και την πυρηνική ενέργεια

10/03/2026 - 2:28μμ
Επαναπατρισμός Ελλήνων πολιτών από τη Μέση Ανατολή με πτήση της Sky Express, από την Μουσκάτ, πρωτεύουσα του Ομάν, χθες, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Με ειδικές πτήσεις από Ομάν και ΗΑΕ έφτασαν στην Αθήνα 277 πολίτες και οι οικογένειές τους

7/03/2026 - 10:18πμ
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Υπάρχουν ύποπτοι για σχέσεις με το Ιράν στην Ελλάδα – Λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα

6/03/2026 - 4:16μμ
Ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα, Θεόδωρος Μπιζάκης με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αλί Οζέλ και τους συνεργάτες, στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Μαρία Ζαχαράκη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Τουρκία: Συνομιλίες στην Άγκυρα για διμερείς σχέσεις και περιφερειακές εξελίξεις

6/03/2026 - 1:10μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από τη θεία λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι (φωτ.: YouTube)

Με μαθητές από την Ελλάδα η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στο Φανάρι

15 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

myAADE: Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ 2026 – Στα €2,29 δισ. το συνολικό ποσό

49 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Καματερού «Δημήτρης Ψαθάς»)

Νέο διοικητικό συμβούλιο στον Σύλλογο Ποντίων Καματερού «Δημήτρης Ψαθάς»

1 ώρα πριν
Ντυμένοι με παραδοσιακές στολές οι μαθητές του σχολείου «Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή» στο Brooklyn (φωτ.: hellenicdailynewsny.com)

Νέα Υόρκη: Μαθητές «κήρυξαν» την έναρξη των εορτασμών για την 25η Μαρτίου

2 ώρες πριν
Ιρανοί στέκονται μέσα σε κατεστραμμένο κτήριο κατοικιών στη νότια Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)

Ιράν: «Δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να διαπραγματευτούμε» με τους Αμερικανούς – Περισσότεροι από 3.000 νεκροί

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Greek Basketball League: Νίκες για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό – Επικράτησε του Ηρακλή ο Κολοσσός

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign