pontosnews.gr
Τετάρτη, 5/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η δούκισσα του Κέμπριτζ γέννησε ένα μελλοντικό βασιλιά

23/07/2013 - 8:03πμ
Η δούκισσα του Κέμπριτζ γέννησε ένα μελλοντικό βασιλιά
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ένα υγιές αγοράκι, το οποίο ζυγίζει 3,978 κιλά, έφερε στον κόσμο η δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Παλατιού.

Όπως προβλέπει η βασιλική παράδοση, η επίσημη ανακοίνωση αναρτήθηκε σε ένα καβαλέτο μέσα από τις πύλες του Μπάκιγχαμ. «Η αυτής Υψηλότητα δούκισσα του Κέιμπριτζ, γέννησε γιο στις 16:24 (1524 GMT). Η Υψηλότητά της και το παιδί είναι και οι δύο είναι καλά», ανέφερε η ανακοίνωση. Σχεδόν ταυτόχρονα ένας βασιλικός τελάλης με κόκκινη στολή και χρυσόβουλο στο χέρι, ανακοίνωσε το χαρμόσυνο νέο της γέννηση του μωρού.

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι», δήλωσε ο πρίγκηπας Ουίλιαμ, ο οποίος ήταν παρών κατά τη διάρκεια του τοκετού και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Παλατιού επρόκειτο να περάσει τη νύχτα μαζί με τη σύζυγό του στο μαιευτήριο.

Το Παλάτι ανακοίνωσε επίσης ότι η βασίλισσα Ελισάβετ Β ‘και ο Δούκας του Εδιμβούργου (προγιαγιά και προπαππούς), ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης (παππούς και γιαγιά), ο πρίγκιπας Χάρι (αδελφός του Ουίλιαμ και θείος του μωρού) και η οικογένεια Μίντλεντον (η οικογένεια της Κέιτ) «έχουν ενημερωθεί και είναι ενθουσιασμένοι με την είδηση».

«Το να γίνεσαι παππούς αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή», είπε ο Κάρολος και δήλωσε υπερήφανος που γίνεται πρώτη φορά παππούς ενώ, όπως ανέφερε, η σύζυγός του συμμερίζεται την προσωπική του ευτυχία.

Από την πλευρά του ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανέφερε ότι «πρόκειται για μια σημαντική στιγμή για το έθνος μας».

«Είναι ένα υπέροχο μωρό, ένα όμορφο μωρό», είπε ο Δρ Μάρκους Σέτσελ που παρακολούθησε τη γέννηση. Το νεογέννητο και η μητέρα «είναι καλά», πρόσθεσαν οι γιατροί μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του τοκετού.

Το όνομα του μωρού θα ανακοινωθεί αργότερα ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχήματα επικρατέστερα ονόματα είναι τα Τζορτζ και Τζέιμς. Σημειώνεται ότι για το όνομα του μπαμπά του Ουίλιαμ οι βρετανοί περίμεναν μια εβδομάδα και για του παππού του Κάρολου ένα ολόκληρο μήνα.

Το πριγκιπικό τέκνο είναι τρίτο στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου.

Για πρώτη φορά από το 1894 και την εποχή της βασίλισσας Βικτορίας, η εν ζωή βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας, εν προκειμένω η Ελισσάβετ, έχει τρεις στη σειρά διαδόχους του θρόνου. Αυτό είχε συμβεί το 1894 όταν γεννήθηκε ο δισέγγονος της βασίλισσας Βικτορίας και μελλοντικός Εδουάρδος.

Εορτασμοί

Η ανακοίνωση του χαρμόσυνου νέου πυροδότησε έκρηξη στα κοινωνικά δίκτυα και έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους τουρίστες που συγκεντρώθηκαν έξω από τις πύλες του παλατιού, ενώ οι «βρύσες» στην περίφημη πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου φωτίστηκαν με μπλε χρώμα προς τιμήν του αγοριού, και εκατοντάδες βρετανοί και τουρίστες γιόρτασαν υπό το φως του φεγγαριού.

Οι εορτασμοί για τον ερχομό του νέου πρίγκιπα θα συνεχιστούν και σήμερα. Προς τιμήν του βασιλικού μωρού θα ριχτούν 103 κανονιοβολισμοί – 62 από τον Πύργο του Λονδίνου και άλλοι 41 από το Γκριν Παρκ.

Η “The Sun” έγινε “The Son”

Προς τιμήν του πριγκιπικού τέκνου η ευρείας κυκλοφορίας βρετανική εφημερίδα “The Sun” μετονομάστηκε σε “The Son”.

Με ειδικές εκδόσεις το σύνολο του βρετανικού Τύπου ασχολήθηκε με το χαρμόσυνο γεγονός.

Συγκεκριμένα, η Daily Telegraph, η Daily Star και Daily Express κυκλοφόρησαν με τον τίτλο «Είναι αγόρι» και με φωτογραφία της νέας μητέρας.

Από την πλευρά τους οι Times του Λονδίνου έγραψαν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Κοινοπολιτεία «θα νιώθουν «υπερηφάνεια και χαρά» για τη γέννηση, ενώ, όπως πολλές εφημερίδες, προσέφεραν «συμβουλές» στον μελλοντικό διάδοχο.

«Η μοναρχία μας είναι ό,τι έχουμε κοινό και αυτό που μας διαφοροποιεί από άλλες λιγότερο τυχερές χώρες σε παραδόσεις και λιγότερο άνετες με την ιστορία τους. Η αγάπη μας για τη μοναρχία δεν είναι άνευ όρων, αλλά αν ανταμείβεται με υπερηφάνεια, καθήκον και μια πινελιά χιούμορ, είναι σχεδόν απεριόριστη» έγραψαν οι Times.

Σε διαφορετικό ύφος ήταν το άθρο της κεντροαριστερής εφημερίδας The Guardian: «Συγχαρητήρια και τις καλύτερες μας ευχές για το νέο μωρό. Αλλά το μωρό του Κέιμπριτζ δεν θα κληρονομήσει το θρόνο πριν από … τουλάχιστον 50 χρόνια. Ακόμη και αν η βασιλεία του πατέρα του και του παππού του, είναι υποδειγματικές, ακόμη και αν η συμπεριφορά του, αποδειχθεί άψογη, το Ηνωμένο Βασίλειο το 2065 θα έχει στην κεφαλή του κράτους ένα άτομο του οποίου η πορεία αποφασίστηκε από τη γέννηση του;».

Ευχές και από το ζεύγος Ομπάμα

Ευχές απέστειλαν ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Η Μισέλ και εγώ είμαστε στην ευχάριστη θέση να ευχηθούμε στο δούκα και την δούκισσα του Κέμπριτζ, γι΄αυτή τη χαρμόσυνη είδηση της γέννησης του πρώτου παιδιού τους», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Τους ευχόμαστε κάθε ευτυχία και να είναι ευλογημένοι στα καθήκοντά τους ως γονείς», σημειώνεται επίσης στην ίδια ανακοίνωση. «Λαμβάνοντας υπόψη την ειδική σχέση που υπάρχει μεταξύ μας, οι Αμερικανοί είναι στην ευχάριστη θέση να γιορτάζουν μαζί με τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου, τη γέννηση του νεαρού πρίγκιπα», καταλήγει το ζεύγος Ομπάμα.

ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Πηγές: naftemporiki.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η προτομή του Γιώργου Λυγγερίδη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Γιώργος Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Γ. Λυγγερίδη: Αρχίζει σήμερα η δίκη στις φυλακές Κορυδαλλού – 147 άτομα στο εδώλιο, 250 οι μάρτυρες

5/11/2025 - 9:54πμ
(Φωτ.: seismoi-live.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Ξάνθη

5/11/2025 - 9:35πμ
Ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζόραν Μαμντάνι στη διάρκεια της νικητήριας ομιλίας του (φωτ.: EPA/SARAH YENESEL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορική νίκη του Ζόραν Μαμντάνι στη Νέα Υόρκη – Ο νεότερος, Νοτιοασιάτης και πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος

5/11/2025 - 9:10πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

ΣΑΤΑ: Χωρίς ταξί σήμερα και αύριο η Αττική – Τα αιτήματα των οδηγών

5/11/2025 - 8:37πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Συνεχίζονται οι βροχές και οι καταιγίδες – Οι βοριάδες θα ρίξουν λίγο τη θερμοκρασία

5/11/2025 - 8:00πμ
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας (φωτ.: aa.com.tr)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: «Μεροληπτική και αβάσιμη» η έκθεση της Κομισιόν – Πύρινες αναφορές για Κυπριακό και ελληνοτουρκικά

4/11/2025 - 11:57μμ
(Φωτ.: EPA / Larry W. Smith)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντικ Τσέινι: Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και πολέμιος του Τραμπ πέθανε σε ηλικία 84 ετών

4/11/2025 - 10:27μμ
Ο συνήγορος των τριών που παραδόθηκαν, Λευτέρης Κάρτσωνας (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Βορίζια: Υπάρχουν κι άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, λέει συνήγορος των τριών αδελφών

4/11/2025 - 8:53μμ
(Φωτ.: Γρ. Τύπου ΣΚΑΪ)
ΕΛΛΑΔΑ

Κωνσταντίνος Βασιλειάδης: Ο παπα-drone του Βοΐου μιλά για τη σχέση του με τον τόπο του και την τεχνολογία

4/11/2025 - 6:58μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Βορίζια: Παραδόθηκαν οι τρεις καταζητούμενοι – Η ΕΛΑΣ αναζητά τα όπλα τους

4/11/2025 - 6:29μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου παρατήρησε τα εκθέματα και υπέγραψε στο βιβλίο εντυπώσεων του Μουσείου (φωτ.: facebook/Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού-«Αγία Σοφία»)

Στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού ξεναγήθηκε ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

14 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Grappling: «Χάλκινη» η Ζαϊμίδου στο Λουτράκι

39 λεπτά πριν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Κίμπερλι Γκιλφόιλ (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Συνάντηση Μητσοτάκη-Γκιλφόιλ: «Σε ιστορικά υψηλό σημείο οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, θα τις ενισχύσουμε περαιτέρω»

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook / Sunnyfields Farm)

Όζι Όσμπορν: Το μεγαλύτερο μωσαϊκό με τη μορφή του, φτιαγμένο από κολοκύθες, κατέκτησε θέση στο βιβλίο Γκίνες

2 ώρες πριν
Ο Αναστάσιος Πετρόπουλος (πηγή: YouTube / 
Αναστάσιος Πετρόπουλος)

Αναστάσιος Πετρόπουλος, ερωτευμένος με τη λύρα – Βρείτε μου κόσμο να μιλάμε στα ποντιακά, καθημερινά

2 ώρες πριν
Η προτομή του Γιώργου Λυγγερίδη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Γιώργος Βερβερίδης)

Δολοφονία Γ. Λυγγερίδη: Αρχίζει σήμερα η δίκη στις φυλακές Κορυδαλλού – 147 άτομα στο εδώλιο, 250 οι μάρτυρες

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign