pontosnews.gr
Τρίτη, 6/06/2023
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η κόκκινη πέστροφα δίνει ζωή στα ποτάμια της Τραπεζούντας

7/08/2014 - 2:50μμ
Η κόκκινη πέστροφα δίνει ζωή στα ποτάμια της Τραπεζούντας
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Χιλιάδες πέστροφες απελευθερώθηκαν στης Παναΐας το Ποτάμ’.

Όσοι έχουν επισκεφθεί την Τραπεζούντα θα έχουν γευθεί την τοπική πέστροφα, που μαγειρεύεται στο τηγάνι σoταρισμένη με καλαμποκίσιο αλεύρι και αγνό βούτυρο. Άλλες από αυτές προέρχονται από εκτροφεία και άλλες ψαρεύονται στα ποτάμια της περιοχής: της Γαλίανας, της Μουλάκας και της Παναγίας. Τα ποτάμια αυτά σχηματίζουν τον Πυξίτη ποταμό ή Δαφνοπόταμο, ο οποίος εκβάλλει στον Εύξεινο Πόντο λίγα χιλιόμετρα ανατολικά της Τραπεζούντας.

Το είδος της πέστροφας που απαντά στα ποτάμια του Πόντου είναι αυτό με τις κόκκινες στίξεις και φημίζεται για τη νοστιμιά του.

Τέτοιες πέστροφες έριξαν αξιωματούχοι του νομού Τραπεζούντας στης Παναΐας το Ποτάμ’, στο χωριό Σκαλίτα (Altındere) της Ματσούκας. Ο τόπος βρίσκεται πολύ κοντά στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, εξού και το όνομα του ποταμού.

Την απελευθέρωση 60.000 γόνων πέστροφας που γεννήθηκαν σε ιχθυοκαλλιέργεια της περιοχής επέβλεψαν, πριν από λίγες ημέρες, ο νομάρχης Τραπεζούντας Αμπντίλ Τζελίλ Οζ, ο δήμαρχος του μητροπολιτικού δήμου Τραπεζούντας Ορχάν Φεβζί Γκιουμρουκτσούογλου, ο έπαρχος Ματσούκας Αλπέρ Μπαλτζί και ο δήμαρχος Ματσούκας Κοράι Κοτσχάν. Η ιχθυοκαλλιέργεια φροντίζει για τη διατήρηση του βιολογικού χαρακτήρα της πέστροφας του Πόντου.

Ανάλογος εμπλουτισμός έχει προγραμματιστεί να γίνει και στα άλλα ποτάμια της περιοχής και του νομού Τραπεζούντας. Συνολικά θα απελευθερωθούν 300.000 μικρά ψάρια της ερυθρόστικτης πέστροφας.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το κέφι χτύπησε «κόκκινο» στο γλέντι του Συλλόγου Ποντίων Γυναικών Θρυλορίου (φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Γυναικών Θρυλορίου)
ΠΟΝΤΟΣ

Άφησε εποχή το γλέντι του Συλλόγου Ποντίων Γυναικών Θρυλορίου με τον Μ. Τσαχουρίδη

6/06/2023 - 12:45μμ
1965, Κεφαλοχώρι Σερρών. Η εποχή της μετεγκατάστασης του Γιάννη Καλπατσινίδη και της οικογένειάς του από το παλιό χωριό (Παλιό Κεφαλοχώρι) στο Κεφαλοχώρι (φωτ.:  facebook.com/Καλπατσινιδης Γιάννης- Αγγειον - τουλουμ).
ΠΟΝΤΟΣ

Γιάννης Καλπατσινίδης: Ένας σπουδαίος καλλιτέχνης που έγραψε ιστορία με το τουλούμ’, δεν είναι πια εδώ

6/06/2023 - 8:35πμ
(Φωτ.: facebook.com/ EnosiPontionPeiraios)
ΠΟΝΤΟΣ

Ποντιακοί χοροί από την Ένωση Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας στις Ημέρες Θάλασσας

5/06/2023 - 11:28μμ
Στιγμιότυπο από το πανηγύρι του 2022 στα παρχάρια του Αγίου Δημητρίου Κοζάνης (φωτ.: Facebook / Ένωση Ποντίων Ματσούκας)
ΠΟΝΤΟΣ

Άγιος Δημήτριος Κοζάνης: Για το «Λάλεμαν τη παρχαρομάνας» θα γεμίσουν και φέτος τα παρχάρια

5/06/2023 - 3:20μμ
Πυρριχιστές στο μνημείο του Πόντιου Ακρίτα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας (φωτ.: Facebook / Απόστολος Βεσυρόπουλος)
ΠΟΝΤΟΣ

Αλεξάνδρεια Ημαθίας: Σέρρα στο μνημείο του Πόντιου Ακρίτα για τα 104 χρόνια από τη Γενοκτονία

5/06/2023 - 12:07μμ
Τραπέζι στο κοιμητήριο του Θρυλορίου (φωτ.: Facebook / (Φωτ.: Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΠΟΝΤΟΣ

Αγίου Πνεύματος με ένα τελευταίο τραπέζι από τους Πόντιους στα κοιμητήρια

5/06/2023 - 9:21πμ
Στιγμιότυπο από το βίντεο των μαθητών
ΠΟΝΤΟΣ

Πρωτιά για το 1ο Πειραματικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης στον 7ο Διαγωνισμό «Ποντιακός ελληνισμός: Μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον»

4/06/2023 - 9:57μμ
Στιγμιότυπο από το δρώμενο «Δεν τελειώσαμε» που παρουσιάστηκε στη Λαμία (πηγή: STAR Κεντρικής Ελλάδας)
ΠΟΝΤΟΣ

Λαμία: «Δεν τελειώσαμε» το μήνυμα για τη Γενοκτονία των Ποντίων

4/06/2023 - 5:23μμ
Από αριστερά, ο πρόεδρος της ΕΠΜ Χρήστος Γαλανίδης με τον Απόστολο Αποστολίδη (φωτ.: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών)
ΠΟΝΤΟΣ

Η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών τίμησε τον Απόστολο Αποστολίδη

4/06/2023 - 4:10μμ
Στιγμιότυπο από την τελετή μνήμης που πραγματοποίησαν τα μέλη του συλλόγου στο Στρογγυλό, στην Παραλία της Χαλκίδας, για την 104η επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (φωτ.: facebook/ Σύλλογος Ποντίων νομού Ευβοίας «Οι Κομνηνοί»)
ΠΟΝΤΟΣ

Εκλογική και απολογιστική γενική συνέλευση από το Σύλλογο Ποντίων Ν. Ευβοίας «Οι Κομνηνοί»

4/06/2023 - 3:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η στιγμή που το φέρετρο με τη σορό της Νόνικας Γαληνέα εξέρχεται του ιερού ναού (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)

Νόνικα Γαληνέα: Το τελευταίο «αντίο» στην αγαπημένη ηθοποιό που υπηρέτησε επί 50 συνεχή χρόνια το θέατρο

12 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για τη νέα τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Νέο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών στις 15 Ιουνίου – Απορρίφθηκε το αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για τηλεμαχία Μητσοτάκη-Τσίπρα

44 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από τις εκδηλώσεις της 104ης επετείου της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (φωτ.: facebook/Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)

Αφιέρωμα στον Εύξεινο Πόντο από τους «Αργοναύτες» του Κιλκίς

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Σκεπασμένος με τη γαλανόλευκη στο τελευταίο αντίο ο Μιχαήλ Κωσταράκος

2 ώρες πριν
Αράχνη-πασχαλίτσα σε περιοχή του Ναυπλίου. Η αράχνη-πασχαλίτσα ζει συνήθως σε αμμώδη ή βραχώδη περιβάλλοντα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Στη Γαύδο κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες η αράχνη-πασχαλίτσα – Θα εξαφανιστεί τον Ιούλιο

2 ώρες πριν
Η κεντρική αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης (φωτ.: Ρωμανός Κοντογιαννίδης)

Παρουσιάζεται το βιβλίο «Κύπρος 1945-1974. Κρυφές πικρές αλήθειες» στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign