pontosnews.gr
Τετάρτη, 12/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οι Τούρκοι σκοτώνουν την ιστορία! Η ντροπή της ταινίας 1453!

31/12/2012 - 10:54πμ
Οι Τούρκοι σκοτώνουν την ιστορία! Η ντροπή της ταινίας 1453!
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Πρόκειται για την απόλυτη διαστρέβλωση της ιστορίας. Για βιασμό της ιστορικής αλήθειας.

Για μια πραγματική ντροπή, για την οποία πολίτες στο Λίβανο διαμαρτυρήθηκαν απαιτώντας να σταματήσει η προβολή της ταινίας-σκουπίδι , του φιλμ-προπαγάνδα των Τούρκων. Αφερόμαστε στην υπερπαραγωγή 1453, που ελπίζουμε ότι δεν θα το δούμε να προβάλετε και στην Ελλάδα. Δεν πιατεύουμε να έχουν φθάσει τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μέχρι εκεί.

Στη Τουρκία βέβαια …σπάει ταμεία!

Πάνω από 6,5 εκατομμύρια θεατές είδαν στην Τουρκία την ταινία «Fetih 1453» (”Αλωση 1453”) που κατακτά την πρώτη θέση στη λίστα των ταινιών που προσέλκυσαν περισσότερους θεατές στην γειτονική χώρα κατά το 2012.Η αναφορά γίνεται από την εφημερίδα Hürriyet που μας πληροφορεί πως οι θεατές στην Τουρκία, επέλεξαν το 2012 κυρίως τις τουρκικές ταινίες.Μάλιστα στις τρεις πρώτες θέσεις στη λίστα των 10 ταινιών που παρακολουθήθηκαν περισσότερο, βρίσκονται τουρκικές ταινίες.
 
”Τουρκική διπλωματία”

Με αφορμή αυτό το στατιστικό στοιχείο αναδημοσιεύουμε από το Βήμα ένα σχετικά πρόσφατο κείμενο του έγκριτου κριτικού κ. Νίκου Μπακουνάκη για την ταινία αυτή αλλά και γενικότερα τις τουρκικές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές (που προβάλλονται και στην Ελλάδα) με τον εύγλωτο τίτλο ”Τουρκική διπλωματία”:

Πολλοί υποστηρίζουν ότι τα σίριαλ, τόσο αυτά με τα οθωμανικά, ιστορικά θέματα όσο και τα σύγχρονα μελοδράματα, αποτελούν την αιχμή του δόρατος της τουρκικής σοφτ διπλωματίας. Η Τουρκία βελτιώνει την εικόνα της και οι κοινωνίες των Βαλκανίων, της Κεντρικής Ασίας γύρω από τον Εύξεινο και την Κασπία, της Εγγύς Ανατολής, της Αραβικής Χερσονήσου και της Βόρειας Αφρικής και του Μαγκρέμπ εξοικειώνονται με τον «Τούρκο».Στο κέντρο αυτής της διπλωματίας είναι ένας νέος αναθεωρητισμός, με κριτικό σημείο την επαναδιεκδίκηση του οθωμανικού παρελθόντος, κυρίως του 16ου και του 17ου αιώνα, μια εποχή που χαρακτηρίζεται από ορμή, εξάπλωση και γεωπολιτική κυριαρχία. Ο στόχος έχει δύο κατευθύνσεις: τόσο προς τα έξω όσο και προς τα μέσα. Οι νέες γενιές των Τούρκων ξαναβρίσκουν το οθωμανικό παρελθόν από το οποίο τους είχε αποκόψει το κεμαλικό κράτος θεωρώντας το ως παρελθόν παρακμής. Χαρακτηριστικά στοιχεία αυτού του νέου τοπίου είναι η μεγάλη επιτυχία στην Τουρκία και έξω απ’ αυτήν της ταινίας του Φαρούκ Ακσόι «Φετίχ 1453» («Κατάκτηση 1453»), η επιτυχία του Μουσείου Panorama, όπου παρουσιάζεται πανοραμικά η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης και όπου οι μουσειοφύλακες είναι ντυμένοι με στολές γενιτσάρων, η αναγγελία της δημιουργίας ενός θεματικού πάρκου για την οθωμανική Κωνσταντινούπολη, ταινίες για τη Μάχη της Καλλίπολης, ένταξη οθωμανικών και ισλαμικών μοτίβων στην καθημερινή διακόσμηση κτλ. «Με τρομοκρατεί το τόσο πολύ εθνικό εγώ» είπε ο καθηγητής Μελίς Μπεχλίλ. «Ταινίες όπως το “Φετίχ 1453” εγγράφονται στον πολιτιστικό αναθεωρητισμό και αποθεώνουν το παρελθόν χωρίς καμία κριτική στάση απέναντι στην Ιστορία». Πραγματικά η ταινία έχει δεχθεί στην Τουρκία έντονη κριτική για ιστορικές ανακρίβειες και υπερβολή. Και ο αρθρογράφος της «Hurriyet» Μπουράκ Μπεκντίλ, ενοχλημένος από την ταινία του Ακσόι, έγραψε ειρωνικά ότι τώρα είναι ώριμες οι συνθήκες για ταινίες με τίτλο «Conquest 1974» με θέμα την Κύπρο και «Extinction 1915» με θέμα τη γενοκτονία των Αρμενίων. Φυσικά δέχθηκε απειλές θανάτου. Ο αναθεωρητισμός συμπίπτει με την οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας, την ανάδειξή της ως ηγέτιδας δύναμης στην Εγγύς Ανατολή, τη δυναμική εμφάνιση στο προσκήνιο μιας νέας αστικής «ισλαμικής» τάξης, που την εκφράζει ο Ερντογάν, και την ενίσχυση ενός νέου εθνικού εγώ στηριγμένου χωρίς ενοχές στο σουλτανικό παρελθόν.

Πηγή: onalert.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ενημέρωση των συντακτών άμυνας από τον Νίκο Δένδια, για τις αποφάσεις μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Δένδιας: Αποκτάμε τις ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας

26/07/2026 - 3:54μμ
(Πηγή: geetha.mil.gr/teleti-anachorisis-ellinikis-dynamis-saoydikis-aravias/)
ΑΜΥΝΑ

Σαουδική Αραβία: Ελληνική πυροβολαρχία Patriot κατέρριψε δύο πυραύλους των Χούθι

25/07/2026 - 11:29πμ
(Πηγή: geetha.mil.gr)
ΑΜΥΝΑ

Η Εθνοφρουρά της Φλόριντα στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

24/07/2026 - 9:32μμ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας μιλά για τις αποφάσεις μετά τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

«Ασπίδα του Αχιλλέα» και νέα εξοπλιστικά: Το ΚΥΣΕΑ άναψε το «πράσινο φως» για την «Ατζέντα 2030»

23/07/2026 - 2:00μμ
Το ισραηλινό αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς SPYDER AiO της Rafael (πηγή: rafael.co.il)
ΑΜΥΝΑ

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Στο ΚΥΣΕΑ ο ελληνικός αντιαεροπορικός θόλος των 3 δισ. ευρώ

21/07/2026 - 9:32μμ
Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρο με τη σορό του άτυχου ανθυποσμηναγού (ένθετη φωτ.) στη διάρκεια της κηδείας του (φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΑΜΥΝΑ

Τρία χρόνια από τον θάνατο του πιλότου Περικλή Στεφανίδη – Μνημόσυνο στο Παλαιό Αγιονέρι Κιλκίς

16/07/2026 - 10:15πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΑΜΥΝΑ

Νέα αίτηση στον Άρειο Πάγο για τις υποκλοπές μετά από δικαστικό έγγραφο για τον Ταλ Ντίλιαν

14/07/2026 - 3:06μμ
Στέλεχος του Ελληνικού Στρατού εκπαιδεύεται στο χειρισμό Συστημάτων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών στο Κέντρο Επιχειρήσεων Προσομοίωσης (ΚΠΕ) «ΙΑΝΟΣ», στην Αλεξανδρούπολη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)
ΑΜΥΝΑ

Πώς εκπαιδεύει ο Ελληνικός Στρατός τους νέους χειριστές drones – Από τον εξομοιωτή στο πεδίο επιχειρήσεων

11/07/2026 - 12:41μμ
Αεροσκάφος F16 σε ακροβατικούς ελιγμούς (φωτ. αρχείου: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας)
ΑΜΥΝΑ

F-16 έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Ζάκυνθο λόγω μηχανικής βλάβης

9/07/2026 - 3:02μμ
Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής της Νέας Υόρκης Μάικ Λόλερ (φωτ.: facebook.com/ lawler4ny)
ΑΜΥΝΑ

F-35: Επιστολή Ρεπουμπλικάνου βουλευτή στον Ντόναλντ Τραμπ για να μπλοκαριστεί η πώληση των μαχητικών στην Τουρκία

2/07/2026 - 9:54πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Μύθος του στίβου ο Μίλτος Τεντόγλου – Πρωταθλητής Ευρώπης για 4η φορά!

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Champions League: Αποχαιρέτησε τα… αστέρια ο Ολυμπιακός και πάει στη League Phase του Europa League

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Conference League: Λυτρώθηκε στην παράταση ο Παναθηναϊκός

2 ώρες πριν
Απαραίτητα τα ειδικά γυαλιά για να δει κανείς την έκλειψη Ηλίου (φωτ. αρχείου: EPA / Rodrigo Sura)

12 Αυγούστου: Ολική έκλειψη Ηλίου – Από ποιες περιοχές θα περάσει το «μονοπάτι της ολότητας»

3 ώρες πριν
Τα κατάλοιπα της ρωμαϊκής έπαυλης της Αγίας Ευφημίας (φωτ.: ΥΠΠΟ)

Κεφαλονιά: Η ρωμαϊκή έπαυλη με τα ψηφιδωτά που έγινε χώρος ταφής

3 ώρες πριν
Συντροφιά Ελλήνων στα Κοτύωρα. Ανάμεσά τους ο Βασίλης Χατσιπαυλίδης. Καρτ ποστάλ με ημερομηνία 6 Ιουλίου 1929 (φωτ.: Ελληνικό Μωσαϊκό / Ιωάννα Πασαλίδου)

Κοτύωρα: Όταν το καλοκαίρι δεν είχε όνομα – Οι «σάπιες μέρες» του Αυγούστου

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign