Το pontos-news.gr σάς προτείνει τα ποντιακά πισία στην γλυκιά τους εκδοχή.
ΥΛΙΚΑ
- 2 φλ. γάλα
 - 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
 - 1 κ.σ. γιαούρτι
 - λίγο ξίδι
 - 4 κ.σ. ελαιόλαδο
 - 4 αυγά
 - λίγο αλάτι
 - 2 κ.σ. ζάχαρη
 - 500 γρ. περίπου αλεύρι
 - λάδι για τηγάνισμα
 - μέλι, τριμμένο καρύδι και κανέλλα για το σερβίρισμα
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά και το γάλα χλιαρό.
 - Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι.
 - Φτιάχνουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια.
 - Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη για 20΄ σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
 - Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι για τηγάνισμα κι όταν κάψει ρίχνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
 - Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.
 - Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με μέλι και κανέλλα.
 
Καλή σας απόλαυση!
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr





































