pontosnews.gr
Δευτέρα, 4/07/2022
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γαλοπούλα γεμιστή, τραγανή και ζουμερή

21/12/2013 - 12:59μμ
Οδηγίες για να αγοράσετε και να απολαύσετε μια τέλεια γαλοπούλα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το Pontos-News.Gr σας προτείνει γαλοπούλα γεμιστή, τραγανή και ζουμερή. Για να το πετύχετε αυτό ακολουθείτε την δοκιμασμένη συνταγή μας.

Μαρινάδα

1/2 φλιτζάνι χοντρό αλάτι

1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

1 κ.σ. κόκκοι πιπεριού

1 κ.σ.κόκκοι από μπαχάρι

1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

3 φύλλα δάφνης

1 κλωναράκι δενδρολίβανο

2 πορτοκάλια κομμένα στα δύο

Τοποθετούμε τη γαλοπούλα σε λεκάνη ρίχνουμε μέσα τα υλικά και την σκεπάζουμε με νερό. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 12 περίπου ώρες, γυρίζοντάς την κατά διαστήματα.

Γέμιση

6 κ.σ. ελαιόλαδο

Εντόσθια της γαλοπούλας

500 γρ κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό

1/4 φλιτζανιού ρύζι Καρολίνα

2 σακουλάκια κουκουνάρι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κουταλιές κονιάκ

1 κούπα ζωμό λαχανικών

αλατοπίπερο

Εναλλακτική γέμιση

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον κιμά με διάφορα σκληρά τυριά κομμένα σε κύβους

Άλειμμα

Μέλι

Μουστάρδα

Ετοιμασία της γέμισης

Πλύντε και κόψτε σε κομματάκια τα εντόσθια της γαλοπούλας. Βάλτε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ροδίστε τα εντόσθια, τον κιμά, το κρεμμύδι. Ρίξτε το ρύζι, τα κουκουνάρια, το κονιάκ, αλάτι και πιπέρι. Ρίξτε το ζωμό λαχανικών και αφήστε το σε χαμηλή φωτιά να τραβήξει τα υγρά.

Όταν κρυώσει γεμίστε πρώτα το στήθος της γαλοπούλας. Γυρίστε την πέτσα του λαιμού προς την πλάτη και ράψτε τη ή στερεώστε με ξυλάκια από σουβλάκια.

Γεμίστε με την υπόλοιπη γέμιση το άνοιγμα της κοιλιάς και κλείστε το με τον ίδιο τρόπο. Μην παραγεμίσετε τη γαλοπούλα γιατί κατά το ψήσιμο η γέμιση θα φουσκώσει.

Ψήσιμο

Αλείψτε την επιφάνεια της γαλοπούλας με το μείγμα μουστάρδας – μελιού. Τοποθετήστε τη γαλοπούλα στο ταψί και σκεπάστε με ένα αλουμινόχαρτο. Μέσα στο ταψί ρίξτε 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι κόκκινο κράσι. Κόψτε ένα πορτοκάλι στα τέσσερα και τοποθετήστε το γύρω από τη γαλοπούλα

Ψήστε στους 180° σε προθερμασμένο φούρνο, υπολογίζοντας 1 ώρα περίπου για κάθε κιλό, περιχύνοντας την με τα ζουμιά της και γυρίζοντας την όταν χρειάζεται. Ίσως χρειαστεί να συμπληρώσετε λίγο νερό στο ταψί. Όταν θα έχει ψηθεί εσωτερικά βγάλτε το αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα.

Καλή σας όρεξη και καλές γιορτές!

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εύκολα πιροσκί γεμιστά με φέτα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολα πιροσκί γεμιστά με φέτα

1/07/2022 - 2:05μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φτιάχνουμε ποντιακά βαρένικα βήμα προς βήμα

24/06/2022 - 4:22μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χαψία τούφα – Μία ποντιακή συνταγή που μυρίζει θάλασσα

30/05/2022 - 1:20μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Περέκ στο φούρνο – Η ποντιακή πίτα, εύκολα και γρήγορα

13/05/2022 - 4:00μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μενεμέν, η στραπατσάδα της Μικράς Ασίας

6/05/2022 - 2:28μμ
Σιρόν με πασκιτάν (φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σιρόν με πασκιτάν, ένα φαγητό… όνειρο της ποντιακής κουζίνας

29/04/2022 - 2:22μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαμπρόψωμο ή λαμπροκουλούρα, το γλυκό ψωμί του Πάσχα

22/04/2022 - 1:25μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολο, αφράτο και μυρωδάτο τσουρέκι σε τέσσερα βήματα

19/04/2022 - 12:28μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κερκέλια για το βάεμαν των παιδιών – Πώς τα φτιάχνουμε

15/04/2022 - 3:51μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σμυρνέικος καριστιρμάς

8/04/2022 - 2:43μμ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Youtube / Leadership)

ΗΠΑ: Η σοκαριστική στιγμή που οκτώ αστυνομικοί «γαζώνουν» 25χρονο Αφροαμερικανό

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Daily Sabah)

Τουρκία: To τουρκικό άρμα μάχης Altay αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα παραγωγής

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Twitter / Ηellenic Olympic Committee)

Μεσογειακοί Αγώνες: Ασημένιο μετάλλιο η 4×100 και δεύτερο μετάλλιο ο Μάρκος

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/ Γιάννης Παναγόπουλος)

Ανθρωποκτονία μεταξύ δύο αλλοδαπών σημειώθηκε στην Αγία Βαρβάρα

4 ώρες πριν
(Φωτ.: Twitter / Ηellenic Olympic Committee)

Μεσογειακοί Αγώνες: Χρυσό μετάλλιο οι Μάρκος, Βαζαίος ασημένιο η Ντουντουνάκη

5 ώρες πριν
ntina konsta 1

Ντίνα Κώνστα: Με ρίζα από τον Πόντο η εμβληματική «Ντένη Μαρκορά»

5 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2021 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2021 pontosnews.gr
Made by minoanDesign