pontosnews.gr
Πέμπτη, 30/06/2022
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Συνταγές με ψάρι για την Κυριακή των Βαΐων

27/04/2013 - 10:09πμ
Συνταγές με ψάρι για την Κυριακή των Βαΐων
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Βίδες με τόνο

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. τόνο, φρέσκο ή κονσέρβα 
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 500 γρ. μακαρονάκια βίδες
  • λίγη ζάχαρη
  • ρίγανη
  • μπούκοβο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τις δύο σκελίδες σκόρδου για να αρωματιστεί το λάδι, και τις σπάμε με το πιρούνι. Αφού περάσουν 2-3 λεπτά τα βγάζουμε από το τηγάνι. 
  2. Ρίχνουμε την ντομάτα και την αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε δυο φύλλα δάφνης για άρωμα και λίγο μπούκοβο. Όταν αρχίσει να δένει η σάλτσα, ρίχνουμε μέσα και την κάπαρη. 
  3. Αφήνουμε λίγο την κάπαρη να ρουφήξει τα υγρά και να φουσκώσει. Προσθέτουμε ελάχιστη ζάχαρη και ελάχιστο αλάτι, γιατί η κάπαρη είναι από μόνη της αλμυρή. Στο τέλος ρίχνουμε και λίγη ρίγανη (την προσθέτουμε στο τέλος για να μην πικρίσει).
  4. Προσθέτουμε τα φιλέτα τόνου διαλύοντάς τα με το πιρούνι και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί.
  5. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό να βράσει. Όταν πάρει βράση ρίχνουμε λίγο αλάτι και τις βίδες. Τα αφήνουμε να βράσουν και στη συνέχεια ρίχνουμε κρύο νερό στην κατσαρόλα για να μη λασπώσουν τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε. 
  6. Αφού τα σουρώσουμε, ρίχνουμε τη σάλτσα στη κατσαρόλα με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε για να πάει παντού η σάλτσα. Τα σερβίρουμε ζεστά. 

(«Η κουζίνα της μαμάς», Alpha)


Σαρδέλες στο φούρνο με πιπεριές

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό σαρδέλες 
  • πιπεριά πράσινη, κόκκινη και κίτρινη 
  • 1 κρεμμύδι ξερό 
  • 2 ντομάτες
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 
  • τοματοχυμό
  • ½ ποτηράκι κρασί κόκκινο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ρίγανη, αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χρησιμοποιούμε μισή από κάθε πιπεριά και τις κόβουμε ροδέλες, το ίδιο και τις ντομάτες και το κρεμμύδι.
  2. Πλένουμε τις σαρδέλες και τις τοποθετούμε σε ταψάκι. Ρίχνουμε από πάνω όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιεπερώνουμε και ψήνουμε στους 200° για 20-30΄.

Καλή σας όρεξη!

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φτιάχνουμε ποντιακά βαρένικα βήμα προς βήμα

24/06/2022 - 4:22μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χαψία τούφα – Μία ποντιακή συνταγή που μυρίζει θάλασσα

30/05/2022 - 1:20μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Περέκ στο φούρνο – Η ποντιακή πίτα, εύκολα και γρήγορα

13/05/2022 - 4:00μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μενεμέν, η στραπατσάδα της Μικράς Ασίας

6/05/2022 - 2:28μμ
Σιρόν με πασκιτάν (φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σιρόν με πασκιτάν, ένα φαγητό… όνειρο της ποντιακής κουζίνας

29/04/2022 - 2:22μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαμπρόψωμο ή λαμπροκουλούρα, το γλυκό ψωμί του Πάσχα

22/04/2022 - 1:25μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολο, αφράτο και μυρωδάτο τσουρέκι σε τέσσερα βήματα

19/04/2022 - 12:28μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κερκέλια για το βάεμαν των παιδιών – Πώς τα φτιάχνουμε

15/04/2022 - 3:51μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σμυρνέικος καριστιρμάς

8/04/2022 - 2:43μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμα σοκολατένια τρουφάκια με μουστοκούλουρα

1/04/2022 - 5:39μμ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στην ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών υγείας για την 4η δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 στο υπουργείο Υγείας, Αθήνα Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022. (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιάννης Κολεσίδης)

Θεοδωρίδου για 4η δόση: Δεν αφορά τον υγιή πληθυσμό κάτω των 60

25 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: Facebook / Νίκος Αλβανούδης)

Εκδηλώσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος σε ολόκληρη τη χώρα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

60 λεπτά πριν
Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Φανάρι (Φωτ.: eppgroup.eu)

Στο Φανάρι αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EPA / Tolga Akmen)

Wimbledon: Σαρωτικά στον 3ο γύρο ο Τσιτσιπάς – Ξανά αντιμέτωπος με Κύργιο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook / Cyprus Olympic Committee)

Μεσογειακοί Αγώνες: Χρυσό μετάλλιο ο Κύπριος Μάριος Γεωργίου στο μονόζυγο – Στο βάθρο ήταν και δύο Τούρκοι

2 ώρες πριν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάνει δηλώσεις την τρίτη και τελευταία ημέρα της Συνόδου  Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη 30 Ιουνίου 2022. (Φωτ.: EPA/Carlos Hidalgo)

Μπάιντεν προς Ερντογάν: Πρέπει να σας πουλήσουμε F-16 αλλά χρειάζομαι έγκριση του Κογκρέσου

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2021 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2021 pontosnews.gr
Made by minoanDesign