pontosnews.gr
Κυριακή, 22/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ξυπνήστε! Η Θράκη χάνεται

2/01/2014 - 5:00μμ
Ξυπνήστε! Η Θράκη χάνεται
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Οι φωτογραφίες του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ σε τουρκικό σύλλογο της Γερμανίας, μέσα στον οποίο υπήρχαν σημαίες της “ανεξάρτητης Θράκης” επιβεβαιώνουν την άποψη ότι κάθε μέτρο έχει χαθεί από βουλευτές που τα ελληνικά κόμματα επέλεξαν για να κερδίσουν “λίγα ψηφαλάκια” ακόμη. Αυτά των φανατικών που ονειρεύονται μια Θράκη τουρκική με τον μανδύα της “ανεξάρτητης Θράκης”.

Του Πάρι Καρβουνόπουλου

Η ανευθυνότητα των ελληνικών κομμάτων στη Θράκη δεν είναι ιστορία τωρινή. Δεκαετίες διαπιστώνουμε ότι οι πολιτικοί ηγέτες μπροστά στο “κέρδος” μιας έδρας δεν διστάζουν να δώσουν το χρίσμα σε ανθρώπους που δηλώνουν “Τούρκοι” και οι οποιοι έχουν άριστες σχέσεις με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Το οποίο κακώς εξακολουθεί να λειτουργεί.

Κανένα από τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα , τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δεν έβαλαν “φρένο” στο κατήφορο. Η Αριστερά παρασυρόταν πάντα από τις παρερμηνείες του “διεθνισμού” της που δεν νομίζουμε ότι προβλέπουν την παράδοση εθνικού εδάφους σε μια ισχνή μειοψηφία.

Γιατί η πραγματικότητα ακόμη και σήμερα είναι αυτή . Ας πάψουμε να βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι τη μουσουλμανική μειονότητα με τους λίγους φανατικούς που παίζοντας το παιχνίδι της Τουρκίας ,δηλώνουν Τούρκοι και έχουν κατορθώσει να επιβάλλουν το φόβο και τη σιώπη στην μεγάλη πλειοψηφία των μουσουλμάνων.

Η μουσουλμανική μειονότητα αποτελείται στη συντριπτική της πλειοψηφία από νοικοκύρηδες οικογενειάρχες που για δεκαετίες αισθάνονται απροστάτευτοι από το ελληνικό κράτος. Νοιώθουν ότι έχουν αφεθεί έρμαια στη δράση των φανατικών που καθοδηγούνται από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.

Το 1994 ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Γεράσιμος Αρσένης είχε επισκεφθεί όλα τα πομακοχώρια και πολλές άλλες περιοχές της Θράκης. Είχαμε τη τύχη να τον συνοδεύσουμε και να δούμε από κοντά αυτούς τους πολίτες που έβλεπαν επιτέλους έναν Έλληνα υπουργό να τους επισκέπτεται. Ο Αρσένης έκανε μια αρχή ρίχνοντας την μπάρα που απέκλειε τα πομακοχωρια κάθε βράδυ (!) από τον υπόλοιπο κόσμο, έστειλε το στρατό στα χωριά για να βοηθήσει, δέχτηκε πομάκους στις στρατιωτικές σχολές. Η προσπάθεια, δεν είχε συνέχεια.Το ελληνικό κράτος προσπαθεί με …διακριτικό τρόπο να κάνει αισθητή τη παρουσία του στη περιοχή έχοντας απέναντι ένα υπερδραστήριο μηχανισμό που καθοδηγείται και όπως λένε οι πληροφορίες χρηματοδοτείται αδρά από το προξενείο.

Η Τουρκία μεθοδικά επιχειρεί να ελέγξει την οικονομική ζωή της περιοχής και δείχνει ότι το πετυχαίνει. Η λειτουργία τουρκικών τραπεζών ,οι αγορές γης σ΄ όλη τη Θράκη το αποδεικνύουν. Κι εμείς παρακολουθούμε και όταν δοθεί η αφορμή, όπως τώρα με τον κ.Ζεϊμπέκ θυμόμαστε τη Θράκη.

