- Αλείφουμε ένα ταψάκι με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη ώστε να καλυφθούν ο πάτος και τα τοιχώματα.
 - Ψήνουμε στους 180° μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.
 - Παράλληλα βράζουμε την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα.
 - Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη καλά.
 - Τα προσθέτουμε μαζί με τη βανίλια μέσα στο γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα.
 - Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει λίγο η κρέμα.
 - Βγάζουμε τη βανίλια και προσθέτουμε το ροδόνερο.
 - Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
 - Βγάζουμε από το φούρνο το ταψί με την καραμελωμένη ζάχαρη και αδειάζουμε σιγά-σιγά την κρέμα.
 - Την ψήνουμε στους 180° για 10΄.
 - Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.
 
Ο τρόπος αυτός είναι ο πιο γνωστός στα καθ’ ημάς.
Ένας άλλος τρόπος (καλύτερος ίσως και πιο παραδοσιακός γιατί δεν γίνεται πολύ σφιχτή η κρέμα, γίνεται λεπτή οπότε και σερβίρεται σε ρολάκι όπως πρέπει), είναι ο εξής:
- Αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί με το βούτυρο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και απλώνουμε την κρέμα.
 - Ακουμπάμε τον πάτο του ταψιού στη φωτιά σε όλα τα σημεία πόντο-πόντο μέχρι να καεί από κάτω η ζάχαρη.
 - Αφήνουμε να κρυώσει και μετά κόβουμε κομμάτια 10 εκ. και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τα τυλίγουμε ρολάκι και σερβίρουμε. Φροντίζουμε να μην καεί πολύ η καραμέλα και γίνει μαύρη, καλό είναι να κράτα το υπέροχο χρώμα της.
 
⇔
Στην περίπτωση που το κάνουμε με τον δεύτερο τρόπο, πρέπει να αφήσουμε 1΄ παραπάνω να σφίξει η κρέμα γιατί δεν θα ψηθεί επιπλέον στο φούρνο. Οπότε την τελική πυκνότητα την δίνουμε στην κατσαρόλα.
Γαρνίρουμε προαιρετικά με φιστίκι Αιγίνης.
Πηγή: yumyum.gr
			















