Μετά τις δύο διαδοχικές ήττες από Κολοσσό Ρόδου και Ηρακλή, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες με… κατοστάρα, απέναντι στην ΑΕΚ. Αν και βρέθηκε στο -13 (18-31) στο τέλος της 1ης περιόδου, με 19 πόντους του Κέντρικ Ναν σε επτά λεπτά στο 2ο δεκάλεπτο, πήρε τα ηνία… και έκτοτε δεν ξανακοίταξε πίσω, επικρατώντας με 103-78, για την 21η αγωνιστική της Greek Basketball League.
Στο 16-4 οδήγησαν τους «πράσινους» εκτός από τον Ναν και οι Χέιζ-Ντέιβις (11π.), Γκραντ (10π.)
Οι Μπάρτλεϊ και Πετσάρσκι ήταν οι κορυφαίοι της ΑΕΚ, με 14 πόντους έκαστος. Η Ένωση παρέμεινε στην 3η θέση με 33 βαθμούς και 14-5, στο -3 από τον δεύτερο Παναθηναϊκό που έχει όμως έναν αγώνα περισσότερο.
Δύσκολη αποστολή είχε ο Ολυμπιακός στη Νέα Σμύρνη, όμως στο φινάλε βρήκε τις λύσεις και επικράτησε του Πανιωνίου με 79-71. Οι «κυανέρυθροι» στάθηκαν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί και έμειναν κοντά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, φτάνοντας μάλιστα να περάσουν μπροστά προς το τέλος (68-67). Ωστόσο, η εμπειρία των «ερυθρόλευκων» στα τελευταία λεπτά έκανε τη διαφορά, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να βρίσκει κρίσιμα καλάθια και να «κλειδώνει» τη νίκη.
Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από ένταση στη δεύτερη περίοδο, όταν ο Εβάν Φουρνιέ είχε έντονο επεισόδιο με φίλαθλο του Πανιωνίου στις εξέδρες. Ο Γάλλος γκαρντ κινήθηκε προς την εξέδρα εμφανώς εκνευρισμένος, με τους συμπαίκτες του να τον συγκρατούν, πριν οι διαιτητές τον αποβάλουν με ντισκαλιφιέ, ενώ ο οπαδός απομακρύνθηκε από το γήπεδο.
Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ με 24 πόντους και 8 ριμπάουντ, έχοντας σημαντική βοήθεια από τον Ταϊρίκ Τζόουνς (11π.). Από την πλευρά του Πανιωνίου ξεχώρισε ο Τζο Τόμασον με 21 πόντους, με τον Γιώργο Τσαλμπούρη να προσθέτει 12.
Ήθελε περισσότερο ο Κολοσσός από τον Ηρακλή το παιχνίδι, στο κλειστό της Καλλιθέας, στη Ρόδο. Το έδειξε με το… καλησπέρα, γεγονός που τον έφερε τον ποθητό στόχο. Κέρδισε τον «Γηραιό», με 98-85, κατέκτησε την 6 η νίκη του στο πρωτάθλημα και πήρε «βαθιά» ανάσα στην προσπάθειά που καταβάλλει για την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία.
Επιθετική πολυφωνία και δυναμικότερη παρουσία στη ρακέτα, έδωσαν στους νησιώτες το ροζ φύλλο, οι οποίοι δεν βρέθηκαν ποτέ πίσω στο σκορ και είχαν κορυφαίο στο ματς τον Ντέιβιντ Νίκολς (24 πόντοι, 4 ασίστ). Το έργο του στήριξαν, άριστα, οι Τέβιν Μακ (18 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Γκάμπριελ Γκαλβανίνι (16 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 3 κοψίματα).
Για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι «πλήρωσαν» τις αμυντικές αδυναμίες ξεχώρισαν οι Τζοσάια Στρονγκ (18 πόντοι, 7 ασίστ), Δημήτρης Μωραΐτης (15 πόντοι, 6 ασίστ, 4 κλεψίματα).
















