pontosnews.gr
Παρασκευή, 20/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οργισμένο ποτάμι από χιλιάδες αξιωματικούς στη Λάρισα

1/06/2013 - 12:26μμ
Οργισμένο ποτάμι από χιλιάδες αξιωματικούς στη Λάρισα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Χιλιάδες Έλληνες Αξιωματικοί σαν οργισμένο ποτάμι ξεχύθυκαν στους δρόμους της Λάρισας με το σύνθημα: Φτάνει πια!

Ως απόλυτα επιτυχημένο κρίνεται το συλλαλητήριο των απόστρατων και εν ενεργεία στρατιωτικών, όπως επίσης και των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, που πλημμύρισαν το κέντρο της Λάρισας σήμερα το απόγευμα. Χιλιάδες οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Ταχυδρομείου, σχημάτισαν στη συνέχεια πορεία εκατοντάδων μέτρων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.   

Από νωρίς απόστρατοι από Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Φθιώτιδα αλλά και από τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, είχαν πιάσει θέση στην πλατεία Ταχυδρομείου θέλοντας να διαδηλώσουν για την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.  

Χαρακτηριστικό της άψογης οργάνωσης των αποστράτων ήταν το γεγονός ότι πολλά από τα πανό τους είχαν συνθήματα τα οποία ήταν μεταφρασμένα και στα αγγλικά, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ευαισθητοποιήσουν και την διεθνή κοινότητα για την κατάσταση που βιώνουν.  

Σε γενικές γραμμές δεν υπήρξαν ακρότητες ούτε σε ότι αφορά τα συνθήματα, ούτε σε ότι αφορά τις συμπεριφορές των αποστράτων. Μάλιστα, όταν κάποιος εκ των ομιλητών ανέφερε το όνομα του Γιάννη Στουρνάρα, ήταν η μοναδική φορά που έπεσε «γιούχα», αναγκάζοντας τον ομιλητή να επαναλάβει τη γνωστή ρήση που είχε εκστομίσει ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης το 1981 «δεν θέλω ου…».   

Η πιο φορτισμένη ομιλία εκ των εκπροσώπων φορέων που χαιρέτισαν την συγκέντρωση ήταν του προέδρου της ΠΟΑΣΥ Χρήστου Φωτόπουλου. Ο συνδικαλιστής αστυνομικός με παλλόμενη φωνή έπιασε το συναίσθημα των συγκεντρωμένων όταν περιέγραψε την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα στελέχη της Αστυνομίας. Βέβαια καταχειροκροτήθηκε στο τέλος της ομιλίας του.   

Ένας από τους γνωστούς Λαρισαίους απόστρατους που έλαβαν μέρος στη συγκέντρωση ήταν ο συνταγματάρχης ε.α. και πρώην δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Γεωργάκης. Πολλοί έσπευσαν να του μιλήσουν και να του σφίξουν το χέρι. Πάντως, δεν γνωρίζουμε αν μ’ αυτόν τον τρόπο ο απόστρατος συνταγματάρχης ήθελε να κάνει μια έμμεση δημοσκόπηση ενόψει των επόμενων δημοτικών εκλογών.  

Πολλοί εκ των αποστράτων βρέθηκαν στη συγκέντρωση και στην πορεία μετά συζύγων. Με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να τονίσουν την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται χιλιάδες οικογένειες πρώην και εν ενεργεία στρατιωτικών, αστυνομικών κλπ. Μάλιστα, οι σύζυγοι των αποστράτων ήταν σε πολλές των περιπτώσεων πιο εκδηλωτικές, φωνάζοντας με πάθος συνθήματα.   Μετά απ’ όλα αυτά μπορούμε να πούμε ότι οι απόστρατοι έβαλαν τα… γυαλιά σε πολλούς κατ’ επάγγελμα συνδικαλιστές.

Η συγκέντρωση και η πορεία που διοργάνωσαν ήταν μαχητική και επιβλητική. Καμία σχέση με άλλες συγκεντρώσεις συνδικαλιστικών φορέων στην ίδια πλατεία, που δεν καταφέρνουν να «πείσουν» ούτε τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων να πάρουν μέρος σε κινητοποιήσεις.   Μάλλον σήμερα κάποιοι θα πρέπει να πήραν γερό μάθημα..

Αργότερα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους πεσόντες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στο καθήκον αλλά και των θυμάτων του Μνημονίου ενώ οι διαδηλωτές έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Πηγή: enstoloi.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Yποχρεωτικοί ψεκασμοί σε όλα τα οχήματα στο λιμάνι της Μυτιλήνης, Τρίτη 17 Μαρτίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ηλίας Μάρκου)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος για τον αφθώδη πυρετό – Φόβοι εξάπλωσης στην υπόλοιπη Ελλάδα

20/03/2026 - 5:49μμ
Περιπολικό της ΕΛΑΣ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Βέροια: 20χρονος «έσπασε» στην ανάκριση για τον άγριο ξυλοδαρμό της 24χρονης

20/03/2026 - 4:56μμ
Από την άφιξη Ελλήνων πολιτών με τα κατοικίδιά τους από τη Μέση Ανατολή (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Γεραπετρίτης: Πάνω από 2.000 Έλληνες έχουν επαναπατριστεί από την εμπόλεμη ζώνη

20/03/2026 - 3:30μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Αφθώδης πυρετός: Αυστηρά μέτρα απολύμανσης στο λιμάνι και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

20/03/2026 - 3:02μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 10 ετών στον Π. Ψωμιάδη για τα «45άρια» της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης

20/03/2026 - 12:46μμ
(Πηγή: gein.noa.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Ταρακουνήθηκε και πάλι η Αγία Κυριακή – Δύο σεισμοί μεγέθους 4,6 και 4,5 Ρίχτερ καταγράφηκαν σε μισή ώρα

20/03/2026 - 12:18μμ
Τις φωτογραφίες παραχώρησε το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα
ΕΛΛΑΔΑ

«Η Ελλάδα μού άνοιξε την αγκαλιά της»: Η συγκινητική ιστορία μιας νεαρής πρόσφυγα από το Αφγανιστάν

20/03/2026 - 11:50πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 38χρονος που επιτέθηκε σε ασθενείς και επισκέπτες στα Επείγοντα νοσοκομείου

20/03/2026 - 11:22πμ
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΘ: Διαδικτυακή διάλεξη με θέμα «Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης και το στρατηγείο της Φιλικής Εταιρείας στο Κισινάου της Μολδαβίας»

20/03/2026 - 10:55πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Απεργιακό «στοπ» στους σιδηροδρόμους την ημέρα που ξεκινά η δίκη για τα Τέμπη

20/03/2026 - 8:37πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Αλέξης Χαρίτσης στο προγραμματικό συνέδριο της Νέας Αριστεράς, Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.:  EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Νέα Αριστερά: Παραιτείται ο Αλέξης Χαρίτσης από την προεδρία

8 λεπτά πριν
Ιρανικοί πύραυλοι έπεσαν κοντά στα τείχη της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ και κοντά σε ιερούς τόπους, Παρασκευή 20 Μαρτίου 2026 (φωτ.: X / Yosef Goldberger)

Ιερουσαλήμ: Πύραυλος έπεσε κοντά Ναό της Αναστάσεως – Στο στόχαστρο ιεροί τόποι τριών θρησκειών

31 λεπτά πριν
Yποχρεωτικοί ψεκασμοί σε όλα τα οχήματα στο λιμάνι της Μυτιλήνης, Τρίτη 17 Μαρτίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ηλίας Μάρκου)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος για τον αφθώδη πυρετό – Φόβοι εξάπλωσης στην υπόλοιπη Ελλάδα

54 λεπτά πριν
Το Μνημείο «Αγώνων και θυσιών του ποντιακού ελληνισμού» και μπροστά μέλη του «Φάρου» Αγίας Βαρβάρας, στην εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, 19 Μαΐου 2024 (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας Ο Φάρος)

Αγώνας δρόμου για το Μνημείο Ποντίων στην Αγία Βαρβάρα μετά τη βεβήλωση – Έκλεψαν σύμβολα μνήμης

1 ώρα πριν
Περιπολικό της ΕΛΑΣ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Βέροια: 20χρονος «έσπασε» στην ανάκριση για τον άγριο ξυλοδαρμό της 24χρονης

2 ώρες πριν
Ο Τσακ Νόρις χαιρετά το κοινό στην τελετή έναρξης της 15ης φιλανθρωπικής δράσης Shoe Box, στη Βουδαπέστη. 24 Νοεμβρίου 2018 (φωτ.: EPA / Marton Monus)

Πέθανε ο Τσακ Νόρις, ο «σκληρός» της οθόνης

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign