pontosnews.gr
Κυριακή, 14/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΗΠΑ: Αυξάνονται οι νεκροί από τον τυφώνα

31/10/2012 - 7:56πμ
ΗΠΑ: Αυξάνονται οι νεκροί από τον τυφώνα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Eικόνα από ταινία καταστροφής θυμίζει η ερημωμένη και βυθισμένη στο σκοτάδι Νέα Υόρκη από το πέρασμα του τυφώνα Σάντι.

Σε 15 Πολιτείες τουλάχιστον 6,9 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό, πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες έχουν κληθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες του, ενώ 52 άνθρωποι στις ΗΠΑ, ανάμεσά τους τρία παιδιά, έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post που ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης από 18 σε 22.

Οι ισχυροί άνεμοι, που σε μερικές περιοχές ξεπέρασαν τα 130 χιλιόμετρα την ώρα, κατέστρεψαν εκατομμύρια δέντρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρχών. Οι βροχοπτώσεις και οι δυνατοί άνεμοι, με μικρότερη κάπως ένταση, θα συνεχιστούν και σήμερα, Τετάρτη.

Με βάση τις προβλέψεις του αμερικανικού ΝΗC, το επίκεντρο του συστήματος κακοκαιρίας κινήθηκε προς το εσωτερικό, φτάνοντας πάνω από την Πενσιλβάνια το βράδυ της Τρίτης (τοπική ώρα). Έπειτα, το αποδυναμωμένο σύστημα κινήθηκε βόρεια, στο βόρειο τμήμα της πολιτείας της Νέας Υόρκης (βράδυ Τετάρτης) και αναμένεται να περάσει τα σύνορα προς τον Καναδά (βράδυ Πέμπτης).

Ο τυφώνας Σάντι ήταν μια θύελλα «ιστορικής έντασης», δήλωσε την Τρίτη ο δήμαρχος, Μάικλ Μπλούμπεργκ.
 
Όπως είπε όλοι έγιναν θεατές σκηνών θλίψης, που θύμιζαν «τις εικόνες που έχουμε δει στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου». Αλλά, συμπλήρωσε ο δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης, «οι Νεοϋορκέζοι ήταν ανθεκτικοί» και η πόλη είναι «στο δρόμο της ανάκαμψης».
 
Ώρες μετά το πέρασμα του Σάντι δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της Νέας Υόρκης, ήταν ακόμα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό. Μόλις λίγα λεωφορεία είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν, αλλά το μετρό παραμένει εκτός λειτουργίας. Μετά από τις πλημμύρες στις αποβάθρες όπου τη στιγμή της υψηλής παλίρροιας τα νερά έφτασαν σε επίπεδο ρεκόρ 4 μέτρων και 15 εκατοστών, ίσως χρειαστεί τρεις ή τέσσερις ημέρες για να ξανανοίξει. Το μετρό μεταφέρει καθημερινά κατά μέσο όρο 5,3 εκατομμύρια επιβάτες, και το χάος είναι «εξασφαλισμένο» για τους Νεοϋορκέζους, από τη στιγμή που είναι εκτός λειτουργίας.
 
Σύμφωνα με τον δήμαρχο τα σχολεία, τα καταστήματα και τα πάρκα της πόλης θα παραμείνουν κλειστά. Οι γέφυρες που συνδέουν το Μανχάταν με το υπόλοιπο κομμάτι της πόλης, έχουν επίσης δοθεί στην κυκλοφορία, αλλά οι σήραγγες παραμένουν εκτός λειτουργίας με εξαίρεση το Lincoln Tunnel.
 
Η επαναλειτουργία της κυκλοφορίας στο σιδηροδρομικό δίκτυο, ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ, μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο, μια εβδομάδα έως δέκα ημέρες, σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Νιού Τζέρσεϊ.
 
Για πρώτη φορά τα τελευταία 39 χρόνια η αποκριάτικη παρέλαση που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη το βράδυ στη Νέα Υόρκη, ακυρώθηκε.
 
«Οι συνέπειες του Σάντι θα είναι αισθητές για αρκετό καιρό», σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης. «Οι ζημίες στην πόλη είναι σημαντικές, και δεν θα επισκευαστούν σε μια μέρα», πρόσθεσε. Οι μεγαλύτερες προκλήσεις, κατά τον Μάικλ Μπλούμπεργκ που ανέφερε ότι καταστράφηκαν 80 σπίτια, είναι η «επιστροφή» της ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία θα μπορούσε να διαρκέσει έως και μία εβδομάδα.
 
«Θα χρειαστεί χρόνος και υπομονή», είπε ο κ Μπλούμπεργκ. Υπομονή θα χρειαστούν αναγκαστικά και οι πολλοί τουρίστες που ταξιδεύουν στη Νέα Υόρκη για να περάσουν τις διακοπές τους, αλλά βρήκαν κλειστές τις πόρτες στα μουσεία και τα αξιοθέατα.
 