Δεν είναι αργά να ξυπνήσουμε. Κι αυτό αφορά κυρίως τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων. Να συνεννοηθούν και να τηρήσουν την ίδια γραμμή στη Θράκη. Στην επιλογή των υποψηφίων τους για τις επομενες εκλογές ,στην αντιμετώπιση του τρόπου λειτουργίας του προξενείου, στην στηριξη του μουσουλμανικού στοιχείου που τώρα έχει να αντιμετωπίσει και του επικίνδυνα γραφικούς της Χρυσής Αυγής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια ευκαιρία με το θέμα που έχει προκύψει με τον βουλευτή του να δώσει τον τόνο. Αν και τώρα επιλέξει τη σιωπή και βάλει το θέμα κάτω από το χαλί θα δώσει και πάλι δικαιώματα σ΄ όσους έχουν εγκληματίσει στη Θράκη να του ασκήσουν και πάλι κριτική. 

Δείτε τη φωτογραφία του βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ στο τέλος του κειμένου…

Πηγή: onalert.gr
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας (φωτ.: Χ/Nikos Dendias)
ΑΜΥΝΑ

Νίκος Δένδιας: Patriot και F-16 μεταφέρονται στη βόρεια Ελλάδα για την αντιβαλλιστική προστασία της Βουλγαρίας από το Ιράν

6/03/2026 - 1:40μμ
Ελληνικές συστοιχίες Patriot (φωτ.: αρχείο EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Ένταση Αθήνας-Άγκυρας για τους Patriot στην Κάρπαθο – Η Ελλάδα απαντά: Η αμυντική διάταξη είναι αδιαπραγμάτευτη

5/03/2026 - 1:11μμ
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Gerald Ford» (πηγή:  US Navy)
ΑΜΥΝΑ

ΕΥΠ: Φωτογραφικό υλικό από τη Σούδα, που τον συνδέει με το Ιράν, βρέθηκε στην κατοχή του Γεωργιανού

3/03/2026 - 12:39πμ
Εξωτερική εικόνα από τις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Βάσεως των ΗΠΑ στη Σούδα (φωτ.: Γρ. Τύπου ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Υπόθεση κατασκοπίας στη Σούδα: Γεωργιανός προσήχθη στην Αθήνα και ανακρίνεται

2/03/2026 - 10:25μμ
ΑΜΥΝΑ

Έκτακτο: Υπόθεση κατασκοπίας στη Σούδα – Έγινε προσαγωγή ενός αλλοδαπού

2/03/2026 - 8:42μμ
Η φρεγάτα «Κίμων» στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΑΜΥΝΑ

Στην Κύπρο αύριο ο Ν. Δένδιας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ – Με απόφαση ΚΥΣΕΑ απεστάλησαν δύο φρεγάτες και δύο F-16

2/03/2026 - 2:12μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΑΜΥΝΑ

ΚΥΣΕΑ: Έκτακτη συνεδρίαση για τις εξελίξεις στο Ιράν

28/02/2026 - 12:20μμ
Το USS Gerald R. Ford (CVN-78) (φωτ. αρχείου: U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Jackson Adkins/ commons.wikimedia.org/wiki)
ΑΜΥΝΑ

USS Gerald Ford: Στη Σούδα το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο στον κόσμο – Προορισμός του η Μέση Ανατολή

23/02/2026 - 9:00μμ
(Φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Υπουργείου Εθνικής Άμυνας)
ΑΜΥΝΑ

Τέλος στη θητεία-αγγαρεία: Όλες οι αλλαγές στο Στρατό από την Α’ ΕΣΣΟ 2026

22/02/2026 - 12:37μμ
Ορκωμοσία νέων Ικάρων (φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας)
ΑΜΥΝΑ

Βουλή: Στην Ολομέλεια δύο πρωτόκολλα συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου στη στρατιωτική εκπαίδευση

11/02/2026 - 10:19πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

25η Μαρτίου: Μαθητές των Βριλησσίων θα παρελάσουν στο Αγαθονήσι, μαζί με τα 6 παιδιά του ακριτικού νησιού

4 λεπτά πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Καρδίτσα: Νεκρός γνωστός τραγουδιστής – Έφερε μαχαιριές στο στήθος και στα χέρια

32 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Στην ΑΕΚ έως το 2027 ο Πέτρος Μάνταλος!

60 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Πανιωνίου και η ΑΕΚ νίκησε τον Ηρακλή

1 ώρα πριν
Από παλαιότερη σύμπραξη του μουσικού εργαστηρίου με τον π. Πολύκαρπο Κοντοζίδη (φωτ.: facebook / Γιώργος Πουλαντσακλής)

«Ακρίτες» Σταυρούπολης: Διήμερο εκδηλώσεων για τα 15 χρόνια του μουσικού εργαστηρίου

2 ώρες πριν
Από την περσινή παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Θεσσαλονίκη: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign