Με όλα τα βλέμματα στην Αλάσκα, όπου την Παρασκευή ο Ντόναλντ Τραμπ θα υποδεχθεί τον Βλαντίμιρ Πούτιν, η Τουρκία συνεχίζει να διεκδικεί ειρηνευτικό ρόλο στον πόλεμο της Ουκρανίας.
Σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει μια συνάντηση σε επίπεδο ηγετών.
Είπε ακόμα ότι πιστεύει ότι η σύσταση ομάδων εργασίας στους τομείς της στρατιωτικής, ανθρωπιστικής και πολιτικής συνεργασίας θα ανοίξει το δρόμο για μια τέτοια σύνοδο.
Επισημαίνοντας ότι θεωρεί σημαντική την πρόοδο που επιτεύχθηκε στις απευθείας συνομιλίες μεταξύ αντιπροσωπειών της Ουκρανίας και της Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη, εξέφρασε την ελπίδα ότι στις επόμενες γύρους θα επιτευχθούν σημαντικά αποτελέσματα για μια συμφωνία εκεχειρίας που θα οδηγήσει σε μόνιμη ειρήνη.
«Η Τουρκία συνεχίζει να υποστηρίζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» τόνισε.
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας, η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο προέδρων πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.