pontosnews.gr
Τρίτη, 20/05/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πλοφ: Πιλάφι από το Ουζμπεκιστάν

8/03/2013 - 2:47μμ
Πλοφ: Πιλάφι από το Ουζμπεκιστάν
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το πλοφ είναι πιλάφι που έχει καταγωγή από το Ουζμπεκιστάν, συνηθίζουν όμως να το μαγειρεύουν οι Πόντιοι που έζησαν στη Ρωσία.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό προβατίνα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχάρι ή αρνί αλλά η προβατίνα δίνει πιο ιδιαίτερη γεύση)
1/4 φλ. ελαιόλαδο
3 μεγάλα κρεμμύδια χονδροκομμένα
5 μεγάλα καρότα τριμμένα στο πολύ χοντρό του τρίφτη
2½ φλ. ρύζι κίτρινο
4 φλ. βραστό νερό
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. κάρυ
1 κουταλάκι ατζίκα* (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι κατά προτίμηση καυτερό
2 κεφάλια σκόρδο ολόκληρα, με τη φλούδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε το κρέας σε κύβους 3 εκ. (βάζουμε και κομμάτια με κόκαλο για περισσότερη γεύση).
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε πολύ καλά το κρέας (να ροδίσει πολύ). Ρίχνουμε και τα κρεμμύδια να ροδίσουν κι αυτά, και προσθέτουμε τα καρότα και τα μυρωδικά.
  3. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το νερό και τα δύο κεφάλια σκόρδο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά να ψηθεί, προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί.
____
* Η ατζίκα είναι πολτός από κόκκινες πιπεριές που μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με ποντιακά προϊόντα.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: gastronomos.gr / Γιώργος Δρακόπουλος. Food styling: Tina Webb)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ποντιακοί κεφτέδες με πλιγούρι – Όπως τους φάγαμε «Τη Θωμά ’ς σα Σούρμενα» από την κυρία Μαρίνα

9/05/2025 - 1:08μμ
(Φωτ.: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή. Πηγή: olivemagazine.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρουμελιώτικη αυγόπιτα για το τραπέζι της Λαμπρής – Γιατί «ρουμελιώτικο Πάσχα» δεν είναι μόνο ο οβελίας

18/04/2025 - 11:39πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρυζόγαλο νηστίσιμο, αρωματικό, δοκιμασμένο και εγγυημένο

11/04/2025 - 8:12μμ
(Φωτ.: argiro.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα – Της νηστείας και της… αμαρτίας

4/04/2025 - 2:06μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμοι εργολάβοι με μους σοκολάτας

21/03/2025 - 3:30μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Δημήτρης Βλάικος)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μουσακάς νηστίσιμος από το Άγιον Όρος, όπως τον έφτιαχνε ο μοναχός Επιφάνιος

14/03/2025 - 12:29μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Δημήτρης Βλάικος)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φασολάδα λευκή και απίθανα νόστιμη – Κατευθείαν από την Κύπρο

7/03/2025 - 12:18μμ
(Φωτ.: facebook / Dimitris Drougos Anna Danihlidou)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καριστιρμάς: Μια χειμωνιάτικη συνταγή από το Ανταβάλ της Καππαδοκίας

1/03/2025 - 2:46μμ
Ο στολισμός του δίσκου με τα κόλλυβα στο Άγιον Όρος είναι τέχνη (φωτ.: EUROKINISSI)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μοναστηριακά κόλλυβα για το πρώτο Ψυχοσάββατο του χρόνου – Τι συμβολίζουν τα υλικά

21/02/2025 - 3:30μμ
(Φωτ.: tilegrafimanews.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αγιορείτικη σούπα με κουρκούτι και ταχίνι – Μια γευστική έκπληξη για τις κρύες μέρες του χειμώνα

14/02/2025 - 12:44μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τμήμα της αφίσας της εκδήλωσης

Βραδιά με παραδοσιακούς χορούς από τον Πανελλήνιο Πολιτιστικό Σύλλογο της Διοσκουριάδας (Σόχουμ)

29 λεπτά πριν
Τα μέλη της Ένωσης Ποντίων Πιερίας με τη Φλόγα της Μνήμης (φωτ.: facebook/Ένωση Ποντίων Πιερίας)

Η Φλόγα της Μνήμης άναψε στην Κατερίνη για τους 353.000 νεκρούς

1 ώρα πριν
Η χορωδία που συνόδευσε τον Ηλία Υφαντίδη και τον Παναγιώτη Κοπαλίδη απαρτιζόταν από μέλη της Ένωσης Ποντίων Δροσιάς, του Συλλόγου Ποντίων Κορυδαλλού «Εύξεινος Πόντος» και του Πολιτιστικού Φορέα «Κιβωτός του Πόντου - Ηλίας Υφαντίδης» (φωτ.: Κατερίνα Κατωπόδη)

«’Πάρθεν η Ρωμανία»: Ρίγη συγκίνησης από το εμβληματικό μοιρολόι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παρανέστι)

Ποντιακό και παραδοσιακό γλέντι στο Παρανέστι για την πανήγυρη των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

2 ώρες πριν

Η Ελασσόνα τιμά την 106η επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

3 ώρες πριν
O 20χρονος Κωνσταντίνος Τιφτιρικίδης ως Πόντιος Εύζωνας (φωτ.: Ποντιακός Σύλλογος Ζυγού Καβάλας «Υψηλάντης»)

Από τον Ποντιακό Σύλλογο Ζυγού Καβάλας στην Προεδρική Φρουρά ως Πόντιος Εύζωνας

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign