pontosnews.gr
Σάββατο, 2/12/2023
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γαμοπίλαφο. Το παραδοσιακό κρητικό πιλάφι

3/08/2013 - 1:00μμ
Γαμοπίλαφο. Το παραδοσιακό κρητικό πιλάφι
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
  1. Πλένουμε καλά το κρέας και το βράζουμε σε σιγανή φωτιά, για 2 ώρες περίπου, ρίχνοντας μέσα στο νερό αλάτι και πιπέρι.
  2. Μόλις γίνει το κρέας μετράμε το ζωμό (4 μέρη ζωμός, 1 μέρος ρύζι).
  3. Σε μια κατσαρόλα ξαναβράζουμε τον σουρωμένο ζωμό και ρίχνουμε το ρύζι, σε μέτρια φωτιά, το οποίο και ανακατεύουμε για να μην κολλήσει, μέχρι να τραβήξει όλο σχεδόν το ζωμό αλλά να μην πήξει (πρέπει να είναι χυλωμένο).
  4. Ζεσταίνουμε το στακοβούτυρο ή άλλο βούτυρο γάλακτος, περιχύνουμε το πιλάφι μας και σερβίρουμε αμέσως. Αν το κρέας είναι αρκετά λιπαρό δεν χρησιμοποιούμε βούτυρο.
  5. Στο σερβίρισμα ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού.

⇔

Στακοβούτυρο – Στάκα Στην Κρήτη οι βοσκοί μαζεύουν την τσίπα (κρέμα) του γάλακτος από το άρμεγμα και την αλατίζουν ελαφρά. Όταν μαζέψουν μια ικανοποιητική ποσότητα επί αρκετές μέρες, την ζεσταίνουν σε χαμηλή φωτιά με μικρή προσθήκη αλευριού. Έτσι χωρίζουν οι πρωτεΐνες από το λίπος. Το λίπος μαζεύεται χωριστά και γίνεται το περίφημο στακοβούτυρο, ενώ η άσπρη, πηχτή μάζα των πρωτεϊνών είναι η διάσημη στάκα.

Καλή σας όρεξη!

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr 

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Γιώργος Δρακόπουλος / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σελινόριζα γιαχνί – Μια νηστίσιμη χειμωνιάτικη νοστιμιά

24/11/2023 - 2:13μμ
(Φωτ.: Στέλλα Σπανού)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ποντιακοί σαρμάδες με μαυρολάχανα – Το αγαπημένο κυριακάτικο φαγητό

17/11/2023 - 2:24μμ
(Φωτ.: Θεοδόσης Γεωργιάδης / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σμυρναίικο Κιμαλίδικο – Ένα σπέσιαλ καθημερινό φαγητό

10/11/2023 - 2:12μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τσιλμπίρ: Ποντιακό, καππαδοκικό ή τουρκικό, αυτό το πιάτο πρέπει να το δοκιμάσετε

3/11/2023 - 3:15μμ
(Φωτ.: Στέλλα Σπανού)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπανακόρυζο με αυγά – Ένα καταπληκτικό ποντιακό φαγητό παντός καιρού

27/10/2023 - 12:09μμ
(Φωτ.: Στέλλα Σπανού)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Θρακιώτικο τσιγάρ μπορέκ με καβουρμά, με αγάπη από το Κιλκίς

20/10/2023 - 4:55μμ
(Φωτ.: pixabay.com / Peggychoucair)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μοθοπωρί, καιρός για γεμιστές μαντζάνες στύπα από την Αργυρούπολη του Πόντου – Και λίγα ενδιαφέροντα λαογραφικά στοιχεία

13/10/2023 - 6:55μμ
(Φωτ.: olivemagazine.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρετσέλι κολοκύθας με πετιμέζι

6/10/2023 - 2:16μμ
Φθινοπωρινό στρούντελ με κολοκύθα, πράσα, φέτα και μανιτάρια
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φθινοπωρινό στρούντελ με… κολογκύθιν, πράσα, φέτα και μανιτάρια

29/09/2023 - 3:36μμ
(Φωτ.: giorgostsoulis.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πολίτικο ταούκ κιοκσού – Το αγαπημένο γλυκό των σουλτάνων του Τοπ Καπί

22/09/2023 - 8:49μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα γραφεία του Οίκου Πιστοληπτικής Αξιολόγησης Fitch Ratings, στη Νέα Υόρκη (φωτ.: EPA/JUSTIN LANE)

Fitch: Αναβάθμισε το ελληνικό αξιόχρεο στην επενδυτική βαθμίδα BBB- με σταθερές προοπτικές

6 ώρες πριν
Επιζώντες Αρμένιοι ανάμεσα στα συντρίμμια του χωριού τους (φωτ.: genocide-museum.am)

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας των θυμάτων Εγκλημάτων Γενοκτονίας

7 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/ Σύλλογος Ποντίων Σαπών-Τα Κασσιτερά)

«Τα Κασσιτερά» χορεύουν μέχρι το πρωί – Πότε και πού

8 ώρες πριν
Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Βασίλης Βασιλικός: Τη Δευτέρα η κηδεία του στο Α’ Νεκροταφείο

8 ώρες πριν
Η μονή του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω βρίσκεται μέσα στο φαράγγι του Ενιπέα (φωτ.: Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω)

Μονή του Αγίου Διονυσίου: Αναστηλώθηκε το «λαβωμένο» από τους Γερμανούς μοναστήρι του Ολύμπου

8 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τελετή ορκωμοσίας των νεοκαταταγέντων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ), στο Μεγάλο Πεύκο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γρ. Τύπου ΓΕΕΘΑ/STR)

ΕΠΟΠ: Επιτυχόντες και επιλαχόντες σε Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία και Κοινό Νομικό Σώμα

9 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign