ΥΛΙΚΑ
| 1 λίτρο φρέσκο γάλα |
| ½ φλ. ρύζι καρολίνα ή γλασέ |
| 3 κ.σ. νισεστέ* ή κορν φλάουρ |
| 1 βανίλια |
| ½ φλ. ζαχαρη |
| ξύσμα λεμονιού |
| κανέλα για πασπάλισμα |
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε το ρύζι με ½ ποτήρι νερό μέχρι να χυλώσει.
- Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ ή το νισεστέ που έχουμε διαλύσει σε λίγο κρύο γάλα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το χυλωμένο ρύζι και τη βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει.
- Όταν αρχίσει να πήζει το αδειάζουμε σε πυρίμαχα μπολάκια (και τα πήλινα κεσεδάκια από γιαούρτι κάνουν) και το τοποθετούμε μέσα σε ταψί στο οποίο υπάρχει λίγο νερό.
- Ψήνουμε στους 200° για περίπου 15′ ή μέχρι να σχηματιστεί ρόδινη κρούστα.
- Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε. Στο φούρνο το ρυζόγαλο αποκτά πιο ιδιαίτερη γεύση.
















