- Ξεπλένουμε το ρύζι.
 - Το βάζουμε σε κατσαρόλα, σκεπάζουμε με νερό και αφήνουμε να «σταθεί» για μισή ώρα.
 - Το σουρώνουμε και το ξεπλένουμε καλά με τρεχούμενο νερό.
 - Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, βάζουμε τις σταφίδες σε μπολάκι με νερό ώσπου να φουσκώσουν και τις σουρώνουμε.
 - Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κουκουνάρια και το κρεμμύδι για
3-4 λεπτά, να μαλακώσουν. - Προσθέτουμε τα συκωτάκια και το ρύζι και ανακατεύουμε μαζί για 3-4 λεπτά.
 - Προσθέτουμε τις σταφίδες, το πιπέρι, το ζωμό κρέατος ή το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη.
 - Μόλις αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει το ρύζι.
 - Σουρώνουμε, σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε να «σταθεί» για 10-15 λεπτά.
 - Πασπαλίζουμε με τον άνηθο.
 
⇔
Σερβίρουμε το ρύζι σκέτο ή σαν συνοδευτικό με κάποιο άλλο φαγητό της επιλογής μας.
			















