Δύο μεγάλα γλέντια θα στηθούν στο Μικροχώρι της Δράμας το σαββατοκύριακο 2 και 3 Μαΐου, στο πλαίσιο του διήμερου σεμιναρίου «Η λύρα στην Κρήτη, τον Πόντο, τη Θράκη και τη Μακεδονία».
Με πρωταγωνιστή το πιο εκφραστικό έγχορδο όργανο στις τέσσερις παραλλαγές του, ο Μορφωτικός-Πολιτιστικός Σύλλογος «Παναγία Σουμελά» δημιουργεί τις βάσεις για έναν νέο θεσμό, που ενώνει όλους τους Έλληνες.
Στα γλέντια, που θα φιλοξενηθούν στον αύλειο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Μικροχωρίου (και έδρα του Μορφωτικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Μικροχωρίου «Παναγία Σουμελά»), θα συμμετάσχουν οι: Νίκος Λαγουδάκης (Κρήτη), Λευτέρης & Χαράλαμπος Ραφαηλίδης (Πόντος) το Σάββατο 2 Μαΐου, από τις 20:30, και οι: Εβρίτικη Ζυγιά (Θράκη) και Γιώργος Μαυρίδης & Βασίλης Κόκλας (Μακεδονία) την Κυριακή 3 Μαΐου, από τις 13:30.

Αναλυτικές πληροφορίες για τα σεμινάρια, που θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της μικροζυθοποιίας Jonnies Beer (5ο χλμ Δράμας-Νικήσιανης), μπορείτε να δείτε εδώ.
Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής είναι σε εξέλιξη έως τις 29 Μαρτίου, και η διαδικασία είναι απλή: μπορείτε να σκανάρετε το QR code που ακολουθεί, ή να βρείτε το link της google form στους λογαριασμούς του συλλόγου στο Facebook και στο Instagram και να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας (οι σύλλογοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ομαδική αίτηση).

