Την ίδια ώρα ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, λόγω των συνθηκών, κήρυξε αργά το απόγευμα της Τρίτης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την πολιτεία της Δυτικής Βιρτζίνια. Το προεδρικό διάταγμα εξουσιοδοτεί τις ομοσπονδιακές αρχές διαχείρισης κρίσεων και εσωτερικής ασφάλειας να συντονίσουν όλες τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση καταστροφών και κινδύνων για τη δημόσια ασφάλεια και υγεία σε ολόκληρη την πολιτεία.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε νωρίτερα σήμερα την Πολιτεία της Νέας Υόρκης σε κατάσταση «μέγιστης καταστροφής», έπειτα από το ολέθριο πέρασμα του τυφώνα. Με την απόφαση αυτή «τα ομοσπονδιακά κεφάλαια είναι διαθέσιμα για τους πληγέντες στα διαμερίσματα Μπρονξ, Κινγκς, Νασάου, Νέας Υόρκης, Ρίτσμοντ, Σάφολκ και Κουίνς», διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Πηγή: defencenet.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας η φωτιά στο διυλιστήριο έχει κατασβεστεί (φωτ.: Χ/EMPR.media)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Πυρκαγιά σε διυλιστήριο από drones που εξαπέλυσε στη Ρωσία

14/09/2025 - 2:50μμ
(Φωτ. ΤΕΡΝΑ)
ΕΛΛΑΔΑ

Την άνοιξη του 2026 θα ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος Ε65 – Σύνδεση Αθήνας με Δυτική Μακεδονία και Εγνατία Οδό

14/09/2025 - 1:07μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Δροσίζει (λίγο) επιτέλους – Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα, με τοπικές νεφώσεις

14/09/2025 - 8:30πμ
Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις είναι καθημερινό φαινόμενο στο Ισραήλ (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: «Ένα εμπόδιο υπάρχει για το τέλος του πολέμου: Ο Νετανιάχου», λένε οι οικογένειες των ομήρων

13/09/2025 - 11:19μμ
(Φωτ.: x.com/nexta_tv)
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός σε Ρουμανία-Πολωνία: Απογειώθηκαν μαχητικά προ της απειλής drone

13/09/2025 - 9:24μμ
(Στιγμιότυπο από το βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας)
ΕΛΛΑΔΑ

Καμίνια: Οδηγός ΙΧ χτύπησε 16χρονη σε διάβαση πεζών και εξαφανίστηκε

13/09/2025 - 7:56μμ
(Φωτ. αρχείου: pixabay.com/geralt)
ΕΛΛΑΔΑ

Ωραιόκαστρο: Ανήλικοι έβρισαν και χτύπησαν 15χρονο, τον έβαλαν να ζητήσει συγγνώμη και ανέβασαν στο διαδίκτυο το βίντεο που τράβηξαν

13/09/2025 - 6:01μμ
Ο λογότυπος της Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ (πηγή: ngb.army.mil/resources/photo_gallery/states/index.htm)
ΚΟΣΜΟΣ

«Washington Post»: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για ανάπτυξη 1.000 μελών της Εθνοφρουράς στη Λουιζιάνα

13/09/2025 - 3:38μμ
Κοντέρ αυτοκινήτου (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας με βαριές ποινές και τσουχτερά πρόστιμα

13/09/2025 - 2:37μμ
Γαύδος: Ένα ελληνικό νησί-θησαυρός, το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης (φωτο)
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός 4 Ρίχτερ κοντά στη Γαύδο

13/09/2025 - 1:57μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνέντευξη Τύπου του Νίκου Ανδρουλάκη στο πλαίσιο της 89ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Ο Ανδρουλάκης αφήνει ανοιχτό το θέμα των συνεργασιών

17 λεπτά πριν
Η Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μονή Σινά: Νέος ηγούμενος ο αρχιμανδρίτης Συμεών Παπαδόπουλος

41 λεπτά πριν
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας η φωτιά στο διυλιστήριο έχει κατασβεστεί (φωτ.: Χ/EMPR.media)

Ουκρανία: Πυρκαγιά σε διυλιστήριο από drones που εξαπέλυσε στη Ρωσία

1 ώρα πριν
Αναμνηστική φωτογραφία από την εκδήλωση μπροστά στο Μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού (φωτ.: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας)

«Η εικόνα της Σμύρνης να φλέγεται είναι χαραγμένη στη μνήμη ως η μεγαλύτερη συμφορά του ελληνισμού»

2 ώρες πριν
Ο αρχαιολόγος και καθηγητής Αλέξανδρος Μαζαράκης Αινιάν (φωτ.: Αυστραλιανό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών)

Ομογένεια: Αξίζει να ερευνούμε την ιστορική ακρίβεια στα ομηρικά έπη;

2 ώρες πριν
(Φωτ. ΤΕΡΝΑ)

Την άνοιξη του 2026 θα ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος Ε65 – Σύνδεση Αθήνας με Δυτική Μακεδονία και Εγνατία Οδό

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign