Προσωρινά εκτός λειτουργίας παραμένει ο σταθμός «Αγίας Σοφία» του Μετρό Θεσσαλονίκης, μετά τον εντοπισμό καπνού στο εσωτερικό του, τα ξημερώματα της Παρασκευής.
Σύμφωνα με ενημέρωση της THEMA, το περιστατικό σημειώθηκε στις 00:25.
Τα συστήματα πυρασφάλειας ενεργοποιήθηκαν άμεσα και, για προληπτικούς λόγους, εφαρμόστηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλείας.
Ο σταθμός εκκενώθηκε, ενώ ενημερώθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Παράλληλα, η λειτουργία του δικτύου αναδιαμορφώθηκε αναλόγως.
Μετά τον επιτόπιο έλεγχο από τα τεχνικά συνεργεία και την Πυροσβεστική, διαπιστώθηκε ότι οι καπνοί προκλήθηκαν από αστοχία πυκνωτή αντιστάθμισης σε τεχνικό χώρο.
Ο σταθμός θα παραμείνει κλειστός μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης, οι προβλεπόμενοι τεχνικοί έλεγχοι και οι έλεγχοι ασφαλείας.

















