- Αρχικά τρυπάμε με το πιρούνι τις μελιτζάνες και στη συνέχεια τις ψήνουμε πολύ καλά στο grill ή στη φλόγα του γκαζιού, μέχρι να καεί η φλούδα. Τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε.
 - Σε μια σαλατιέρα τοποθετούμε στη βάση τις μελιτζάνες, στη συνέχεια κόβουμε σε καρέ τις ντομάτες και τις τοποθετούμε πάνω από τις μελιτζάνες.
 - Κόβουμε σε ροδέλες το κρεμμύδι και το βάζουμε πάνω από τις ντομάτες.
 - Στη συνέχεια ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε τα υλικά.
 - Από πάνω ρίχνουμε στραγγιστό γιαούρτι ή τζατζίκι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και πασπαλίζoυμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Η σαλάτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
 
⇔
Το σημαντικό στην απλή αλλά νόστιμη αυτή συνταγή είναι να πετύχετε το ψήσιμο στις μελιτζάνες (να καεί η φλούδα τους).
Πηγή: govastileto.gr
			















