pontosnews.gr
Πέμπτη, 16/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εβραίος ερευνητής: Τα εβραϊκά και αραβικά είναι Ελληνικά!

29/11/2012 - 8:59πμ
Εβραίος ερευνητής: Τα εβραϊκά και αραβικά είναι Ελληνικά!
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Επί 30 έτη o μεγαλοφυής Εβραίος ερευνητής Joseph Isaac Jahuda συνέκρινε τις γλώσσες Εβραϊκή και Αραβική προς την Ελληνική Ομηρική. Εξέδωσε το 1982 στο Λονδίνο ένα βιβλίο 680 σελίδων με τίτλο Hebrew is Greek (Τα Εβραϊκά είναι Ελληνικά).

Σ’ αυτό αποδεικνύει με πολλά παραδείγματα ότι τα Εβραϊκά και Αραβικά είναι στην πραγματικότητα καμουφλαρισμένα Ελληνικά!

Μετά την επαφή του με τις Ελληνικές λέξεις αποφάσισε να κάνει συγκριτική έρευνα των συγγενών γλωσσών Εβραϊκής και Αραβικής προς την Ελληνική Ομηρική, που έμαθε κατόπιν. Επί 30 έτη συνέκρινε τις 3 γλώσσες, ώσπου εξέδωσε το 1982 στο Λονδίνο (Becket Publications Oxford, 1982, ISBN 0-7289-0013-0) ένα βιβλίο 680 σελίδων με τίτλο HEBREW IS GREEK (Τα Εβραϊκά είναι Ελληνικά) ως και τα Αραβικά, που δεν συμπεριέλαβε στον τίτλο. Το βιβλίο προλογίζει ο Εβραίος καθηγητής Αρχαίων Γλωσσών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (από 1962) Saul Levin.

Ο συγγραφέας J. Yahuda, υποστηρίζει, ότι «Overwhelming evidence proves conclusively that Biblical Hebrew is camouflaged Greek in grammar as well as vocabulary» Δηλ. Αναντίρρητη απόδειξη επιβεβαιώνει τελικώς ότι τα Βιβλικά Εβραϊκά είναι καλυμμένα Ελληνικά τόσον στη γραμματική όσον και στο λεξιλόγιο και ότι «…the difference between them is a matter of pronunciation. So much that Hebrew cannot be properly understood except through Greek» δηλ. γενικώς η διαφορά μεταξύ τους είναι θέμα προφοράς. Τόσο πολύ ώστε τα Εβραϊκά δεν δύνανται να καταστούν εντελώς αντιληπτά παρά μόνο μέσω των Ελληνικών!

Παραθέτει δε σε όλες τις σελίδες του βιβλίου του απειράριθμες λέξεις ελληνικές, γραμματικούς τύπους και εκφράσεις που είναι όμοιες με τις Εβραϊκές (χρησιμοποιώντας ως ενδιάμεση επεξηγηματική γλώσσα την Αγγλική) και καταλήγει: «Τhe Jewish, Christian and Islamic cultures the triple pillars of modern civilization have a common Hellenic foundation» δηλ. Ο Εβραϊκός, ο Χριστιανικός και Ισλαμικός πολιτισμός οι τρεις στύλοι του σύγχρονου πολιτισμού έχουν ένα κοινό Ελληνικό θεμέλιο.

Από τα πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα του ερευνητού είναι ότι πολύ πριν την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου (πάνω από 1000 χρόνια πριν) υπήρχαν Έλληνες κυβερνήτες από τη Μαύρη θάλασσα ως τον Ινδικό Ωκεανό.

Στο παρακάτω απόσπασμα από το κείμενο (της σελ. 132) υποστηρίζεται ότι ο σώφρων Ιωσήφ, γιος του Ιακώβ που πουλήθηκε από τους αδελφούς του στην Αίγυπτο, και φυλακίσθηκε άδικα κατηγορηθείς από τη γυναίκα του Πετεφρή, ελευθερώθηκε και τιμήθηκε από τον τότε Φαραώ που ήταν Έλληνας κατά τον Yahuda!

Και ότι ήταν Έλληνας ο Φαραώ, είναι φανερό από τον τίτλο που έδωσε ο ίδιος στον Ιωσήφ: δαφνηφάγος. Αλλά με δάφνες προφήτευαν οι μάντεις στα Ελληνικά μαντεία, ενώ επίσης η δάφνη είναι σύμβολο νίκης. Δηλ. ο Φαραώ αποκάλεσε τον Ιωσήφ «Θεόπνευστο», γιατί του απεκάλυψε το νόημα των ονείρων του, αλλά τον απεκάλεσε με τρόπο… Ελληνικό!

«Ήταν ένας Έλληνας Φαραώ που διοικούσε την Αίγυπτο μέσω ντόπιων αξιωματούχων, όχι ένας Ασιάτης ηπειρωτικός Έλληνας, αλλά ένας Έλληνας από τα αυτοκρατορικά νησιά της Κρήτης ή της Κύπρου. Μεταγενέστερα οι Αιγύπτιοι επαναστάτησαν και έδιωξαν τους Έλληνες, με καταστροφικές συνέπειες για τους Εβραίους: Ανέστη δε βασιλεύς άλλος στην Αίγυπτο, ο οποίος δεν εγνώριζε τον Ιωσήφ» (Έξ. 1,8).

Κατά τον ερευνητή, οι Εβραίοι πέρναγαν καλά μόνο με τον Έλληνα Φαραώ, ενώ μετά θεωρήθηκαν κι αυτοί σαν Έλληνες και υπέφεραν γι’ αυτό: «… οι Ισραηλίτες υπέφεραν στην Αίγυπτο διότι ήσαν Έλληνες»!

Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει απαγορευτεί και εκδιωχθεί από τους Εβραιοσιωνιστές, επειδή προφανώς τους ενοχλούν τα όσα γράφει!

Πηγή: defencenet.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Reid Wiseman και ο Jeremy Hansen (φωτ.: NASA / Bill Ingalls)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

NASA: Οι αστροναύτες της αποστολής «Artemis II» επέστρεψαν στη Γη – Η εντυπωσιακή στιγμή της προσθαλάσσωσης

11/04/2026 - 10:32πμ
Το φαινόμενο «Earthset» όπως καταγράφηκε από το παράθυρο του διαστημόπλοιου Orion (φωτ.: NASA)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αθέατη πλευρά της Σελήνης: Η στιγμή που η Γη «δύει» – Οι εικόνες που αλλάζουν όσα ξέραμε

7/04/2026 - 6:05μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Artemis II: Η ιστορική τροχιά γύρω από τη Σελήνη και η επιστροφή μετά από 406.000 χλμ.

7/04/2026 - 11:52πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ιωάννα Καρδαρά)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Παγκόσμια διάκριση για την ελληνική Τεχνητή Νοημοσύνη: Στα 100 κορυφαία έργα της UNESCO τρεις ελληνικές πρωτοβουλίες

5/04/2026 - 10:19πμ
Φωτογραφία της Γης που τράβηξε ο διοικητής της αποστολής Artemis II Ριντ Γουάιζμαν, από το παράθυρο της κάψουλας Orion στις 2 Απριλίου 2026, μετά την ολοκλήρωση της τροχιάς προς τη Σελήνη (φωτ.: NASA / EPA / Reid Wiseman)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η Γη όπως δεν την έχουμε ξαναδεί – Οι πρώτες εικόνες από το Artemis II καθηλώνουν τους αστροναύτες

4/04/2026 - 3:51μμ
Άνδρας κοιτάζει το κινητό του (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Οθόνες, social media και AI: Πόσο χρόνο περνάμε online και τι κόστος έχει για σώμα, νου και σχέσεις

4/04/2026 - 11:22πμ
Μέλος της ομάδας SpaceDot κρατά στα χέρια του τον νανοδορυφόρο PeakSat, στο στάδιο της κατασκευής του (φωτ. αρχείου: facebook/SpaceDot)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΑΠΘ: Εκτοξεύτηκε στο διάστημα ο νανοδορυφόρος PeakSat – Δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από φοιτητές

30/03/2026 - 8:15μμ
Ανασκαφές στο βραχώδες καταφύγιο Tourtoirac στη Γαλλία, όπου βρέθηκαν τρία λείψανα Νεάντερταλ που αναλύθηκαν στη μελέτη (φωτ.: Πανεπιστήμιο του Τίμπιγκεν/ Credit: Luc Doyon)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Χαρούλα Φωτιάδου: Ελληνίδα ερευνήτρια ρίχνει φως σε ένα από τα μεγαλύτερα προϊστορικά αινίγματα, την εξαφάνιση των Νεάντερταλ

29/03/2026 - 2:28μμ
Από αριστερά, ο Αδριανός Γολέμης, ο Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Κωνσταντίνος Καράντζαλος (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αρχίζει την εκπαίδευση αστροναυτών ο πρώτος Έλληνας που θα συμμετάσχει στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος

23/03/2026 - 6:50μμ
(Φωτ.: Pixabay / Marghe)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Εαρινή Ισημερία: Μαθητές, εκπαιδευτικοί, ναυτικοί και επιστήμονες θα επαληθεύσουν πειραματικά τη σφαιρικότητα της Γης

16/03/2026 - 1:06μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Μέση Ανατολή: Τηλεφωνικές επικοινωνίες του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Λιβάνου και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ

4 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΥΠΠΟ)

Μυκηναϊκή ακρόπολη Γλα: Σημαντική αποκατάσταση στη Νότια Πύλη και το κυκλώπειο τείχος

31 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Aaron Schwartz)

Τραμπ: Το Ιράν συμφώνησε να παραδώσει το απόθεμα εμπλουτισμένου ουρανίου – «Πολύ κοντά» σε συμφωνία

59 λεπτά πριν
(Φωτ.: Gianni Scognamiglio / commons.wikimedia.org)

Γάμος και υγεία: Τι δείχνει μεγάλη αμερικανική μελέτη για τον κίνδυνο καρκίνου

2 ώρες πριν
Άποψη του χωριού Δερέταμ σήμερα, στον νομό Σεβάστειας (φωτ.: facebook.com/Ihsan.Tursunn)

Δερέταμ: Το προπύργιο των Πόντιων μεταλλουργών στη Σεβάστεια

2 ώρες πριν
Από την αφίσα της διοργάνωσης

ΣΠΟΣ Αν. Μακεδονίας & Θράκης: Ετοιμαστείτε για τις 19ες Περιφερειακές Αυγομαχίες

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign